Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea practica a montajelor cu tuburi

saptemari

Postări Recomandate

M-am gandit ca ar fi interesant sa vedem cum abordeaza constructorii experimentati dar si colegii de forum realizarea practica a montajelor cu tuburi. Bineinteles, fiecare are stilul lui, dar ma gandesc ca oricat am fi de invatati, mereu mai e loc sa aflam ceva, asa incat cred ca subiectul e util tuturor. Chiar si tehnici sau metode de mica importanta pot imbunatati rezultatul final si cred ca toti ne dorim asta.

Asa ca va invit sa fim o comunitate, un forum si sa ne impartasim unii altora cele mai bune idei si cele mai interesante experiente. Au fost alti colegi care au prezentat in detaliu modul in care lucreaza si ma gandesc ca e util sa reactualizam subiectul.

In deschidere va rog sa urmariti cat de atent si de minutios este acest domn:

Are mai multe clipuri si puteti vedea si cum gaureste sasiul si chiar si cum isi construieste singur din fibra de sticla si rasina placa destinata constructiei a cablajului personalizat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• saptemari

6

• THOMAS

3

• UDAR

3

• nico_2010

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce rezistenţe sunt cele din clipul lui saptemari?Cele roşii...Metalice sau carbon?

Pe net sunt,probabil,sute de opinii cu tipul rezistenţelor pentru tuburi.Unii le preferă pe cele de carbon,alţii pe cele de metal sau metal-oxid...Diverse mărci preferate şi lăudate,diverse preţuri.Unele extrem de scumpe.Probabil "unse" cu ulei de şarpe!...

Curios că la noi se mai utilizează rezistenţe sovietice MLT 2,în timp ce ruşii zic că n-ar fi adecvate ampurilor pe tuburi...

Link spre comentariu
Acum 16 minute, BRANCA a spus:

Ce rezistenţe sunt cele din clipul lui saptemari?Cele roşii...Metalice sau carbon?

Screenshot-2022-02-06-at-17-48-50.png

Da nu zice mai mult (la celelalte mai apare firma producatoare). 

Link spre comentariu

Părerea despre MLT 2 care n-ar fi grozave la tuburi am întâlnit-o de mai multe ori,pe saituri diferte.Posibil să aparţină celor care optează pentru carbon!...

Dacă ar fi după mine n-aş recomanda decât metalice,deoarece au deriva termică mai mică.Chestile alea cu zgomotul,cu alterarea sunetului,ş.a. mi se par extrem de subiective...

Link spre comentariu

Omul zice in clip ca prefera PRP pentru ca are terminalele mai lungi. Acum fiecare poate sa foloseasca ce doreste, eu m-am lamurit ca ceea ce ascultam acasa nu e deloc ceea ce auzi intr-o sala de concerte.

Ideea e sa invatam cum sa le facem cat mai corect si cat mai aspectuos.

Link spre comentariu

Montarea si lipirea componentelor si a cablurilor aratata in film, cu rasucirea "sanatoasa" a terminalelor in jurul contactelor respective, se practica cu decenii in urma prin aparatura militara (h'amerecana) si este foarte robusta. Se mai foloseau si contacte pe suporti speciali ceramici sau cu teflon. Cine a avut de-a face cu asa ceva stie insa ca deja de la prima reparatie sau modificare te poate face sa pomenesti toate zeitatile care nu au permis ca in acei ani sa se foloseasca PCB-uri si conectori...

rez.jpg

In privinta rezistentelor MLT sau altele, fiind aici taman un forum de electronisti eu cred ca deja se stie demult ce si cum. Cei ce inca mai au stocuri de MLT-uri sa zica mersi deoarece viitorul in general al componentelor THT  si mai ales a celor de dimensiuni mari potrivite tehnicii tuburlor nu este deloc roz, si asa cum azi condensatoarele electrolitice axiale au ajuns sa coste enorm si sa se gaseasca greu, probabil ca si viitorul acestora este incert si Doamne fer' ca peste 10 ani sa bocim dupa MLTurile la care azi unii stramba din nas ori sa trebuiasca sa lipim terminale rezistentelor smd...

Link spre comentariu
La 06.02.2022 la 18:50, merck a spus:

Screenshot-2022-02-06-at-17-48-50.png

Da nu zice mai mult (la celelalte mai apare firma producatoare). 

Precision Resistive Products (PRP) is an American company based in Mediapolis, Iowa

0.35USD/bucata la rezistentele de 0.25W

Link spre comentariu
Acum 1 oră, yo8tot a spus:

E putin optimist articolul despre MLT. Nu toate au terminalele din cupru argintat. De fapt la unele inainte sa le lipesc trebuie sa rasucesc de cateva ori terminalul intre doua foi de smirghel sa se duca oxizii. E ca sarma de gard, nici urma de cupru si argint. Dar altele intradevar sunt arginti

Că sa va lămuriți dacă este " sarma de gard",puneți un magnet pe ele și o sa vă convingeți singur din ce metale sunt făcute terminalele,( chiar și la condensatoarele electrolitice din ziua de astăzi!) comparativ cu majoritatea celor cumpărate din magazinele de specialitate actuale ,fie magazine reale fie virtuale ( on- line).Dacă o sa găsiți un singur MLT pe care sa- l " agate" magnetul  eu îmi retrag afirmațiile !

Editat de THOMAS
Link spre comentariu

Era vorba de MLT-uri. Am prins si eu niste rezistori care aveau culoarea terminalelor de o culoare inchisa si nu prindea fludorul pe ele si cand le-a slefuit un pic am vazut ca terminalul era din cupru. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări