misu ploiesteanu Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 (editat) buna ziua, caut o metoda, sau pe cineva(preferabil din Ploiesti eu locuind in Gageni) care imi poate mari gaura in tamburii de magnetofon pentru a se potrivi la noile motoare, bineinteles cu pastrarea centrarii tamburului. acum are 5mm si trebuie sa ajunga la 8mm. tamburul este confectionat din aluminiu. nu am cine stie ce posibilitati tehnice de aceea am apelat la cei care au cunostinte si experienta in asa ceva multumesc Editat Februarie 1, 2022 de misu ploiesteanu adaugare informatii noi Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Poate cunosti pe cineva care lucreaza pe langa un strung la Plopeni? Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Februarie 1, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2022 problema mea este ca nu cunosc pe nimeni... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 E suficientă şi o bormaşină de banc, deşi e preferabil un strung mic.Dar burghiul folosit trebuie să fie unul nou de calitate, nu reascuţit.Există deja o gaură ,,de ghidare,, deci nu există riscul de a avea abatere excentrică.Dar numai cu un burghiu nou, ascuţit perfect ca să aibă ambele muchii tăietoare egale şi simetrice ca unghi.Pentru început se majorează cu un burghiu de 7,5mm şi apoi cu unul de 8mm nou nouţ. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Februarie 1, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2022 da asta este valabil pentru cineva experimentat, dar mie imi este teama sa risc, nu am decit un stativ din ala in care bagi bormasina electrica...imi trecea prin cap sa dau gaura cu 6 apoi cu 7 si pe urma cu 8 poate asa nu ma arunca in laterala... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Cauta pe cineva cu experienta ca risti sa strici tamburul. Nici eu nu cred ca este posibil sa dai o gaura perfecta cu orice bormasina de banc, indiferent de burghiul folosit. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Acum 26 minute, misu ploiesteanu a spus: da asta este valabil pentru cineva experimentat, dar mie imi este teama sa risc, nu am decit un stativ din ala in care bagi bormasina electrica...imi trecea prin cap sa dau gaura cu 6 apoi cu 7 si pe urma cu 8 poate asa nu ma arunca in laterala... Nu arunca in lateral, gaura e deja formata si se va centra pe ea. Greseli, numai daca apesi tare sau inclini tare piesa. Da niste gauri de proba intr-o bucata de lemn sa vezi cum sta treaba. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Februarie 1, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2022 bormasina de banc e parfum,..am un stativ din ala in care prinzi bormasina electrica https://www.leroymerlin.ro/produse/accesorii-polizoare/728/stativ-de-gaurire-cu-coloana-wolfcraft-rotativ-h-345-mm/45 Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 (editat) Prinde-l bine cu niste suruburi de un blat sa nu joace si da niste gauri intr-o bucata de lemn. Prima data gaura de pe tambur si apoi largeste-o cu fi8.. Daca acel tambur are fluturele pe partea cealalta va trebui sa-i faci un suport sa se aseze corect. Editat Februarie 1, 2022 de daniels Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 (editat) Inainte de gaurire, scoate si cele doua suruburi de fixare a tamburului pe axul motorului. Pana la urma nu trebuie o precizie asa de mare de coaxialitate. De pe o rola se desfasoara niste banda ia pe cealalta se infasoara. Oricum acolo exista niste ambreiaje si niste frane. Viteza si variatia de deplasare a benzii, in dreptul capetelor, este data de rola presoare. Daca acele gauri sunt date inclinat, ar apare probleme la incarcarea neuniforma a benzii pe rolele acceptoare sau donoare in timpul redarii sau derularii.. Editat Februarie 1, 2022 de PINTI Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Eu as gauri pana pe la 7.5-7.8 si apoi as cauta un alezor de 8mm. Link spre comentariu
spik Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Eu as apela la un strungar. Cu bormasina, fie ea si de banc, nu realizezi concentricitate cat ai vrea. Un strungar majoreaza gaura cu burghiu de 7,5, apoi finiseaza cu un cutit de interior. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Februarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2022 (editat) @spik asta este si varianta preferata de mine dar unde sa gasesc strungarul ... Editat Februarie 3, 2022 de misu ploiesteanu Link spre comentariu
spik Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 In Ploiesti nu stiu. :( Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Cutit de interior de 7.5mm cam greu. De pilda eu n-am gasit nimic sub 10mm. Oricum gaura nu e pretentioasa. Merge cu burghiu de 8mm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum