marin34d Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Buna ziua! Caut acest model de transformator de la o statie de lipit, letcon, suflanta aer cald, plita YH 853AAA. Scoate 3 tensiuni diferite, 28,32,11 V, bănuiesc AC. Dacă știe cineva unde găsesc? Mulțumesc! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Cel original e ars sau lipsă ? S-ar putea rebobina. Link spre comentariu
marin34d Postat Ianuarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Este ars, nu scoate nimic. Când am desfăcut statia era o piuliță și o șaibă care se "plimba" pe acolo. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Se rebobinează uşor, asta dacă nu e întreruptă doar siguranţa termică lipită sub izolaţia bobinei primare.Caz în care e şi mai uşor.... Dacă ai pune o poză de aproape cu traful privit dinspre firele primarului, s-ar vedea dacă are siguranţă. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Nu la toate se cunoaste daca exista siguranta termica sau nu. Oricum trebuie desfacut si vazut in ce stare e primarul ( a nu se intelege desfacute tolele, doar izolatia de pe primar ) Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Dacă se taie cu grijă izolaţia de peste firele primarului (are doar două), se vede ce şi cum.Siguranţa ocupă un spaţiu de câţiva milimetri, de obicei peste ea e un strat de carton şi unul de izolaţie.De găsit acest traf nu cred să fie lucru uşor, fiind unul făcut pentru o aplicaţie anume.Ar putea doar la o reprezentanţă service, dacă acea staţie de lipit se repara la noi.Sau la cineva a cărui staţie s-a defectat şi renunţă la ea. Un bobinator l-ar rezolva rapid. Link spre comentariu
marin34d Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Cam așa arată demontat de pe carcasa. Ultima foto este comprimată mai puțin. Se vad intrările pe 220v afumate cv pe acolo. Ar trebui sa desfac folia galbena? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Curaj! Desfa cu atentie folia galbena sa vedem ce este dedesupt. Link spre comentariu
marin34d Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Atașează mai jos foto cu cu măsurători fiecare intrare/ ieșiri .pe firele roșii intrare 220 nu da nimic. Link spre comentariu
marin34d Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Pe cele 2capete cositorite am cam 150 V. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Îndepărtează şi ultimul strat de izolaţie galbenă, să vedem, e siguranţa termică sub ele ? Dacă e acolo, arată aşa: Link spre comentariu
marin34d Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Acum 16 minute, validae a spus: Îndepărtează şi ultimul strat de izolaţie galbenă, să vedem, e siguranţa termică sub ele ? Dacă e acolo, arată aşa: Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Cu atenţie dai jos cablurile portocalii, desfaci firele bobinajului şi măsori rezistenţa bobinajului.Îndepărtezi din zonă cu grijă restul de izolaţie şi vezi ce erau urmele alea de arsură.Dacă se văd spire înnegrite în profunzimea bobinajului, traful a avut un scurtcircuit şi bobinajul primar trebuie rebobinat. Link spre comentariu
marin34d Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Da, cred că aveți dreptate.este compromisa înfășurarea primară. Mă puteți ajuta cu rebobinarea? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum