Dantes Postat Februarie 5, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2022 Si inca ceva raftul dintre difuzoare nu este inchis total este prins de fata si de lateral dar se opreste cu 5cm pana in spate ca sa iasa aerul de la cel de sus. E si atunci se produce efectul Ala ca si cum cel de Jo's este saturat de aer, pentru ca el trebuie sa scoata si aerul lui si pe cel de sus de la celalalt Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Pozele sunt proaste ca rezolutie, nu se pot distinge detalii si nici ce scrie pe difuzoare. Ce model exact este difuzorul de medii ? Link spre comentariu
merck Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 (editat) Acestia sunt parametrii difuzorului de bass: si producatorul recomanda doua proiecte, unul incinta pe compresie, unul bass reflex: Aici este link-ul complet: https://www.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw4bfaf1db/pdfs/JBL_Stage_Subwoofer_810_OM (Multilingual).pdf Acum sa ne lamurim ce este cu boxa ta. La interior asa arata boxa ta in stadiul actual? sau a mai suferit modificari? In poza de mai sus eu vad ca media nu are cutie izolata ci imparte acelasi volum cu difuzorul de bass. Masoara distanta de la podea si mijlocul celor doua difuzoare de bass ca sa putem calcula ce volum are incinta de jos si ce volum are incinta de sus. Editat Februarie 5, 2022 de merck Link spre comentariu
Dantes Postat Februarie 5, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2022 (editat) Media este medie inchisa ce cutie separata sa mai fac si in legatura cu stadiu incintei, am spus si mai sus sunt terminate complet vopsea tuffcab plase rame la dif tot, din cauza asta am apelat la DVS si la forum poate are cineva vreo idee fara sa le mai desfac. Incinta de Jo's are 30l X 35L X 40H iar cel de sus restul pana la 112 adica 72H faza e CA am scris ca placa dintre difuzoarele de bass nu separa definitiv difuzoarele au 5cm pe 30cm pe partea cu spatele ca sa ajunga aerul Jo's, e si aici se complica lucrurile aerul de la cel de sus vine peste cel de Jo's solicitand-ul. Ele se aud foarte bine bas tot dar uitandu-ma mai cu atentie la cel de Jo's se observa ca este coplesit de aer, el are forta functioneaza dar miscarea lui nu este ca a celui de sus, adica este mai inceata un pic, ca si cum in momentul cand aerul lui vrea sa iasa, aerul celui de sus intra peste el. Multumesc pentru rabdare Editat Februarie 5, 2022 de Dantes Link spre comentariu
tenzen Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Daca ai montat difuzoarele pe exterior,asa cum ar fi trebuit in cazul in care ermetizezi si rigidizezi incinta,scoti unul din difuri si lucrezi prin gaura lui.Incinte de acest gen am si eu,nu pot fi demontate,doar scos difurile si lucrezi la interior.In cazul in care ai montat difurile pe interior ai facut cea mai mare eroare constructiva.Un alt aspect este ca te legi gresit de presiunea aerului,diferita ,dintre cele 2 difuzoare.Nu au difuzoarele alea destula excursie pentru a crea presiune diferentiala intre difuzoare din cauza marimii insuficiente a fantei.Masoara diferenta excursiei la diferite volume si te lamuresti.Astupa fanta complet si masoara excursiile celor 2 difuzoare,la volume diferite.Atunci sigur nu se chinuie nici un difuzor sa scoata...aerul de la celalalt... Link spre comentariu
merck Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Din calcule, plecand de la date pe care le-ai dat in primul post (inaltime 120cm, latime 35cm, adancime 40cm si grosime material 2,5cm) iese o cutie care are volumul interior de 120 litri: Acum nu stiu daca inaltimea de 35 cuprinde si "raftul" pe care este filtrul sau nu. Deci avem doua variante: si Deci daca cu tot cu "raft" ai 37,5cm ajungi sa ai volumul recomandat de fabrica. Fara sa le desfaci (nu trebuie decat sa scoti panoul din spate) nu stiu daca poti sa faci ceva. Doar dintr-un tub (sau doua) bass reflex adaugate nu rezolvi complet problema, poti doar sa "ameliorezi" dar .... e tiganie. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Atentionare din partea moderatorului : Dantes, banuiesc ca scrii de pe telefon. Te rog sa dezactivezi corectorul gramatical pt ca ies niste bazaconii greu de citit si de neinteles. Uite si tu la postul tau de mai sus si spune daca intelegi ceva ... Sau dupa ce scrii reciteste si corecteaza postarile. Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Prima data le faci sa sune bine si dupa aia dai cu vopsea. Varianta mai sigura este sa imparti cutia in doua (scoti acea ranforsare si pui alta la jumatatea cutiei, mare cat sa nu mai treaca aerul de la un difuzor la altul). Dupa aia masori volumul intern al fiecarei cutii si faci porturile de BR, incepi cu acordaj de 40Hz si te mai joci cu el. Cauta pe net "port bass calculator". Boxele astea cu doua difuzoare in acelasi volum sunt destul de pretentioase la frecventele joase, trebuie atentie la amplasarea porturilor BR, tipul de difuzoare folosite, etc, de aia spun mai bine sa izolezi difuzoarele unul fata de celalalt, pui port BR la fiecare in parte si scapi de multa bataie de cap. Link spre comentariu
Dantes Postat Februarie 12, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2022 Pana la urma am descoperit sigur problema Era la Amplificator. Un Onkio de 2X50W probabil mic ca putere, bine am dat pe el 150 de ron l-am luat dintr-un depozit second hand, pentru probe sa probez difuzoarele cand mi-au venit acasa sa vad daca sunt defecte sa le returnez. OK acum am cumparat un technics SU VX800 CU 110W pe canal in 8ohm si acum sa schimbat totul zici ca sunt alte boxe, in fine eu cand le-am facut am copiat incintele celor originale cu mici (mari) exceptii la marime respectand tot ca la carte si nu întelegeam de ce se misca cel de Jos un Pic mai Incet, acum am înteles nu avea treaba raftul din-tre difuzoare sau filtrele sau difuzoarele in sine, ci puterea amplificatorului sau ceva din amplificatorul Onkyo, oricum multumesc mult pentru sfaturi Link spre comentariu
CornelM Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Sa le folositi sanatos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum