cornel1962 Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Vin cu o întrebare, a găsit cineva o soluție pentru curățarea plăcilor de rășină, de la mașinile de spălat LG, Samsung, etc ? Azi am refuzat o mașină de spălat cu probleme la placa, din aceasta cauză ! Mă refer la acea rășină de 5/6mm turnata peste componente. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri ! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Răşina termodură nu se poate îndepărta decât mecanic, nu se dizolvă nici în solvenţi.Am reparat un AVR de generator care era turnat în aşa ceva dând găuri din loc în loc şi spărgând între ele cu şficul.Când era vreo componentă prinsă rău, o expuneam pe faţa cu seria apoi o tăiam cu răşină totul de pe placă.Am avut noroc totuşi că aveam şi schema de principiu care e cam la fel la mai multe generatoare... Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 1, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2022 1 oră în urmă, validae a spus: Răşina termodură nu se poate îndepărta decât mecanic, nu se dizolvă nici în solvenţi.Am reparat un AVR de generator care era turnat în aşa ceva dând găuri din loc în loc şi spărgând între ele cu şficul.Când era vreo componentă prinsă rău, o expuneam pe faţa cu seria apoi o tăiam cu răşină totul de pe placă.Am avut noroc totuşi că aveam şi schema de principiu care e cam la fel la mai multe generatoare... Asta nu este foarte dură, dar destul de greu de îndepărtat și asta face imposibila verificarea componentelor și mai ales a traseelor. Am observat că pătrunde șurubelnița in ea, dar de curățat nu prea merge. Speram sa existe o soluție ! Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Februarie 7, 2022 Partajează Postat Februarie 7, 2022 Bună seara, eu vă recomand să încercați cu suflanta de la stația de lipit și deslipit setata în jurul a 170grade iar când devine mai,, permiabil " îl îndepărtați cu ajutorul unui șurubelnițe cu vârf lat, eu așa am procedat la un generator pt gard electric, incalzind pe porțiuni nu pe toată placa, toate cele bune cu respect Cosmin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum