Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

marire gaura tamburi magnetofon

misu ploiesteanu

Postări Recomandate

buna ziua,

caut o metoda, sau pe cineva(preferabil din Ploiesti eu locuind in Gageni) care imi poate mari gaura in tamburii de magnetofon pentru a se potrivi la noile motoare, bineinteles cu pastrarea centrarii tamburului. acum are 5mm si trebuie sa ajunga la 8mm. tamburul este confectionat din aluminiu. nu am cine stie ce posibilitati tehnice de aceea am apelat la cei care au cunostinte si experienta in asa ceva:reytre multumesc

20220201_115112.jpg

Editat de misu ploiesteanu
adaugare informatii noi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misu ploiesteanu

7

• yo9hrb

6

• Ion_Bumbu

6

• spik

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E suficientă şi o bormaşină de banc, deşi e preferabil un strung mic.Dar burghiul folosit trebuie să fie unul nou de calitate, nu reascuţit.Există deja o gaură ,,de ghidare,, deci nu există riscul de a avea abatere excentrică.Dar numai cu un burghiu nou, ascuţit perfect ca să aibă ambele muchii tăietoare egale şi simetrice ca unghi.Pentru început se majorează cu un burghiu de 7,5mm şi apoi cu unul de 8mm nou nouţ.

Link spre comentariu

da asta este valabil pentru cineva experimentat, dar mie imi este teama sa risc, nu am decit un stativ din ala in care bagi bormasina electrica...imi trecea prin cap sa dau gaura cu 6 apoi cu 7 si pe urma cu 8 poate asa nu ma arunca in laterala...

Link spre comentariu

Cauta pe cineva cu experienta ca risti sa strici tamburul.

Nici eu nu cred ca este posibil sa dai o gaura perfecta cu orice bormasina de banc, indiferent de burghiul folosit.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, misu ploiesteanu a spus:

da asta este valabil pentru cineva experimentat, dar mie imi este teama sa risc, nu am decit un stativ din ala in care bagi bormasina electrica...imi trecea prin cap sa dau gaura cu 6 apoi cu 7 si pe urma cu 8 poate asa nu ma arunca in laterala...

Nu arunca in lateral, gaura e deja formata si se va centra pe ea.  

Greseli, numai daca apesi tare sau inclini tare piesa.

Da niste gauri de proba intr-o bucata de lemn sa vezi cum sta treaba.

Link spre comentariu

Prinde-l bine cu niste suruburi de un blat sa nu joace si da niste gauri intr-o bucata de lemn. Prima data gaura de pe tambur si apoi largeste-o cu fi8..

Daca acel tambur are fluturele pe partea cealalta va trebui sa-i faci un suport sa se aseze corect.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Inainte de gaurire, scoate si cele doua suruburi de fixare a tamburului pe axul motorului.

Pana la urma nu trebuie o precizie asa de mare de coaxialitate. De pe o rola se desfasoara niste banda ia pe cealalta se infasoara. Oricum acolo exista niste ambreiaje si niste frane.

Viteza si  variatia de deplasare a benzii, in dreptul capetelor, este data de rola presoare.

Daca acele gauri sunt date inclinat, ar apare probleme la incarcarea neuniforma a benzii pe rolele acceptoare sau donoare in timpul redarii sau derularii..

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Eu as apela la un strungar.

Cu bormasina, fie ea si de banc, nu realizezi concentricitate cat ai vrea.

Un strungar majoreaza gaura cu burghiu de 7,5, apoi finiseaza cu un cutit de interior.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări