Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Hisense Model:H43B7100

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 5 minute, Toni Marginean a spus:

Am avut acelasi model cu acelasi defect si a fost o bareta cu leduri. Nu am fost sigur la inceput dar dupa ce am alimentat separat fiecare din cele trei barete m-am lamurit.

datr totusi la dv cred ca era imagine,daca colegul nu e in stare sa verifice acest lucru,e vina lui

Link spre comentariu
Acum 8 minute, nicuschiopu a spus:

Multumesc domnu Toni Marginean da am desfacut am masurat baretele si una nu se aprinde acesta era defectul.

Bine că i-ai dat de cap! Eu nu am găsit 3 barete nicăieri așa că am schimbat doar cea defectă. Sper să țină cât mai mult. Clientul folosea tv-ul cu iluminare spate la maxim. 

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

eu am gasit doar un led defect,l-am inlocuit cu unul recuperat din samsung 32j4000(taiat cu tot cu bareta cca 7cm)lipit cu bada termo dublu adeziva,

am scazut din service backlight.ul

parerea mea e ca nu are rost sa schimbi baretele cånd ai 1-3 leduri defecte,si celelalte nu par fi afectate,cel putin vizibil,cånd alimentarea ledurilor e in serie pe un singur canal si racirea ledurilor e bunå,barete aluminiu,pe carcaså,pagubele sånt mici

nu vorbim aici de diagonale mari,unde riscurile sånt destul de mari,si mai bine pui barete noi,sau de lg samsung ,ce sånt printre cele mai påcåtoase posibil

acum fiecare face cum crede de cuviintå ,dacå clientul nu se sperie de pretul final

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 4 ore, iuliantv a spus:

parerea mea e ca nu are rost sa schimbi baretele cånd ai 1-3 leduri defecte,si celelalte nu par fi afectate,cel putin vizibil,

asta  se  numeste  o  treaba  tiganeasca , desigur ... mai  pe  romaneste , o  reparatie  de  mintuiala ,  in  cel  mai  autentic  si  pur  stil  romanesc ...

1-- ledurile  nu  au  gura  sa  spuna  cit  de  uzate  sint  sau  nu  sint ...

2-- in  timpul  functionarii  , oricum  se  aprind  toate  ledurile  odata , asa  ca  uzura  lor  este  aproximativ  constanta , numai  ca  unele  din  ele  inca  nu  au  ajuns  pe  marginea  prapastiei ...sau  dincolo  de  margine  ...acelea  defecte , dap ...au  ajuns  sigur  deja  in  prapastie ...

3--  marca  Hisense  oricum  este  o  chinezarie  de  2  lei ,  deci  ledurile originale  oricum  sint  de  slaba  calitate ...

in  lumina  celor de  mai  sus ,  o  reparatie  de  calitate  implica  schimbarea  TUTUROR  ledurilor ...ori  barete  noi , de  calitate ...ori  segmente  de  bareta  , noi , de  calitate ...insa  musai  TOATE  LA  FEL  ...

eu  am  un  exemplu    pe  care  il  comunic  clientilor ...voi  ati  avea  incredere  sa  utilizati  un  lant  metalic din  100 de  zale ,  la  care  3  zale  sint  din  plastic ?  lantul  acela  va  fi  iar  bun  de  munca  doar  cind  toate  zalele  vor  fi  din  metal ...:rzb

Link spre comentariu

tipic comunistoid e raspunsul ,,dumitale, tovarase,,

cånd nu repari ,poti sa-ti dai cu parerea,cå nu are nici o valoare,

din zeci de vestel de 82cm,la care am schimbat 1-3 leduri,nu sau intors nici dupå 1-2 ani de zile,in niciun caz nu sau dus la altul,cå sånt cunostiinte in mare parte,si au pret ,,fårå concurentå,, la mine,cu multi chiar ma intålnesc periodic si ,,se plång,, ca nici de nou nu a tinut atåt

asa ca termin.o cu critica ,ti-am vazut comentariile in care sustii ca cele originale tin mai mult ca cele noi,in multe cazuri e total opusul,cele china sånt mai bune ca cele originale,gen,samsung,lg,pe barete de cupru,niste gunoaie

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, iuliantv a spus:

din zeci de vestel de 82cm,la care am schimbat 1-3 leduri,nu sau intors nici dupå 1-2 ani de zile,in niciun caz nu sau dus la altul,cå sånt cunostiinte in mare parte,si au pret ,,fårå concurentå,, la mine,cu multi chiar ma intålnesc periodic si ,,se plång,, ca nici de nou nu a tinut atåt

asa ca termin.o cu critica ,ti-am vazut comentariile in care sustii ca cele originale tin mai mult ca cele noi,in multe cazuri e total opusul,cele china sånt mai bune ca cele originale,gen,samsung,lg,pe barete de cupru,niste gunoaie

ai  ales  varianta  care  iti  convine ... DA , asa  este ...la  Vestel  de  32  de  inch  tine  figura  asta ,  cu  schimbatul  a doar  citeva  leduri  arse --- oricum  e   O  CIRPEALA  , pt  ca  baretele de  Vestel de 32 de inch  nu au  costat  niciodata  atit de mult --- ... insa  eu  nu  m-am  referit  la  Vestel  in  discutia  de  mai  sus  ...m-am  referit  la  sasie  CHINA  PUR-SINGE . asa  cum  este  acest  HISENSE , de exemplu ...

in  alta  ordine  de  idei ...imi  mentin  parerile ... tu  nu  ai  pregatirea  tehnica  necesara  ca  sa-mi  dai  mie  sfaturi DE NICI UN FEL  ...MAI  AI  MULTE  DE  INVATAT  CA  SA  STII  CE-AM  UITAT  EU  DEJA ...:wretre

baretele  pe  pertinax  si  folie  subtire  de  cupru  au  fost  solutia  tehnica  a  anilor  de  pionierat  in  domeniul  backlight-ului  tv cu  leduri  ...adica  2013 , 2014 , 2015 ... niste  ingineri  cu  cap  asa  au  considerat  ei  ca  este  corect  la  acel  moment ... 

chiar  crezi  ca  esti  tu  mai  destept  decit  niste  armate  de  ingineri ,  care  chiar  au  fost  platiti  sa  gindeasca  in  acest  fel   ?  in  afara  de  asta , banuiesc  ca  a  fost  si  o  strategie  comerciala  la  mijloc ...daca  tine  prea  mult  un  set  de  barete , noi --adica  ei -- ce  mai  vindem , ca  si  produs  finit  ma  refer  ?  se  zice  asa  ...mai  binele  este  dusmanul  binelui ...:scarpin

acum , dupa  cam  9  ani  ...au  descoperit  cam  toti   ca  aluminiul  de  1mm  folosit  ca  substrat  este  mai  bun ...aia  da ,

baretele  originale  ,  daca  tv-ul  este  de  firma  mare ,  intotdeauna  sint  mai  bune  decit  chinezariile --- asta  este  o  axioma  indestructibila  si  imuabila ...drept  exemplu ...ia  si  pune  tu  un set  China  in  Samsung  de  43  de  inch  din  seria  UE43 MU ,NU sau RU 7XXX  si  pune  un  set  original Samsung ... si  dupa  aceea  sa  vedem  care  rezista  mai  mult  in  timp , la  functionare  normala ...?

daca  tv-ul  este  de  la  o  firma  obscura  China  sau  de  aiurea ...atunci  chiar  este  recomandat  sa  pui  barete  pe  substrat  de  aluminiu ...sau  segmente  de  bareta , INSA  MUSAI  TOATE  IDENTICE ...SI  TOATE  ODATA ...

cine  este  depanator  profesionist  si  are  orgoliu  profesional ...face  cum  am  zis  eu  mai  sus ...

cine  vrea  sa  faca  o  cirpaceala  de  2  bani ...face  exact  cum  ai  zis  tu  in  citatul  din  postarea  mea  anterioara ...:rzb

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări