Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se numeste vehiculul

Postări Recomandate

Acum 49 minute, Ovidanie a spus:

chestia aia care m-a impresionat de mi-o amintesc dupa 40 ani

Trebuie sa fi fost ceva aparte, daca dainuie in amintiri de atata vreme. Ma intreb cum a omologat-o ca sa circule pe strada. Inainte de 89 regimul de omologare era mai draconic decat in zilele noastre.

mai tarziu a primit un motor de MZ de 250 cc si a putut sa foloseasca inventia

Ei...altceva. Motoarele de MZ erau fiabile si silentioase. Cred ca cel de 50cmc de Mobra, abia misca hardughia carosata.

Furgoneta construita pe structura de Mobra a fost la origine un triciclu pentru invalizi.

Motocicletele pt invalizi, daca nu ma insel aveau motoare de jawa de 175 cmc, si erau foarte des intalnite in trafic prin oras si chiar afara.

Interesant cum amintiri estompate de vreme, reinvie prin asemenea discutii. Aproape ca uitasem ca au existat si asemenea jucarii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil aveam 10, poate 14 ani...lucram cu bunicul meu tamplarie, ma rog, el lucra, eu mai mult incurcam treburile dar stand zi de zi in atelier am invatat cateva tehnici si proceduri legate de prelucrarea lemnului.

Cand am vazut furgoneta bricolata am avut un soc cand mi-am dat seama ca pot si eu sa fac "caroseria". Deci aveam abilitati si in domeniul auto. Era din placaj, imbinat cu un fel de "cornier" facut din tabla tabla zincata, se vedea cum tabla a fost taiata cu foarfeca. Totul imbinat cu niste cuie de 15 mm lungime, cunosteam tehnica, facusem niste palarii din tabla pentru stalpii gardului din gradina. Parbrizul era o bucata de plexiglas fixat pe placaj cu niste cleme din aceeasi tabla, nu parea mare inginerie. Balamalele erau din alea la metru, zavorul lazii stiam de unde era cumparat, materialele erau accesibile. Lada era tot din placaj, sustinuta de niste stinghii din lemn, totul vopsit cu pensula, exact cum vopsisem eu gardul. Ba chiar aveam impresia ca in unele locuri eu as fi putut lucra mai bine. Sincer, WC-ul din fundul gradinii era mai finisat decat masinaria aia.

Aveam o parere atat de buna despre mine ca i-am si spus tatalui meu ca as putea si eu sa fac un cotet de ala pe roti.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări