okean Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) Posesor de motan, mananc parizer, cremwursti, pateu si alte cacaturi numai daca papa si "Goanga" [ cat name ] ! Editat Februarie 4, 2022 de okean Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Nu e o conspiraţie, dar faptul că suntem prea mulţi pe pământ e o realitate.Dar nu trebuie să conspire cineva mult ca să ne împuţinăm, ne omorâm noi între noi, producătorii bagă tot felul de rahaturi în mâncare, din lăcomie şi economie.Cu tutunul, drogurile şi alimentaţia proastă nu e un efort mare de limitare a populaţiei.Partea proastă e că nu prea mai are cine să ne plătească pensiile, cel puţin la noi trebuie aduşi străini masiv să muncească şi să contribuie la taxe şi impozite...că mulţi din ai noştri sunt lătitori prin alte ţări. Link spre comentariu
draku Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) Cine o fi stabilit ca suntem prea multi pe pamant? Dupa ce criterii o fi stabilit acest lucru? O fi ca in autobuz, 40 de locuri pe scaune si 30 in picioare? O fi existand undeva o "tabela de inzestrare" a planetei si omenirea a depasit indicatorii ? Suntem prea multi raportat la spatiul existent? Sunt atatea locuri nepopulate in care se poate trai, mai greu, dar se poate... Suntem prea multi raportat la mancarea disponibila? Uitati-va cata mancare se arunca si cate locuri necultivate exista in jurul nostru.... Si se poate continua asa, lista e lunga... Poluare, pandemie etc. Adevarul este ca inghitim ca pelicanii "realitati" prezentate de unii si de altii, fara a le mai trece prin filtrul gandiirii proprii... Aceia, putini dintre noi, care mai dispunem de acel filtru sau de materia care il face sa functioneze... Editat Februarie 4, 2022 de draku Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Păi ar fi clienţi mulţi pentru roşiile omului ăluia, dar sunt prea departe ca să le vândă la cine le-ar cumpăra, asta e problema.Iar transportul până la potenţialii clienţi e scump, de vândut nu poate să stea mult cu ele că se strică, deci apelează la intermediari, care le iau ieftin de tot. Dacă ar avea un depozit frigorific unde să le strângă şi să caute distribuitori, ar fi altă treabă.Mulţi cultivă fără cap, produse de care nu e nevoie în zonă, ori sunt prea mulţi producători şi rămân cu producţia nevândută.Samsarii o iau aproape pe degeaba, ca să le iasă şi lor ceva, vânzătorilor la fel. Am un coleg de serviciu care era producător de cartofi, solul nisipos îl ajuta.Vindea un camion de 5 tone cu maxim 50 de Bani kilul.Pe piaţă ajungeau la 2,5 Lei. E clar că nu putea singur să vândă atâţia cartofi, nu putea nici să-i păstreze mult (cer condiţii speciale) şi nici să stea pe piaţă cu ei.După câţiva ani a renunţat să mai pună cartofi mulţi, pune doar pentru el.Când făcea calculul cu ce cheltuia şi ce-i mai rămânea, nu se prea justifica. Eu am pus acu ceva ani un hectar de floarea soarelui la îndemnul soacră-mii, pe terenul ei. Că a auzit ea că se scot bani buni din asta.Tractoristul cu care am aranjat să-mi lucreze m-a avertizat din start că voi scoate fix ce am băgat, fiindcă el are deja utilaje şi nu plăteşte decât motorina.Nu l-am ascultat.Am scos 3000 Lei din vânzarea seminţelor la final, iar toate lucrările (arat, discuit, semănat, îngrăşăminte, ierbicide, recoltat) şi transportul m-au dus la aceeaşi sumă, sau pe aproape, cu circa 100 Lei.Dacă nu era să iau 300 Lei din banii de ajutor la APIA pentru cultura de pe acele terenuri, ieşeam practic în pagubă...nu mai zic de stresul de a căuta combină, de umblat după îngrăşăminte, etc.Numai seminţele de sădit m-au costat 600 Lei.Banii de la APIA erau pe numele soacrei, că ea era proprietara, dar mi-a fost necaz să muncesc ca să câştige doar tractoriştii şi cei de la depozit.Mi-a fost de învăţătură de minte... Link spre comentariu
draku Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Oare cat o fi productia de parizer la hectar? Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Acum 2 ore, Rammstein a spus: ... pe alte parcele am ricin, Se face bine ricinul în România? Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Franzy.Eu ricinul l-am văzut crescând bine şi în şanţ,dar'mite în cultură... Văzui că Ramstein vrea cu usturoiul.Nu demult am văzut un "gonghist",tot pe lângă Buc,care vrea să-şi extindă suprafaţa cultivată cu usturoi.Da' numa românesc.Cică să păstrează f bine şi e mai aromat. Şi apropo de Angus.Am luat,de curiozitate,un hamburger din ăsta pt gătit.Am fost dezamăgit!Cine ştie din ce resturi din vacă le fac!Şi nu sunt ieftine... Link spre comentariu
c_anicai Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) Presimt ca voi incepe sa mananc parizer daca nu reusesc sa schimb furnizorul de curent Eon cu Hidroelectrica Editat Februarie 4, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Anicăi.Îţi "recomand" parizeru/mezelul pe care îl iau de la Lidl sub 10 lei!Maidaneza mea îl roade cu viteza a cincea! Link spre comentariu
Ujio Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 E ca la oameni.Animalele de rasa,nobile,nu maninca decit ce le place,ton,anumita smantana,etc.Plebea maninca orice. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Ujio.Adevăr grăit-ai!Aveam un coleg cu o căţea de rasă.Nu mânca decât salam de la 20 de lei în sus!Şi ăla numai anumite sorturi... Link spre comentariu
c_anicai Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) Acum 39 minute, BRANCA a spus: Anicăi.Îţi "recomand" parizeru/mezelul pe care îl iau de la Lidl sub 10 lei!Maidaneza mea îl roade cu viteza a cincea! Chiar de ala iau la pisici, peste cateva zile cand am de platit facturile daca tot ies din casa mai cumpar sa am ce le da pt inca o luna. Mai la primavara sper sa vina vecina acasa si raman doar cu un pisic de hranit, va fi mai usor decat cu 5. A lasat si un caine insa ii dau ceilalti vecini, daca era sa-l hranesc si pe ala chiar eram in faliment. Editat Februarie 4, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Nu l-am gustat de curiozitate...Nu am citit nici eticheta...Din ce dracu' o fi făcut?? Link spre comentariu
c_anicai Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) Din ala in ambalaj rosu cu gust de porc eu iau, am mancat mai la inceput insa dupa ce am inceput sa dau exclusiv la pisici am o retinere. La pisici dadeam conserve anii din urma insa ma costa cam mult si am vazut ca e mai rentabil sa cumpar parizer. Anul trecut a facut nevasta salata boeuf neavant ce face a taiat parizer de ala si a pus,am aruncat portia mea da bineinteles cand n-a vazut ce fac. Probabil daca se putea cumpara acel parizer pe vremea Raposatului n-aveam nici o treaba insa acum sarac si fudul :-p Editat Februarie 4, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
merck Postat Februarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2022 Acum 29 minute, c_anicai a spus: Mai la primavara sper sa vina vecina acasa si raman doar cu un pisic de hranit, va fi mai usor decat cu 5. A lasat si un caine insa ii dau ceilalti vecini, daca era sa-l hranesc si pe ala chiar eram in faliment. Pai a lasat 4 pisici si un caine dar ... parizer nu a lasat? Link spre comentariu
Postări Recomandate