Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Studiu la contratimp 8005

simson

Postări Recomandate

Cu aceste tuburi este posibil sa obtinem peste 300W cu disipatia anodica apropiat de 60W in clasa B.Mi-am propus o putere mai moderata in clasa AB2 fara sa fortez tuburile si sa ma limitez la 120-130W pe sarcina din care 30-35W in clasa A suficienti de exemplu ptr. amplificator de instrument. Din grafic am dedus o dreapta de sarcina cu un Raa=7,4k.Se cere un atac cu excursie mare a semnalului, aprox. 90-92Vef.

Echivalentul tubului RCA 8005 ar fi Tungsram OT100 pentru care nu se gaseste foaie de catalog, asa ca discutia se continua pe 8005 cu caracteristica anodica afisata.1678267393_dreaptadesarcina8005PP.thumb.jpeg.2d429bc8aab0cfc9c009ba1cef79f66b.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• simson

4

• Kosmin

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu niste ani in urma am avut una noua la indemana si am pus-o pe caracterograf -> 

Caract. iesire OT100

Poate ajuta in demersul dvs.

Eu sunt curios ce driver veti folosi pt. acest PP.

Link spre comentariu

Eu asa stiu ca erau o gramada de amplificatoare PP la noi cu 2 sau 4 finale OT 100 la CFR sau stadioane. 

De scheme nu stiu nimic. 

Tubul seamana constructiv cu 300b.Pana si picioarele sunt la fel, diferenta ca anodul este sus,  datorita tensiunii mai mari. 

Pe mine m-ar interesa daca se poate folosi SE, la tensiune in jur de 450V.Nu am nevoie de putere mare. 

10w ajunge. 

Oricum, interesant studiu. 

Spor. 

Lipit ochii pe temă... 

Link spre comentariu

Propun in continuare o varianta a  de negativare al etajului final. M-am gandit la semiconductoare ca sa fie cat mai compact, usor si alimentarea sa nu fie incarcata cu plus de filamente. Ramane sa stabilim valoarea tensiunii pe B2 si B3  cat este doar necesar.La fel si curentul ce trebuie sa asigure CCS-urile prin MOS-uri.

Astept pareri.866746815_variantaatac.thumb.jpeg.45a9d108acd546ef83373d23c2787dcf.jpeg

Link spre comentariu

Prima data ar trebui stabilit ce curent absoarbe grila.Curentul maxim de grila apare in varful tensiunii de grila concomitent cu minimul tensiunii anodice deci la +90V.Din caracteristica grilei rezulta Ig=112-115mA. Practic este mai mic, deoarece curentul prin grila curge in impulsuri deci se poate lua 40mA.

Curentul de grila este tras prin MOS din sursa B2 si nu B3 care nu trebuie stabilizat. Din cele relatate tensiunea pe bara B2 as pune intre + 120,+150V iar bara B3 intre-50,-60V.

Per moment finalele sunt fixate la :Ua=800V Ug=-25V Curent anodic repaus=45mA , valori aproximative luate de pe grafic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări