Vlad Vlad Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Am realizat un invertor punte h. Ca si electronice folosite: - drivere IR 2112 - tranzistori MOSFET IRFP 260N. Apare o problema pe iesirea invertorului care ar trebui sa genereze o forma de unda patrata (square wave), o genereaza dar cu oarece distorsiuni, sarcina utilizata este una rezistiva. Problema ar fi de la bootstrap capacitor, dar distorisunea apare pe ambele alternante. Bootstrap capacitor, a fost ales prin mai multe incercari: 4,7uF 50v (polarizat) si s a comportat cel mai bine la frecv de lucru 38kHZ. Atasez poza cu forma de unda a iesirii invertorului. Cum as putea sa remediez acele distorsiuni de la forma square wave? Va multumesc! Imagine https://imgur.com/a/goEJtmX Link spre comentariu
Vlad Vlad Postat Februarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2022 (editat) Acum 1 oră, Vlad Vlad a spus: Am realizat un invertor punte h. Ca si electronice folosite: - drivere IR 2112 - tranzistori MOSFET IRFP 260N. Apare o problema pe iesirea invertorului care ar trebui sa genereze o forma de unda patrata (square wave), o genereaza dar cu oarece distorsiuni, sarcina utilizata este una rezistiva. Problema ar fi de la bootstrap capacitor, dar distorisunea apare pe ambele alternante. Bootstrap capacitor, a fost ales prin mai multe incercari: 4,7uF 50v (polarizat) si s a comportat cel mai bine la frecv de lucru 38kHZ. Atasez poza cu forma de unda a iesirii invertorului. Cum as putea sa remediez acele distorsiuni de la forma square wave? Va multumesc! Imagine https://imgur.com/a/goEJtmX imagine schema https://imgur.com/SpV8op9 Editat Februarie 3, 2022 de validae Copy image apoi Paste în postare ca să apară direct. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Ce sarcină rezistivă ai că pe schemă scrie ,,bobină emisie,, ? Eu aş zice că acele ,,spike-uri,, sunt cauzate de autoinducţia bobinei.Asta dacă e o bobină acolo, aşa cum scrie.Pe o sarcină rezistivă nu ar trebui să apară acele vârfuri.Sonda osciloscopului e calibrată ? Link spre comentariu
Vlad Vlad Postat Februarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2022 1 hour ago, validae said: Ce sarcină rezistivă ai că pe schemă scrie ,,bobină emisie,, ? Eu aş zice că acele ,,spike-uri,, sunt cauzate de autoinducţia bobinei.Asta dacă e o bobină acolo, aşa cum scrie.Pe o sarcină rezistivă nu ar trebui să apară acele vârfuri.Sonda osciloscopului e calibrată ? O bobina de inductie vreau sa alimentez, dar am vrut sa vad de curiozitate ce forma de unda (nealterata) are iesirea pe sarcina rezistiva. Deci pe graficul de pe osciloscop am utilizat o sarcina rezistiva! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Sonda osciloscopului e calibrată ? Schema aia mi se pare dubios de complicată.Ai încercat altă schemă ? Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Pune zoom pe oscilatie. Cat este deadtime-ul? In perioada asta timp care este schema echivalenta? Link spre comentariu
Vlad Vlad Postat Februarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2022 11 hours ago, validae said: Sonda osciloscopului e calibrată ? Schema aia mi se pare dubios de complicată.Ai încercat altă schemă ? Sonda am calibrat o, e ok. Schema e full bridge, nu cred ca merge mai simplificata. Doar sa o fac half bridge dar se va utiliza jumatate din tensiunea sursei. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Poţi da detalii despre ce anume vrei să comanzi cu acea punte ? Aşa se poate alege o soluţie optimă.Circuitul fizic pe care ai testat e pe cablaj, în aer, breadboard ? Poţi pune o poză cu el ? Aşa putem vedea eventuale greşeli de cablare, inductanţe parazite... Link spre comentariu
c_anicai Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) La o semipunte cu ir2153 pentru capacitorul de bootstrap folosesc un nepolarizat de 1 micro/63 volti si n-am avut probleme. Editat Februarie 4, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
cristi7521 Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Conteaza foarte mult cum ai realizat cablajul, dar si daca ai snuber. Citeste posturile de la adresa de mai jos: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum