ShYro Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Bună seara. Sunt cât se poate de novice în ceea ce privește CNC-ul și gravura, de orice fel. Tocmai mi-am achiziționat un CNC-3018 PRO, de aceea as dori dacă se poate sa îmi recomandați un tip de lemn fiabil, atât pentru o gravura de suprafață (0.2-0.5 mm), cât și o gravura de adâncime (2-3 mm sau chiar decupare). Tot odată as avea rugămintea, dacă se poate, sa îmi dați o idee despre ce tip de freza/freze sa folosesc (dimensiune, nr de muchii, marca, etc) Nu vreau neapărat ceva super profi, doar cât sa pot face câteva testet, câteva mici gravuri ca să îmi pot da seama cum funcționează tot principiul acesta. Va mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
znecula Postat Februarie 3, 2022 Partajează Postat Februarie 3, 2022 Poti folosi cam orice lemn. Incerci si vezi ce-ti convine. Conditia este ca lemnul sa fie uscat. Cat de uscat? Poate 8-12% ar fi cel mai bine. Daca ai cu ce sa masori umiditatea acelui lemn. Daca nu, il sculptezi (frezezi) si vei vedea in timp cum se comporta. Conteaza mult si cu ce scule prelucrezi lemnul. Cauta freze dedicate si vei obtine rezultatul scontat. Mai conteaza si tratarea obiectului (lemnului) dupa ce a fost prelucrat. Este chiar esentiala. Ca si esente de lemn, cele mai uzuale la noi ar fi paltinul, teiul, plopul. Daca nu ai pe cineva sa te indrume cum sa folosesti masina, s-ar putea sa nu obtii din prima cea mai buna calitate a prelucrarii, dar nu dezarma. Orice poate fi perfectionat. Dar numai dupa ce capeti oarece experienta. Cauta pe youtube si vei gasi raspuns la tot ce nu stii. Spor ! Link spre comentariu
ShYro Postat Februarie 8, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2022 Da sunt perfect constient ca nu o sa imi iasa din prima o capodopera de arta, insa vroiam doar sa stiu de unde sa incep. Iti multumesc frumos pentru indrumare, o zi buna in continuare. Link spre comentariu
znecula Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Că să fim drepți, cu cnc-ul nu se face artă. E doar meșteșug. Artă în sculptură se face manual. Cu dalta și ciocanul (maiul). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum