Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla B4 - inregistrare

yo9hrb

Postări Recomandate

Salutare,

Am un magnetofon Tesla B4, functioneaza OK in ciuda vechimii (ma rog, mai putin derularea din motiv de curele pe care nu le gasesc). Vreau sa inregistrez niste benzi folosind ca sursa laptopul. Iesirea de casti - ca n-am alta. Se aude destul de rau, banuiesc ca e o problema cu diferenta de impedanta intre iesirea calculatorului si intrarea magnetofonului. Ce as putea face, in afara de transformatoare?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

3

• DjLeco2021

2

• validae

1

• aurel70

1

Top autori în acest subiect

Salutare tuturor!

Nu ar trebui sa fie probleme de impedanta, iesirea de casti din laptop este de impedanta mai joasa decat intrarea in magnetofon. Nu cumva semnalul e prea mare pentru intrarea magului?

Link spre comentariu

Cred că nivelul e mult prea mare la ieşirea de căşti.Trebuie să daţi nivelul plăcii de sunet aproape la minim ca să nu supramodulaţi.Am un inginer de la serviciu căruia i-a ars un nepot două integrate finale de la o combină Panasonic ascultând muzică de pe calculator.Avantajul magnetofonului e că are VU-metre şi puteţi controla nivelul semnalului.

Link spre comentariu

Tesla B4 are urmatoarele intrari:

1-microfon 0,8mV/4 kohmi;

2-radio 1,6mV/4 kohmi;

3-picup 300mV/1,5 mohmi.

(date din cartea de mg.)

Adaptati semnalul ( cu un pot) si totul o sa fie OK.

Link spre comentariu

Sambata, cand ajung acasa, o sa testez sa vedem ce si cum.

Acum 23 ore, DjLeco2021 a spus:

Ce inseamna "destul de rau"? Distorsionat sau infundat?

Nu se aude infindat, are inalte. Mai curand distorsionat, dar nu ma pricep sa explic cum. 

Link spre comentariu

Este supramodulata intrarea. Deschide volumul potentiometrului de inregistrare al magnetofonului la circa 70% din cursa. Asigura-te ca folosesti mufa DIN pentru intrarea de de nivel mare, nu cea de microfon. Da nivelul mult mai mic la iesirea placii de sunet (masterul), pina cind indicatorul de nivel de inregistrare cu ac al magnetofonului abia ciupeste zona rosie, cu pot-ul magnetofonului reglat la cei aproape 70% din cursa. Apoi inregistreaza la nivelul dorit, ajustind nivelul DOAR din potentiometrul magului, preferabil ca acul indicator sa "se plimbe" intre cele 2 linii negre ale vu-metrului magului cu o usoara depasire a celei de-a doua linie. NU te duce cu nivelul in zona de rosu!  daca ai piese pe PC care au nivel mai mic decit setarea initiala, mai maresti un pic MASTERUL la placa de sunet, pina ajungi la nivelul dorit.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 28 minute, yo9hrb a spus:

Sambata, cand ajung acasa, o sa testez sa vedem ce si cum.

Nu se aude infindat, are inalte. Mai curand distorsionat, dar nu ma pricep sa explic cum. 

Verificati semnalul de intrare, sa nu depasiti nivelurile specificate de colegul @vera

Eventual verificati  si reglajele, la asa varsta se mai pot declaibra. Manual de service: https://www.hifiengine.com/manual_library/tesla/b4.shtml

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Dupa aproape... un an, am incercat solutiile expuse. Metoda lui @DjLeco2021 a dat cele mai bune rezultate, se aud inregistrarile ceva mai bine, dar, cred ca aud acum destul de clar ceva brum. Voi verifica/ inlocui condensatorii de filtraj. Dupa 50 de ani, poate au si ei dreptul la pensie.

P.S. Benzile inregistrate pe alt magnetofon se aud foarte bine, fara brum. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

yo9hrb.Dacă erau duşi conzii filtraj se auzea brum şi cu banda înregistrată pe alt mag.

Verifică întãi înregistrarea de pe o altă sursă,de ex mag sau picup şi tragi o concluzie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări