Mojave Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 (editat) O mica datorie de la un topic inchis....evident, pe forum, ptr ca realitatea zice direct asa: Acest receptor are o sensibilitate " compatibila NASA " si o selectivitate adaptabila, in functie de latimea de banda a canalului receptionat. Receptia de mai sus a fost facuta cu un " corespondent " prieten, la 84km, pe frecventa de 95.00Mhz. A bagat manele ca sa diferentiem receptia vizavi de comercial. Poate ca nimic deosebit pana aici, o fi fost propagare. Dar, ca orice om, am un teanc de receptoare auto, am si Tecsun si Baofeng. Niciunul nu receptioneaza acea statie. Iar la selectivitate....tot ce e comercial e in plop. Vizavi de Waxiba ........ E un receptor analogic. Incomparabil mai bun decat orice a scos industria. Schimband tunnerul, poate fi trecut in orice banda....de la ELF pana in UHF. Topicul se poate lua in serios daca mai exista careva interesat de ce inseamna un ultrareceptor....ori direct pubela. In primul caz, pot da si schema pe module. Nu-i nici simplu, dar nici complicat. Dar nici nu seamana cu nimic comercial. Datorita " ultraselectivitatii " si benzii de trecere autoadaptabile, am setat frecventmetrul cu pas de 10Khz. Langa baiatu' care emite, e Trinitas Bucuresti....care normal ca se aude mult mai bine., fiind o statie autorizata, cu putere barosana chiar daca e la 100km. Editat Februarie 1, 2022 de Mojave Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2022 Partea dorsala Contine si tuner cu amplificare ptr 144-146Mhz ( banda de radioamatori ) cat si 190-215Mhz ( banda mea ) Alea sunt modulele din dreapta pozei. " Masinaria " principala e pe tabla din stanga. Desi am facut aparent un " conglomerat " acolo sunt module functionale separate. Nici macar nu le-am ecranat....din exces de experienta :P E creatia mea nepusa pe hartie pana acum. Daca am cu cine, o " sharez " si o pun pe hartie. Ori pubela....for me e acelasi lucru. Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2022 (editat) ARF....nu concep receptor fara ARF: E un MGF4919G, si ptr ca e un fel de SMD l-am pus pe placa ( un receptor marca RST trebuie obligatoriu pe tabla galvanizata de burlan ! ) ...Dupa el urmeaza 5 BF963, un CXA1191 si un TA2003. Si 13 celule de filtrare ceramice....( chinezesti off course ) Receptoarelor " bune " din combinele muzicale frumoase din anii 90-2000, erau dotate pe radio doar cu un CXA1191 ( ori TA8127...ori ). Si cel mult 3 filtre ceramice, la clasa " hi fi ". Apoi au aparut chinezariile digitale. Receptorul Waxiba e cu 3 clase peste cele mai bune comerciale si cu una jumate peste clasa " profi ". Si logic, nu prea ii trebuie antena. ...odata ce asa ceva nu e posibil in Romania, ne citim maine la pubela Editat Februarie 2, 2022 de Mojave Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2022 Nimeni de pe acest forum nu mai stie cum e treaba cu FM. https://www.facebook.com/dxfmromania/ Doar cu astia ma mai discut din cand in cand. Baieti pasionati. Am voie sa pun varianta US a acestui receptor ( care se pipi pe industrie ) si in sectiunea CQ ? :P Cu scheme, poze si explicatii. Si cu fapte....ptr ca faptele conteaza, nu-i asa ? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Mai bine lasă....pune pe YT, acolo ai şi rubrică de păreri ale celor ce văd videoclipul.YouTube e mai popular decât Elforum la chestii de astea minunate. Dacă strângi milioane de vizualizări, iei şi un ban....deşi am ceva rezerve.Că vei avea aatâtea vizualizări... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Acum 7 ore, Mojave a spus: Nimeni de pe acest forum nu mai stie cum e treaba cu FM. https://www.facebook.com/dxfmromania/ Doar cu astia ma mai discut din cand in cand. Baieti pasionati. Am voie sa pun varianta US a acestui receptor ( care se pipi pe industrie ) si in sectiunea CQ ? :P Cu scheme, poze si explicatii. Si cu fapte....ptr ca faptele conteaza, nu-i asa ? Îmi trimiți mie documentația pentru receptor, te rog? Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 La 02.02.2022 la 2:16, Mojave a spus: Partea dorsala Contine si tuner cu amplificare ptr 144-146Mhz ( banda de radioamatori ) cat si 190-215Mhz ( banda mea ) Alea sunt modulele din dreapta pozei. " Masinaria " principala e pe tabla din stanga. Desi am facut aparent un " conglomerat " acolo sunt module functionale separate. Nici macar nu le-am ecranat....din exces de experienta :P E creatia mea nepusa pe hartie pana acum. Daca am cu cine, o " sharez " si o pun pe hartie. Ori pubela....for me e acelasi lucru. Excremente electronice ! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Se poate lucra îngrijit şi ,,în aer,, sau pe plan unic de masă.Eu nu aş fi pus poză la aşa lucrare nici dacă prindea satelitul Apollo care a ieşit din galaxie... Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 (editat) Dacă receptorul e sensibil și selectiv nu contează aspectul. Totuși ceva nu e clar,combinația TA2003P cu CXA1191S e ciudată,ambele sunt receptoare AM/FM,diferența că CXA1191S are înclus și AAF. Editat Februarie 4, 2022 de adydep Link spre comentariu
icar Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Ce sa zic, asa o fi, cum zice impricinatul, ca pre o zice cu foc. Numai ca...ma uit la incâlceala aia de fire si ma gindesc cum devine cu capacitatile parazite, ca doar vorbim de HF. Apoi, am incercat sa "urmaresc schema", felul unde duc, atât cât se poate deslusi din inutila naclaiala cu ceara/parafina si par fire care pleaca de undeva si duc...tot acolo. Par piese cu ambele terminale lipite ...in acelasi loc, adica un fel de MD1A! Sau par piese lipite de cineva care, inainte, a coborit in pivnita, in mod sigur nu dupa cositor si sacâz! Nu se poate pune si o schema? Ori e teama de piratare? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Schema e in capul lui, asa zicea acum ceva ani. Legat de "parazite si paraziti" ne aducem aminte de stabilitatea lui dupa cum se auzea vocea cand fugea parazitul dupa parazita. Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2022 11 hours ago, Marele Savant said: Îmi trimiți mie documentația pentru receptor, te rog? Da, binenteles, am spus de la inceput ca e o schema publica, in caz ca exista interes. Sunt extrem de nepriceput la desen, iar ce am " in cap " nu-mi iese la fel de bine pe hartie, motiv din care nu pot mai mult decat sa desenez pe module functionale ( simple ), cu specificarea conexiunilor intre ele. 3 hours ago, adydep said: Totuși ceva nu e clar,combinația TA2003P cu CXA1191S e ciudată,ambele sunt receptoare AM/FM,diferența că CXA1191S are înclus și AAF. Asa este. Folosesc CXA1191 pe post de AFi suplimentar ( stagiul 3 ), limitator de amplitudine si demodulator FM. Nu-i folosesc tunerul incorporat, fiind absolut varza la IMD. Acelasi lucru il face intradevar si TA2003. Dar pe asta il folosesc drept comanda AGG si iesire ptr S-metru. Semnalul demodulat " iese " si din acest TA2003. Dar semnalul demodulat e mai slab calitativ in ce priveste SNR si spectrul audio demodulat, decat la CXA1191. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 1 oră în urmă, Mojave a spus: mai mult decat sa desenez pe module functionale ( simple ), cu specificarea conexiunilor intre ele Cam...lamurit. Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2022 Lamuriri suplimentare: Dioda serie cu alimentarea limiteaza alimentarea MGF-ului la 2.7-2.8V Cea serie in sursa, stabilizeaza PSF. Cele 22sp din poarta " autorezoneaza " cu un Q mic in banda FM. Este ampliful ptr telescopica. Antena telescopica nu are contact fizic cu ampliful. Capatul ei se introduce pana pe la jumatata in bobina aia cu 22 spire. Asta e primul modul si e doar un accesoriu ptr antena telescopica. Daca ne mai " lamurim " inainte de a lamuri eu, vom ramane la lamurealea cu care v-ati nascut nativ, ptr ca exista si oameni care s-au nascut invatati. Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 4, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2022 Ca un PS: am redeschis un topic mai vechi care a fost interzis ptr ca am spus mai multa teorie decat lucruri practice, reale si facute. Am redeschis direct pe practic....carcasa Waxiba, cea care imi gazduieste experientele in orice benzi vreau eu arata ca e la cateva clase distanta de sculelel alea frumoase care iau ochii " radioascultatorului " Modul de realizare ma priveste. Iar schema, cand mai pot desena cu ochelari acum la batranete, e doar din bunavointa...si in niciun caz vreo obligatie. Obligatia asumata a fost sa arat ca pot concepe un receptor cu componente exclusiv chinezesti, mult mai bun decat orice a scos industria comerciala. Link spre comentariu
Postări Recomandate