Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati primit asemenea "felicitare"?

merck

Postări Recomandate

34 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Incerc sa inteleg.
Dar nu are legatura cu ideea de la care am plecat, cea enuntata de @Rammstein din care aflam ca SUA a inventat telefonul smart, iar eu m-am indoit ca SUA are asa mare contributie la ceva care exista deja.
Revin: Ce contine revolutionar un smart phone fata de un telefon din anii 2000 sau un PC in afara de miniaturizare ?

Ce telefon aveai tu in 2000? Ca sa stim daca discutam discutii sau pe concret.

Sunt anumite generatii care s-au nascut cu smartfonul in mana. Sunt anumite generatii care nu stiu cum erau alte vremuri, care cred cu tarie ca ce vad acuma a existat mereu. Sunt generatii care cred ca totul li se cuvine. Samd. E greu sa ii impresionezi cu ceva.

PS: Cu 15 ani inainte, la jumatatea anilor 90, cu un modem GSM Siemens se monitorizau instalatii industriale. Sa nu ma intrebi de unde stiu.

In conditiile in care inca manualele si cataloagele pe hartie erau referinta in proiectare, nu tutorialele indienilor pe internet.

Deci, cu acces la internet si module gata facute, ti s-a parut un mizilic sa trimiti un SMS. Sunt de acord cu tine, noroc ca te-ai nascut mai tarziu. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

26

• merck

18

• BRANCA

10

• doru3160

9

Top autori în acest subiect

SUA ar putea sa se exprime mai corect cand se lauda cu cate o realizare:
"Un colectiv format dintr-un Chinez , un Rus, un Indian, un Japonez si femeia de serviciu băstinasă a facut o descoperire.
Produsul s-a realizat in Taiwan cu componente din China.
Etichetarea s-a facut in SUA."

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 13 minute, Mircea a spus:

Ce telefon aveai tu in 2000? Ca sa stim daca discutam discutii sau pe concret.

Cred ca un "One touch easy". Cel cu antena extensibila la care puteai sa intorci suportii de la acumulatori si sa pui baterii R6.
Si ce era spectaculos, aveai acces la meniul de fabrica ! Te puteai juca cu o gramada de parametrii ai modulului radio. Dracu intelegea prea multe de acolo. Ce vremuri !

Link spre comentariu

Ericsson GA 628Ericsson GA 628

Ericsson GA 628

• Released 1996
    160g, 28mm thickness
    Feature phone
    No card slot
  • 0.1%320,330 HITS
  • 50BECOME A FAN
  •  
    1x12 chars
  • NO
    No video recorder
  •  

• 1000mAh
    NiMH
NETWORK Technology GSM
LAUNCH Announced 1996
Status Discontinued
BODY Dimensions 130 x 49 x 28 mm (5.12 x 1.93 x 1.10 in)
Weight 160 g (5.64 oz)
SIM Mini-SIM
DISPLAY Type Alphanumeric
Size  
Resolution 1 x 12 chars
  Fixed icons
MEMORY Card slot No
Phonebook No
Call records  
CAMERA   No
SOUND Loudspeaker No
Alert types Monophonic ringtones
3.5mm jack No
COMMS WLAN No
Bluetooth No
GPS No
Radio No
USB  
FEATURES Sensors  
Messaging SMS
Browser  
Clock No
Alarm No
Games No
Java No
  Scratchpad
Replaceable front panel
BATTERY Type Removable NiMH 1000 mAh battery
Stand-by 83 h
Talk time 125 min
Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 22 minute, Mircea a spus:

Am inteles, nu aveai telefon in 2000.

Ai putea sa-mi satisfaci si tu curiozitatea asta ?
Eu am raspuns.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In 2000 aveam 3, dar 2 modele. 1018s si 2x3310. 2 personale, unul de la munca. 

Primul telefon in mana un NMT.

Legat de cetatenii implicati. Te intreb cati americani cunosti, cate echipe de proiectare cunosti. 

Te vad americanofob, tu realizezi ca odata trecut prin scoala unei alte tari, e cam aiurea sa zici ce destept esti fara sa realizezi unde te-ai desteptat?

Doar un exemplu simplu: care e evolutia telefoanelor 5G chinezesti de cand au oprit americanii exportul de tehnologie si componente pentru 5G? 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Rammstein a spus:

Te rog insistent să te abții și să te uiți la comedii........ nu o scoți la liman cu el...... eu am spus de tehnologie..... el a înțeles ce a vrut. 

Nu este o remarca tocmai potrivita.
De ce faci asta ?

Ai terminat cu argumentele tehnice si ai ajuns la faza cu jigniri ?

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Mircea a spus:

Doar un exemplu simplu: care e evolutia telefoanelor 5G chinezesti de cand au oprit americanii exportul de tehnologie si componente pentru 5G? 

Depinde ce intelegi prin "americanii". Multi chinezi sau indieni ... au ajuns deja scoliti in America.
Iar scoala chineza, indiana nu se compara cu cea americana. Cel putin din punct de vedere al pastrarii caracterelui de 'om' dupa ce de scolesti.

Acum 7 minute, Rammstein a spus:

Cine te-a jignit...... că nu mă prind. 

Nu conteaza. E ca tine, "comedie" ce esti.
Banuiesc ca la zicerea asta (a mea) se va revolta un moderator ... :)
Tu iti poti permite orice. Eu nu prea. Civilizatii diferite.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Bai, Mihăiță, eu doar chinezi am vazut taiandu-si unghiile in metrou. Daca nici unghii zburand nu-ti dau o idee despre cum unii vin boi dar pleaca vacari...

Universitatile US sunt pline ochi de ochi ingusti, tu crezi ca aia vin acolo ca sa bea pepsi?

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Rammstein a spus:

Știi care este cel mai mare caracter al omului chinez? Este banul!

Sa nu-mi spui ca "americanii" care toata viata fac planuri cum sa devina bogati sunt preferatii tai ?
Cel putin un chinez sau indian are o educatie.
In SUA doar viseaza. Si visele sunt analfabete la majoritatea populatiei.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Mircea a spus:

Bai, Mihăiță, eu doar chinezi am vazut taiandu-si unghiile in metrou.

Bai, Mircică, ce să zic. Americanii s-ar căca in lift, metrou sau in parc dacă ar avea ocazia.
Dar in asa hal de frică de sistem au fost adusi ca nu au curaj nici sa-si strige numele pe stradă. Singuri fiind.
Asta sunt riscurile civilizatiei prea avansate in sus !

Link spre comentariu
2 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Dar in asa hal de frică de sistem au fost adusi ca nu au curaj nici sa-si strige numele pe stradă.

Eu zic sa citesti si alte ziare, nu doar votca.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Mircea a spus:

Eu zic sa citesti si alte ziare, nu doar votca.

Nu vorbeam de cartierele de 'negrii'. Poate nu m-ai inteles. Urla tu pe strada intr-un cartier civilizat si ai sa-ti platesti salariul pe 1-2 luni pe amenda. Tu ce zone ai vizitat prin SUA ?

Link spre comentariu
25 minutes ago, Rammstein said:

Sunt curios...

Am multiple cunostinte chinezi (vecini, colegi).

Sunt care traiesc preponderent in comunitate. Putini ies din comunitate cat sa ajunga sa lucreze cot la cot cu tine.

Marea majoritate sunt obezi, ii vezi in egala masura cu localnicii la McDonalds sau similar. Nu conteaza daca sunt bogati (vin aici si cumpara numai cash - unii sunt putrezi de bogati) sau saraci (genul coleg de munca). 

Sunt prost crescuti: urlat, taiat unghii chiar la munca, plescaie si mananca ca din troc. Destul de jegosi unii.

Sunt nesimtiti si ranjesc aiurea.

Nu am avut sansa sa cunosc decat cateva persoane mai rasarite. Sunt oportunisti atunci cand vor, adica mai mereu. 

Partea buna: mancarea, au magazine de unde poti cumpara cate ceva, altfel, nu le-as simti lipsa. 

9 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Nu vorbeam de cartierele de 'negrii'. Poate nu m-ai inteles. Urla tu pe strada intr-un cartier civilizat si ai sa-ti platesti salariul pe 1-2 luni pe amenda. 

Si nu e normal sa iti iei amenda ca te comporti ca un salbatic? 

Incep sa cred ca esti dus rau de tot daca ti se pare normal sa urli pe strazi. 

Drum bun, m-am lamurit cu cine ma intretin!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări