Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mai mancati parizer?


Postări Recomandate

1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Se foloseste emulsia de soric, obtinuta separat, nu in produs. Nu stiu ce ai vazut tu, dar cu siguranta nu ai vazut bine.

Adica este cum am zis eu , dar de dragul contrazicerii postam.
Evident ca nu o sa gasim bucati de sorici neprelucrat prin parizer sau crenvurşti. Mai ales daca scrie pe el ca este din carne de pasare :)
 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

 

Acum 38 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Adica este cum am zis eu , dar de dragul contrazicerii postam.

Am lucrat cativa ani intr-o fabrica de preparate din carne, care producea cca 18...20 tone marfa pe zi. Fabrica inca functioneaza, nu a dat faliment, deci nu scoate dume pe piata. 

Crede-ma ca e ilogic sa fac emulsie din soric congelat, sa stric cutitele aiurea. Dar daca tu esti convins ca se lucra cu ingrediente congelate, nu are rost sa te contrazic. Stii tu mai bine, doar o singura intrebare as avea...ai vazut o masina pt emulsie din soric? Ma refer strict la porc, pt ca atat se prelucra acolo, porc si vita. Nu stiu nimic despre pasare, deci nu ma pronunt.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

nostalgia vremurilor apuse ??? Pe bune?

Pentru noi sunt apuse.De aia m-am mutat la Taranoaia,sa nu mai am de-a face cu mancarea procesata,cu orasenii wannabe,si cu alte dragalasenii.Pina si daca ne organizam mai bine,avem lapte cu 2 roni la sursa,telemea vaca si oaie cu 12-15 roni kg la vecin,si lista e lunga.Curcanii sunt scumpi si nu se vand,romanii sunt mai reticenti la carnea de curcan,inca.

Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Ok, hrana umeda e naspa, hrana uscata e si mai si. Atunci ce propui sa le dai sa manance? Daca ar fi porc, ar manca laturi, dar o pisica e putin mai selectiva in ce priveste hrana de zi cu zi.

Inteleg, dar nu prea cred. In primul rand, emulsia de soric nu a avut niciodata asa pondere in reteta, ca sa fie considerata materia prima principala. Soricul ca atare nu se foloseste nici la parizer nici la cremvursti, care de fapt e aceeasi pasta, doar ca difera membrana.Se foloseste emulsia de soric, obtinuta separat, nu in produs. Nu stiu ce ai vazut tu, dar cu siguranta nu ai vazut bine.

Eu nu propun nimic,fiecare se descurca cum poate.Mai nou,am gasit spinari de pui la kg cu 2 roni,si carne tocata de pui tot la 2 roni kg,se gatesc pe plita sobei si se hranesc si pisicile cu mancare,calda....

Acum 2 ore, c_anicai a spus:

In nostalgia vremurilor apuse as mai manca niste felii de cartofi coapte pe plita ca la mama acasa ..... parizerul nu ma atrage fiindca-l consider mancarea pisicilor

 

Da,dar nutritional vorbind cartoful nu echivaleaza cu sursele proteice,el fiind doar o sursa de hidrati de carbon.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, doru3160 a spus:

Stii tu mai bine, doar o singura intrebare as avea...ai vazut o masina pt emulsie din soric?

Intram in amanunte aiurea. Este bine ca ai acceptat ca soriciul poate sa fie baza unui astfel de produs.
Si, da, nu conteaza ca pe produs scrie ca este din carne de zburatoare, tot soriciul de porc se foloseste.
 

Link spre comentariu

Majoritatea produselor din carne de pasăre au adaos şoric de porc.Citesc cu atenţie etichetele şi rar mănânc mezeluri, dar inevitabil tot mai gust de poftă câte ceva.Prefer să aibă adaos de soia decât MDM sau alte chestii.Spunea cineva că dacă urmăreşti cap-coadă procesul de producţie (real, nu ce ar trebui să fie) te laşi de astea..

Apropo de mici. E binecunoscut faptul că se fac în principal din carne reciclată, expirată şi mezeluri expirate.Am ascultat acum mai mulţi ani o emisiune de-a lui Robert Turcescu la Europa FM despre mici şi mezeluri.

A întrebat printre alţii şi un patron de mezelărie mare ,,-E adevărat că refolosiţi la mici carnea expirată şi alte mezeluri expirate ?,, Omul a recunoscut deschis că da.Întrebat dacă nu se teme să spună asta pe un post de radio cu acoperire naţională, omul a declarat senin ,,- Păi de ce să mă tem, că toţi fac asta, mai mult sau mai puţin !,,. Nimeni nu aruncă cu uşurinţă carne scumpă, majoritatea o spală cu bicarbonat de sodiu, o dau cu sosuri şi baiţuri şi o videază ca pe ,,carne de grătar,, sau o reprelucrează ca mici.

Am discutat de altfel cu oameni care au lucrat la supermarketuri craiovene ca fostul ,,PIC,, sau ,,Real,, (acum Auchan) şi recunoşteau că toată carnea expirată se reciclează de cele mai multe ori sub formă de mici, că românul e mare amator.Cu condimentele potrivite, merge la suflet....

Şi ca să răspund la chestionarul topicului.Foarte rar mai mănânc parizer din acela mai de calitate, dar nu odată am mai luat câte o felie şi din parizerul ieftin ce-l dădeam la pisici.Gustul e prea tentant, deşi ştiu că-s făcute din porcării...

Link spre comentariu

Oameni buni, parizerul face parte dintre amintirile plăcute ale copilăriei mele. Timp de câțiva ani, prin anii '60 si chiar după, am mâncat parizer aproape în fiecare zi, elev fiind. Vă spun cu mâna pe inimă că nu din cauza sărăciei ci datorită savorii deosebite a parizerului din acea vreme. 

Am copilărit la Azuga, pe vremea aia un mic oraș industrial în care veneau cu trenul o mulțime de navetiști. Aveam Fabrica de șamotă, Fabrica de sticlă, Fabrica de postav, Fabrica de bere, Fabrica de șampanie Zarea. Școala era peste drum de Fabrica de bere, școala este și acum dar fabrica nu - ma refer la fabrica cea veche care producea vestita bere de Azuga. Lângă școală era un magazin de pâine de unde cumpăram o chiflă calda cu 25 de bani iar alături era Alimentara unde mirosul de parizer te întâmpina de la intrare fiind preponderent. Ne tăia Tanti Mariana vânzătoarea chifla în două și punea un sfert de felie groasă de parizer de alți 25 de bani (parizerul acela era de o palma și jumătate în diametru). Atunci am stiut ca viata este frumoasa pentru ca în acel sandviș am descoperit fericirea. Nu îmi mai amintesc mirosul dar îmi amintesc plăcerea pe care acel miros ne-o provoca în pauza mare.

Nu am mai mâncat parizer de foarte mulți ani iar mirosul despre care am scris nu mi l-am reamintit pentru ca nu l-am mai regăsit în niciun magazin de mezeluri. Pentru mine parizerul a rămas gustarea din pauza mare. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus:

Intram in amanunte aiurea. Este bine ca ai acceptat ca soriciul poate sa fie baza unui astfel de produs.

Da, e un amanunt aiurea , pt ca daca vedeai o asemenea masina de emulsie, ai fi vazut ca e imposibil sa o alimentezi cu soric congelat. Si nu stiu de unde ai ajuns la concluzia ca am acceptat ca baza la parizer este emulsia de sorici.Pot accepta ca este un ingredient nelipsit, si nu numai din parizer. Daca e sa judecam dupa ponderea din reteta, nu e nici pe departe baza produsului.

 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, doru3160 a spus:

ai fi vazut ca e imposibil sa o alimentezi cu soric congelat.

Soriciul dupa decongelare devine sorici decongelat. Ok ?
Vad ca ai chef de vorba. Hai noroc !
 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Soriciul dupa decongelare devine sorici decongelat. Ok ?

Adanc nene Iancule, adanc scris. Sa mor daca mi-as fi dat seama.:rade:

Pe principiul, orice e bun, e ilegal, imoral sau ingrasa, si parizerul este un aliment care produce placere cand il consumi. Daca se consuma in cantitati mici, si rar, nu are nici pe naiba toxic ce sa ne afecteze sanatatea. Daca il consumi zilnic si in cantitati nu chiar neglijabile, atunci apar si efecte neplacute. Dar, ca sa fim cinstiti, asta e valabil pt orice preparat din carne comercializat in zilele noastre. Si cand spun asta, ma refer la cele cu pret acceptat de marea masa, pt ca sunt si produse curate, fara prea mult fainosag, cu ingrediente naturale, cu proces de fabricatie traditional, dar alea joaca in alta liga in materie de pret/100g.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ujio a spus:

Mai nou,am gasit spinari de pui la kg cu 2 roni,si carne tocata de pui tot la 2 roni kg,se gatesc pe plita sobei si se hranesc si pisicile cu mancare,calda....

Daca mai traieste motanul meu pana ies la pensie, promit sa-i fac turte din carne tocata pe plita si sa-l hranesc. Acum trebuie sa se multumeasca cu ce-i dau, carne de vita cruda, pt ca de preparata nu se atinge, plicuri cu hrana umeda, si de rest graunte pt pisici. Daca nu-i place, e liber sa plece unde gaseste mai bine.

Link spre comentariu

Da, totul e o conspiratie. D-asta baga mezelarii toate jegurile in mezeluri, e ordin de la "ăştia". Sunt mana in mana mezelarii cu medicii, sa nu zica si aia ca nu sunt bune mezelurile. Ati vazut ce masini au medicii?

 

Cand nu ai ce face, iti inchipui bazaconii. 

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări