Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati primit asemenea "felicitare"?

merck

Postări Recomandate

• Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

26

• merck

18

• BRANCA

10

• doru3160

9

Top autori în acest subiect

Acum 13 ore, Rammstein a spus:

Doar un banal exemplu, telefoanele smart..... unde au apărut pentru prima oară? 

Telefoanele smart sunt niste PC-uri mai mici. Ce mari cuceriri ale stiintei si tehnicii contin ?
Miniaturizarea poate sa fie ceva deosebit la ele.

Link spre comentariu

"Ce mari cuceriri ale stiintei si tehnicii contin smart foanele?" este nedumerirea mea.
Nu ce sfaturi aveti voi pentru mine.
Dar nu este obligatoriu sa-mi raspundeti la intrebare.

Link spre comentariu

Conţin printre altele tehnica saltului în frecvenţă, descoperit de o actriţă, în 1942. De Hedy Lamarr mai precis.Şi multe inovaţii specifice prelucrării digitale a sunetului, compresie a datelor în pachete, etc.

Link spre comentariu
Chiar acum, validae a spus:

Conţin printre altele tehnica saltului în frecvenţă,

Este o problema software. Nu cred ca 'se pune'.
Asa ceva poate contine si statie radio de acum 20 de ani.
Eu vorbeam de solutii hardware care fac smart foanele foarte deosebite fata de un PC.
In afara de miniaturizare.

Link spre comentariu

Saltul în frecvenţă nu se face doar soft, fără hardware...fără el ai intercepta uşor un telefon, ba mai mult, s-a bruia reciproc telefoane alăturate.Software e codarea vocii şi pachetele de date.

Cred că ar fi un topic dedicat numai unei astfel de discuţii, dar era vorba de altele aici...

Link spre comentariu
Acum 7 minute, validae a spus:

Saltul în frecvenţă e hardware

Saltul evident ca se face cu hardware. Dar integratele care fac asta sunt comandate soft (fie el si soft integrat in hard).
Dar nu este "saltul in frecventa" o mare descoperire de cand cu smart foanele. Este mult mai veche tehnologia.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Lumea actuala, obisnuita cu totul la botul calului adica la indemana cand vrei tu, e desensibilizata la orice. Daca ceva nu te da pe spate instant si fara echivoc, apoi e mizilic pentru tine.

E adevarat, mai mirat si dat pe spate fu omul simplu cand a vazut avionul, mai greu decat aerul, zburand. 

Azi cand vezi ca tehnologia permite oricui sa posede orice, apoi nu mai esti impresionat. 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Mircea a spus:

Azi cand vezi ca tehnologia permite oricui sa posede orice, apoi nu mai esti impresionat. 

Inteleg ce spui. Dar mai sus ai afirmat ca:

Acum 3 ore, Mircea a spus:

Poate, candva, o sa intelegi si tu. Deocamdata e clar ca subiectul te depaseste. Ignorance is bliss. 

Si ma gandeam ca aflu si eu de la tine cu ce se deosebeste un "smart phone" de un PC ?
Ce mari descoperiri epocale contine ?
Ca doar despre asta era vorba in discutie. Nu ?

Link spre comentariu

Adica ceea ce e epocal pentru tine poate e neimportant pentru mine. Nu avem toti aceeasi perceptie. 

Daca faptul ca poti sa vorbesti si sa te vezi, practic gratis, cu cineva din alt loc nu e de impresionat, atunci nimic nu merita sa te impresioneze.

Stiu, o sa zici ca sunt microfoane de un secol, camere video de un secol, unde radio de mult mai mult, deci n-am descoperit nimic nou... te invit sa bricolezi tu acasa un telefon care macar trimite un mesaj text. 

Link spre comentariu
Acum 38 minute, Mircea a spus:

te invit sa bricolezi tu acasa un telefon care macar trimite un mesaj text. 

Am facut acum 10 ani.
Impreuna cu 5-6 tineri. Unul dintre ei in clasa a VIII-a.
Cu atmel, modul GSM, microfon, difuzor, afisare pe LCD 2x16 + iesire/intrare pe seriala pe PC (pentru SMS-urile amintite de tine).

Nu este ceva deosebit pentru a fi realizat.
Smart Phone. Nu ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Incerc sa inteleg.
Dar nu are legatura cu ideea de la care am plecat, cea enuntata de @Rammstein din care aflam ca SUA a inventat telefonul smart, iar eu m-am indoit ca SUA are asa mare contributie la ceva care exista deja.
Revin: Ce contine revolutionar un smart phone fata de un telefon din anii 2000 sau un PC in afara de miniaturizare ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca nu seamana a secera si nu-i facut din ciocan, nu-i realizare.

Acum 2 ore, validae a spus:

Conţin printre altele tehnica saltului în frecvenţă, descoperit de o actriţă, în 1942.

Si Paulescu a inventat insulina.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări