Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce pot planta printre pomi fructiferi?

cipriyan123

Postări Recomandate

Am o mica livada(vreo 50 pomi),de 3-5ani,cu unii pomi intrați pe rod,in care as vrea sa plantez printre rândurile de pomi(4 metri distanță între rânduri)ceva arbuști fructiferi,gen coacaz roșu,aronia,coacaz negru... S.ar împăca bine cu pomii din livada,ii afectează cu ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

4

• daniels

3

• CIBY2

2

• xaxa

1

Top autori în acest subiect

depinde cit soare au si cit de bogat e solul. daca n-au suficienta lumina si/sau solul e sarac, poti avea niste tufe fara recolta prea bogata. Dar poti incerca cu dovleci, e o solutie destul de comuna.

Acum 2 minute, daniels a spus:

Cred ca cel mai bine s-ar potrivi niste stupi pusi pe rand.

nici asta nu e o idee rea, dar implica ceva investitie si un suport de cunostinte

Editat de xaxa
Link spre comentariu

Am de gând să mă apuc de stupărit,este o idee mai veche care mă chinuie de ceva timp,dar cred că abia în primăvara anului viitor. 

Am sa incerc cu câtiva butași anul asta ,să formez un rand macar,după aia mai vad.

Solul e fertil,este în prelungirea grădinii.

Link spre comentariu
La 30.01.2022 la 21:57, cipriyan123 a spus:

Am de gând să mă apuc de stupărit,este o idee mai veche care mă chinuie de ceva timp,dar cred că abia în primăvara anului viitor. 

...

Daca ai timp pentru albine sa stii ca este un hobby frumos. Cand vorbesc de timp ma refer la faptul ca sunt unele lucrari ce trebuiesc facute la un anumit moment si nu sufera amanare. In rest, cativa stupi de ingrijit nu ar fi mare scofala. Gasesti carti multe, cursuri pe net, grupuri pe retele de socializare, chiar si aici pe forum cred ca sunt destui pasionati care sa-ti dea cateva sfaturi utile.

Si ca sa fiu si ontopic, poti planta fara grija cateva tufe de aronia. Fructele combinate cu mierea sunt elixir. Mai poti planta si coacaz, si rosu si negru, amandoua merg la umbra.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Mulțumesc de răspuns. 

Chiar sunt hotărât să încep cu vreo 10 stupi,începând din primăvara anului viitor,până atunci nu prea am cum. Până atunci mă documentez,mai am prieteni la care sa apelez pentru sfaturi,și bineînțeles forumuri,grupuri....

Cam la așa ceva mă gândeam,ceva aronia,afin siberian,coacăze..

Iar mierea combinata cu fructele de pădure e o minunăție într-adevăr...pentru iarna nu îmi lipsește miere+catina,de câtva ani de când fac așa ceva nu mai știu cum e sa iei Nurofen,fervex și altele de genul.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cipriyan123 a spus:

10 stupi,începând din primăvara anului viitor,până atunci nu prea am cum. Până atunci mă documentez,mai am prieteni la care sa apelez pentru sfaturi,și bineînțeles forumuri,grupuri....

Ar fi bune sa ai relatii bune cu un apicultor cu experienta, cel putin sa mai vina din cand sa vada ce ai facut. Aici meseria se fura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări