Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mai mancati parizer?

Postări Recomandate

Din ce vad eu cam greu le iese la unii din cap smecheria din vechiul regim. De cand si pana cand taranul trebuie sa fie sclavul nostru si sa miroase a sudoare? De ce taranul trebuie sa munceasca pe daiboj ca unii sa traiasca bine? Pai nu traim in democratie??? Nu-i liber fiecare sa faca ce vrea? Vreti produse bio la pret de doi lei? Mergi baieti si va produceti singuri bio! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 43 minute, BRANCA a spus:

Cu păsările de ţară "autentice" e o problemă mare.Grosul celor care mai ţin păsări s-au învăţat să crească pui cumpăraţi.Mai fac apoi prostia de le dau mâncare cu stimulente.

Buna

Nu fi sigur.

Si noi tinem pui cumparati,dar au primit suplimente 5 zile,dupa care 5 zile amestecate si apoi doar 

porumb(cultivat acasa).

Oricum nu situ daca pot fi numite"autentice"respectivele pasari.

Cu toate ca le-am hranit natural,din pieptul unui cocos am mancat 3 persoane"gurmanzi toti".

Si a mai ramas ceva,pentru inca o persoana.

Sunt sceptic daca respecitvii pui nu au fost modificati genetic.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Eu am gaini. Destule. Le hranim cu grâne, seminte de floare, iarba, ca pica destula de la gazon, faina de cereale, macinata in casa, ca sa zic asa si latura, adica ce cade de la bucatarie. Nimic concentrate sau medicamente. Primavara punem ouale in clocitoare, puii sunt crescuti ca si gainile, iar prin decembrie sunt buni de taiat. Peste vara, avem oua suficiente, mai dam pe la neamuri si prieteni, peste iarna ouale se reduc substantial, asa ca nu mai dam nimic. De taiat, taiem când avem nevoie, doar pentru noi. 

Am avut si bibilici, dar carnea lor e cam tare, iar culoarea nu te imbie deloc. Ouale sunt mici, dar cu continut foarte scazut de colesterol. Erau bune de paznici, daca dadea vreun uluiu tarcoale, faceau o galagie de numa', numa'! Am masurat odata 110 dB, la un metru de ele!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

. De cand si pana cand taranul trebuie sa fie sclavul nostru si sa miroase a sudoare? 

Din totdeauna. Pământul agricol n-o să-l găsești în buricul târgului. Acum s-a emancipat și taranul, nu mai trebuie sa miroase a sudoare, s-a tehnologizat, a aflat de automatizări, computere și smartphone. Care nu a vrut pământ a migrat la oraș. La tara ori muncești pământul, ori îți mănâncă câinii din traistă. Asa a fost de când lumea. Surplusul se vinde la oraș, ca doar n-o sa umble prin sat sa vinda castraveți grădinarului. 

Link spre comentariu
Acum 15 minute, doru3160 a spus:

Acum s-a emancipat și taranul, nu mai trebuie sa miroase a sudoare, s-a tehnologizat, a aflat de automatizări, computere și smartphone. 

Pai asta mi se pare si mie corect. Noi ne cumparam masina de spalat rufe, masina de spalat vase, aspirator dar taranul sa ramana la nivelul anului 1900. 

Ca la pachet cu tehnologizarea si automatizarea vin si chimicale + modificari genetice ... asta este treaba. Am zis, cui nu-i convine sa-si faca singur mancare bio! 

Cu ce nu sunt de acord este faptul ca nu se mai respecta reteta si scrie pe produs parizer insa in realitate nu prea mai are tangenta cu parizerul insa producatorul mizeaza ca pacaleste cumparatorul. 

Link spre comentariu
Acum 40 minute, merck a spus:

Noi ne cumparam masina de spalat rufe, masina de spalat vase, aspirator dar taranul sa ramana la nivelul anului 1900. 

Stai blând, ca își cumpără și taranul din astea. Ai rămas pe vechi cu asa imagine de la 1900. Mai sunt zone sărace unde nu au evoluat prea mult, dar acolo nici nu se omoară cu munca, și nu sunt reprezentative pt segmentul asta de populație. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ujio a spus:

Icar si nu numai-cu ce macini cerealele pentru animale?Porumb boabe nu maninca mereu,parca prefera amestec de cereale macinate.Plus ca iarna daca vrei oua,vor si gainie furaj amestecat cu apa calda...

Eu macin cu o moara cu ciocanele. Pt oua pe timp de iarna pune un pic de lapte in apa.

Link spre comentariu

@Ujio, macin porumb in amestec cu grâu, seminte de floarea soarelui, srot de nuca (e in zona un tip care face ulei de nuca) seminte de rapita.

Cum spuneam, primesc si latura (cazaturi de la bucatarie: coji de cartofi, morcov, telina, coji de mere si alte resturi. Nu aruncam la tomberon decit plastic, hirtie, metal), atit vara cât si iarna. Lătura (fierura), se amesteca cu faina mai sus mentionata, iarna se pune apa clocotita. Au si boabe de porumb, grâu, floarea soarelui, in hranitori. Pisicut, pisica din dotare, pripasita nu stiu de pe unde, manânca si ea latura, iar ca recompensa, alunga pasatile si soarecii ce vin la boabe.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări