Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator fără tensiune

Uricanez

Postări Recomandate

Buna ziua am un generator mare nu știu sa va zic firma, e vechi și am o problema cu el , de ceva timp îmi tot scade tensiunea la el sub 2.2 scade pana la 0.9v și nu știu ce piesa ar putea fi dusa, sa fie oare avg ? Mulțumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Atlas nou

3

• Uricanez

3

• adydep

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Măcar o poză cu el, sau link spre unul identic.Ce înseamnă că ,,scade tensiunea sub 2,2,, ? Tensiunea de 220V scade la 0,9V ?

E posibil s[ fie demagnetizat.Ai două opţiuni.Scoţi rotorul din stator (patru şuruburi) şi freci pe el un magnet puternic, peferabil unul de HDD.Apoi îl bagi la loc şi-i dai sfoară.

A doua e să-l turezi puternic şi să vezi dacă tensiunea creşte.Dar dacă nici magnetizat din exterior nu generează mai mult de câţiva Volţi, ori ai condensatorul de pe excitaţie dus, ori o defecţiune la AVR.Dacă are AVR, că ălea ieftine n-au, se autoreglează prin ferorezonanţă.

Link spre comentariu

Cam toate au, dar aia nu se prea arde, eu n-am găsit prin niciunul arsă.Dar demagnetizate sau cu AVR-ul defect da...

Demagnetizarea apare când generatorul e oprit brusc în sarcină maximă, de exemplu când se termină gazul...am rezolvat cel puţin trei demagnetizate şi două cu AVR-ul defect.

Link spre comentariu

Las imagine aici cu generatorul, el are cheie nu e pe sfoara , și am un indicator , scade pana la 0.5 0.9v de la 2.20v nu mai am putere la nimic , după care își revine , are momente când merge bine fără întreruperi are momente când nu merge câte 2 3 4 ore nu urc nici cum la 2.20 și mia spus cineva ca ar fi posibil sa fie dus avg regulator de tensiune care are condensator incorporat în piesa 20220204-165042.jpg

Link spre comentariu

E probabil o copie după Honda 5500.Deci de produs el produce, dar nu ţine în sarcină continuu.

Ai grijă să nu-i depăşeşti puterea maximă, care e mai mică decât scrie pe el la astea chinezeşti.Vezi că are un condensator nepolarizat montat în carcasa generatorului sau chiar lângă.Trebuie verificat ăla prima dată.Dacă e bun, atunci desfaci capacul generatorului şi acolo ai un modul AVR turnat în răşină.Vezi să aibă papucii bine prinşi la borne că de la vibraţii se mai slăbesc.Cred că pe voltmetrul acela citeşti de fapt 50 - 90- 220V.

Nu 0,5 sau 0,9.

Pune o poză deaproape cu voltmetrul.

Link spre comentariu

Buna

Scuze de interventie.

Am si eu o chinezarie(vai de capul ei).A crapat regulatorul,dar asta nu e tot.Se incalzeste ca naiba.

Cel mai probabil va trebui rebobinat,in mod sigur are spire in scurt.

Oare merita?

Spor

Alex

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Atlas nou a spus:

Buna

Multumesc pentru raspuns si scuze initiatorului topicului.

E bobinat pe Al intradevar,dar nu stiu cum pot da de colegul Daniel.

Spor tuturor

Alex

Salut,uitați aici:

Link spre comentariu

Buna

Multumesc Adi.

Am vorbit deja cu Daniel si mi-a dat cateva idei inainte de bobinare.

Posibil sa fie doer regulatorul(doar dupa teste).

Se vede ca are experienta in domeniu.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări