Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema laptop - conexiuni pe placa de baza?

SergiuS

Postări Recomandate

Vă salut!

Încep prin a zice că nu mă pricep la partea hardware, nu mă pricep la mai nimic legat de electronică/electrică. Iar la laptop, maxim ce știu să fac pe partea de hard e să desfac laptopul și să-l curăț de praf, fără a schimba pasta sau ceva.

Scriu aici pentru că mă gândesc că sunt mulți oameni pricepuți și îmi pot oferi un sfat.

Am un Asus X552L (cel puțin așa scrie pe spatele lui), e bătrân, are 9 ani. Pe partea de soft merge foarte bine. I-am adaugat niște rami în plus, un ssd, merge birici pentru vârsta lui. În caz că sunt necesare aceste informații, deși cred că e vorba doar de hard, eu le las: win10, 8GB ram, i5 gen 4, 2.5ghz.

Problema e următoarea: îl folosesc preponderent în pat, pe picioare (știu că nu e ok din cauza prafului și a supraîncălzirii). De ceva timp, când îl ridic de pe picioare, să-i schimb poziția sau să-mi schimb poziția, daca îl mut într-un fel anume (nu stiu sa mi dau seama care este pozitia lui in care face asta), se blocheaza, freeze total. Daca i dau shutdown din buton isi revine. Am observat ca daca apas pe laptop aproape de ecran dupa tastatura isi revine, in unele situatii, sau daca il apas putin mai tare pe picioare inapoi, isi revine, iar in unele cazuri dupa ce fac asta, nu mai functioneaza wifi -ul. Nu gaseste nicio retea, nimic. Dupa un restart, isi revine. Care poate fi cauza? Să fie niste conexuni pe placa de baza care nu sunt ok? Urmeaza sa-l duc si la un service, dar voiam sa fac un mic research inainte.

Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• SergiuS

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ai putea să-i verifici conexiunile dintre placă şi memorii, SSD, etc.Poate când l-ai mai desfăcut s-a slăbit vreuna şi la mişcări ale carcasei se întrerup.

Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Ai putea să-i verifici conexiunile dintre placă şi memorii, SSD, etc.Poate când l-ai mai desfăcut s-a slăbit vreuna şi la mişcări ale carcasei se întrerup.

Am să verific, mulțumesc de sfat. Nu știu exact cum se numește, dar știu că ar trebui să existe un fel de placă de rețea, pentru wifi. Aceasta oare are conectori care se pot desprinde?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări