Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe din lemn de cires

klauss00

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

8

• klauss00

5

• Усилитель

5

• merck

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 minute, Shutter a spus:

Pe bune 3-4"  Tu te auzi ce scrii acolo ? 3 toli= 7,62 cm. 1 tol/inch are 2,54 cm iar 4 toli sau inch cum vrei tu sa le zici, este echivalentul a 10, 16 cm sau 101,6 mm. Tu iti dai seama ce inseamna sa faci asemenea pereti ? Nici nu gasesti material asa de gos. Tu cred ca ai confundat cu altceva dimensiunea aia  de grosime.

Citeste mai atent domnu'

A zis trei patrimi de inci nu trei-patru inci. Trei patrimi de inci inseamna 1.9cm sau 19mm.

@Mircea ai fost mai rapid........

Editat de sesebe
Link spre comentariu
On 2/1/2022 at 9:25 AM, klauss00 said:

Salutare! Am cumpărat recent o pereche de difuzoare Altec 601c dar fără boxe.

Stai sa ne intelegem. Tu practic ai cumparat niste difuzoare. Sa facem dinstinctia. Vad ca multi habarnisti numesc difuzoarele boxe, sau invers. Tu ai cumparat un simplu difuzor. Cuvantul boxa, inseamna defapt un difuzor intr-o incinta care are si un filtru. Deci boxa este boxa, difuzorul este difuzor, iar incinta este incinta. Prin incinta se intelge o cutie goala, facuta si aia dupa parametrii difuzorului.

2 minutes ago, sesebe said:

Citeste mai atent domnu'

A zis trei patrimi de inci nu trei-patru inci. Trei patrimi de inci inseamna 1.9cm sau 19mm.

@Mircea ai fost mai rapid........

Gata domnu, me-a culpa, dar dimensiunile astea se folosesc la diametrul tevilor, daca vrei sa vorbim de 1 a 2-a, 3 a 4-a, etc. Deci exprimarea este nefericita in domeniul asta. Aici ori vorbesti de centimetri, ori de inch sau toll.

Link spre comentariu
La 01.02.2022 la 15:33, klauss00 a spus:

Sursa de inspirație este Hiraga 604 proiectata pentru Altec 604

Acele boxe, prezentate in imaginile puse de Merck, la fel ca si fundul de bucatarie postat de Mircea,  nu sunt din lemn masiv, ci din fasii de lemn lipite intre ele.

Acele fasii au fibrele la 90 de grade unele fata de altele, exact cum se face si la placajul stratificat, acela folosit si la tamplaria "foarte scumpa".

Chiar daca au loc dilatari sau contractii in lungul sau in latul fibrelor, fiecare placuta sau strat "le tine" pe cele alaturate,  fiind pozitionate la 90 de grade.

Esta o MARE diferenta fata de lemnul masiv.

IMG_08851.thumb.JPG.836264571f0e64f608b86b2e5bef53c3.JPG

Iata un exemplu de folosire a placajului stratificat la constructia de boxe (diy). 

DSCF61001.thumb.JPG.3becce15098734136019a8ee108acc8f.JPG

Despre timbrul cutiilor din diverse materiale se poate discuta mult si fara rost; asa cum s-a mai scris, trebuie testata fiecare situatie in parte.

Pt a nu isi creea probleme suplimentare, cei mai multi constructori folosesc materiale amorfe, care introduc coloratura minim posibila.

Unii constructori - FOARTE PUTINI,  mai ambitiosi sau mai entuziasti, au expermentat si alte solutii, incinte din sticla, roca, rasina sau placaje de diverse feluri. TOATE aceste expermentari au necesitat FOARTE multa munca si foarte multe ore de teste, eventual solutii complementare de tip special.  Un  exemplu original pot fi incintele din lemn si fasii de cauciuc PHX prezentate de Ahegyes.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
La 01.02.2022 la 19:56, Mircea a spus:

Eu construiesc boxe din MDF numai. 

Insa, la alte mobile am folosit pin, si preferat imbinari/lipiri de sipci inguste decat folosirea unora late, supuse unor forte de rasucire greu de controlat.

Raspunsul cu indreptatul era pentru blatul de zarzavat. 

Idem.MDF-ul dupa mine are cel mai bun raport pret-calitate ptr cei care vor sa faca boxe.Se poate apoi ori furnirui ori vopsi.

Link spre comentariu

Acelea nu sunt boxe din lemn masiv.

Acolo tocmai tehnica de executie adoptata asigura o oarecare elasticitate cutiei (lipsa tensiunilor mecanice in lemn),  extrem de importanta in special in cazul variatiilor de umiditate.

Aceata nu este o critica ci o explicatie.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
La 08.02.2022 la 22:10, Усилитель a spus:

Si sa nu uitam boxele din beton! 

Acelea eventual se pot imbraca pe exterior cu... lemn, inclusiv cires... 

Salut. Dar dacă eu am blocul din beton placat cu polistiren mai am nevoie de "boxe" ? Pot sa i mi cumpăr doar difuzoarele și să le fixez in perete?

Mulțumesc. 

Link spre comentariu
Acum 48 minute, Florin Miroiu a spus:

difuzoarele și să le fixez in perete?

Mulțumesc. 

Da, se poate, dar camera din spate trebuie sa fie tot aceasi proprietate, si se va auzi si acolo..... 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Усилитель a spus:

Da, se poate, dar camera din spate trebuie sa fie tot aceasi proprietate, si se va auzi si acolo..... 

Salut. Am patru camere , din doua i mi fac boxe . Da. Acuma fara glumă. Am constatat că basul se aude mai puternic pe hol decât în camera în care ascult și mai profund daca pun ceva in fata difului de bas cam la 5 cm de el. Nu mă întrebați da ce boxe ai ,ce marca și ce culoare au pereți. Am constatat acest lucru la orice sistem de muzică pe care l am avut eu, inclusiv vecinii din toate părțile. Are cine o explicație pentru acest fenomen?

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări