yo9hrb Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Salutare, Am un magnetofon Tesla B4, functioneaza OK in ciuda vechimii (ma rog, mai putin derularea din motiv de curele pe care nu le gasesc). Vreau sa inregistrez niste benzi folosind ca sursa laptopul. Iesirea de casti - ca n-am alta. Se aude destul de rau, banuiesc ca e o problema cu diferenta de impedanta intre iesirea calculatorului si intrarea magnetofonului. Ce as putea face, in afara de transformatoare? Multumesc. Link spre comentariu
aurel70 Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Salutare tuturor! Nu ar trebui sa fie probleme de impedanta, iesirea de casti din laptop este de impedanta mai joasa decat intrarea in magnetofon. Nu cumva semnalul e prea mare pentru intrarea magului? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2022 Partajează Postat Februarie 2, 2022 Cred că nivelul e mult prea mare la ieşirea de căşti.Trebuie să daţi nivelul plăcii de sunet aproape la minim ca să nu supramodulaţi.Am un inginer de la serviciu căruia i-a ars un nepot două integrate finale de la o combină Panasonic ascultând muzică de pe calculator.Avantajul magnetofonului e că are VU-metre şi puteţi controla nivelul semnalului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2022 Partajează Postat Februarie 2, 2022 Poate incerca cu un divizor rezistiv de 1/10 sau 1/100 daca un potentiometru e prea complicat, dar nu cred ca asta e problema. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 2, 2022 Partajează Postat Februarie 2, 2022 Ce inseamna "destul de rau"? Distorsionat sau infundat? Link spre comentariu
vera Postat Februarie 2, 2022 Partajează Postat Februarie 2, 2022 Tesla B4 are urmatoarele intrari: 1-microfon 0,8mV/4 kohmi; 2-radio 1,6mV/4 kohmi; 3-picup 300mV/1,5 mohmi. (date din cartea de mg.) Adaptati semnalul ( cu un pot) si totul o sa fie OK. Link spre comentariu
mannx Postat Februarie 2, 2022 Partajează Postat Februarie 2, 2022 Pe intrarea radio acceptă nivel mare, doar ca pinul semnal e opus față de adaptoarele care se găsesc de cumpărat. Trebuie încercat pinul 3 semnal și pinul 2 masă. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2022 Sambata, cand ajung acasa, o sa testez sa vedem ce si cum. Acum 23 ore, DjLeco2021 a spus: Ce inseamna "destul de rau"? Distorsionat sau infundat? Nu se aude infindat, are inalte. Mai curand distorsionat, dar nu ma pricep sa explic cum. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 (editat) Este supramodulata intrarea. Deschide volumul potentiometrului de inregistrare al magnetofonului la circa 70% din cursa. Asigura-te ca folosesti mufa DIN pentru intrarea de de nivel mare, nu cea de microfon. Da nivelul mult mai mic la iesirea placii de sunet (masterul), pina cind indicatorul de nivel de inregistrare cu ac al magnetofonului abia ciupeste zona rosie, cu pot-ul magnetofonului reglat la cei aproape 70% din cursa. Apoi inregistreaza la nivelul dorit, ajustind nivelul DOAR din potentiometrul magului, preferabil ca acul indicator sa "se plimbe" intre cele 2 linii negre ale vu-metrului magului cu o usoara depasire a celei de-a doua linie. NU te duce cu nivelul in zona de rosu! daca ai piese pe PC care au nivel mai mic decit setarea initiala, mai maresti un pic MASTERUL la placa de sunet, pina ajungi la nivelul dorit. Editat Februarie 3, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Acum 28 minute, yo9hrb a spus: Sambata, cand ajung acasa, o sa testez sa vedem ce si cum. Nu se aude infindat, are inalte. Mai curand distorsionat, dar nu ma pricep sa explic cum. Verificati semnalul de intrare, sa nu depasiti nivelurile specificate de colegul @vera Eventual verificati si reglajele, la asa varsta se mai pot declaibra. Manual de service: https://www.hifiengine.com/manual_library/tesla/b4.shtml Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 24, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2023 Dupa aproape... un an, am incercat solutiile expuse. Metoda lui @DjLeco2021 a dat cele mai bune rezultate, se aud inregistrarile ceva mai bine, dar, cred ca aud acum destul de clar ceva brum. Voi verifica/ inlocui condensatorii de filtraj. Dupa 50 de ani, poate au si ei dreptul la pensie. P.S. Benzile inregistrate pe alt magnetofon se aud foarte bine, fara brum. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 10, 2023 Partajează Postat Martie 10, 2023 yo9hrb.Dacă erau duşi conzii filtraj se auzea brum şi cu banda înregistrată pe alt mag. Verifică întãi înregistrarea de pe o altă sursă,de ex mag sau picup şi tragi o concluzie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum