Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa LG

cornel1962

Postări Recomandate

Vin cu o întrebare, a găsit cineva o soluție pentru curățarea plăcilor de rășină, de la mașinile de spălat LG, Samsung, etc ? Azi am refuzat o mașină de spălat cu probleme la placa, din aceasta cauză ! Mă refer la acea rășină de 5/6mm turnata peste componente. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cornel1962

2

• validae

1

• Cosmin Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Răşina termodură nu se poate îndepărta decât mecanic, nu se dizolvă nici în solvenţi.Am reparat un AVR de generator care era turnat în aşa ceva dând găuri din loc în loc şi spărgând între ele cu şficul.Când era vreo componentă prinsă rău, o expuneam pe faţa cu seria apoi o tăiam cu răşină totul de pe placă.Am avut noroc totuşi că aveam şi schema de principiu care e cam la fel la mai multe generatoare...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

Răşina termodură nu se poate îndepărta decât mecanic, nu se dizolvă nici în solvenţi.Am reparat un AVR de generator care era turnat în aşa ceva dând găuri din loc în loc şi spărgând între ele cu şficul.Când era vreo componentă prinsă rău, o expuneam pe faţa cu seria apoi o tăiam cu răşină totul de pe placă.Am avut noroc totuşi că aveam şi schema de principiu care e cam la fel la mai multe generatoare...

Asta nu este foarte dură, dar destul de greu de îndepărtat și asta face imposibila verificarea componentelor și mai ales a traseelor. Am observat că pătrunde șurubelnița in ea, dar de curățat nu prea merge. Speram sa existe o soluție !

Link spre comentariu

Bună seara, eu vă recomand să încercați cu suflanta de la stația de lipit și deslipit setata în jurul a 170grade iar când devine mai,, permiabil " îl îndepărtați cu ajutorul unui șurubelnițe cu vârf lat, eu așa am procedat la un generator pt gard electric, incalzind pe porțiuni nu pe toată placa, toate cele bune cu respect Cosmin. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări