mariobe Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Acum 9 ore, mannx a spus: Un divizor rezistiv și condensator (pF) ar fi util de folosit. Ma provoci sa ma apuc de citit .In principiu voi pune 3 transformatoare in aceeasi carcasa pentru a conecta 6 canale cum am enuntat mai sus . Cum conectez eu toate GND-urile de la toate transformatoarele intr-un singur punct comun si care capat al ecranarii cablului de intrare il conectez la GND sunt problemele pe care mi-as dori sa ma ajutati . Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Regula de baza este sa nu conectezi ambele capete ale ecranajului la masa si doar capatul aflat inspre intrarea amplificatorului si sa folosesti un alt fir pt masa de la mufa sau, mai elegant, un cablu gen pt microfon cu 2 fire plus ecran si conectezi ecranul la masa la intrarea amplificatorului.. In cazul domeniului de radiofrecventa de multe ori trebuie conectate ambele capete ale ecranajului (pt ca se lucreaza cu impedante adaptate). Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Acum 9 ore, sesebe a spus: Regula de baza este sa nu conectezi ambele capete ale ecranajului la masa si doar capatul aflat inspre intrarea amplificatorului si sa folosesti un alt fir pt masa de la mufa sau, mai elegant, un cablu gen pt microfon cu 2 fire plus ecran si conectezi ecranul la masa la intrarea amplificatorului.. In cazul domeniului de radiofrecventa de multe ori trebuie conectate ambele capete ale ecranajului (pt ca se lucreaza cu impedante adaptate). La punctul '' A '' mai exact Multumesc mult .O problema rezolvata Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Stiu ca exista amplificatoare ''dual mono'' unde se folosesc doua transformatoare separate .Cat or fi ele de separate ,la masa circuitului de intrare tot se intalnesc .Ei bine cam asta s-a intamplat si la mine .S-au intalnit toate in placa mea audio 5.1 si am inceput sa aud niste bazaituri in sateliti . Nu este nimeni familiar cu conceptul ''dual mono '' ? Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Ba da, unii sunt. La sistemele stereo de top se poate sa nu se intlaneasca niciodata - cand si sursa de semnal este construita tot dual mono. Masa de la placa de sunet este cea mai "murdara". Iar daca nu ai impamantare la priza in care este pus pc-ul poti sa si arzi ampliful. 3 transformatoare mari in aceeasi carcasa pot crea [mari] probleme de radiatie emg parazita. Chiar daca le rotesti in spatiu (3D). Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Acum 14 ore, Shambala a spus: Ba da, unii sunt. La sistemele stereo de top se poate sa nu se intlaneasca niciodata - cand si sursa de semnal este construita tot dual mono. Masa de la placa de sunet este cea mai "murdara". Iar daca nu ai impamantare la priza in care este pus pc-ul poti sa si arzi ampliful. 3 transformatoare mari in aceeasi carcasa pot crea [mari] probleme de radiatie emg parazita. Chiar daca le rotesti in spatiu (3D). Uneori si un transformator mare e prea mult intr-o carcasa .A trebuit sa-l mut in cel mai departat colt ca sa nu mai aud bazaieli , cand ai 3 bucati ma gandesc ca devine imposibil .Multumesc ,m-am linistit . Cred ca voi mai face o carcasa separata pentru canalele spate si central . Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Daca initial aveai loc de 3 transformatoare, de ce nu partitionezi in 3 cutia si creezi astfel 3 cutii? Alta solutie e sa pui un singur traf, sa duca cele 3 amplifuri. Evident, e important sa aiba toate aceeasi valoare a tensiunii alimentarii. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Pt ca deja le are. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 (editat) Initial am vrut să-l pun pe cel de 48-0-48/CC pentru kiturile cu tranzistoare( dar cineva a facut lumină pe cealaltă postare a mea așa că m-am liniștit ) si cele cu 37-0-37/CC pentru TDA -uri respectiv pentru sateliți . De fapt am 4 transformatoare similare . Plimbând toroidalul ăla prin carcasă am realizat că el provoca bâzâieli in boxe când se afla in partea stângă lângă kituri .Nu era bucla de masă . Momentan, pentru test , am lipit un cablu cu jack de 3.5 direct pe circuitul de intrare ale kiturilor și numai am nici o bâzâială . Problema e că dacă mai pun un toroidal în dreapta lângă celălalt nu prea mai am loc să pun kiturile cu TDA . PS: Am chinuit poza aia un pic sa fie mai mica de 1000kb, sper că se mai înțelege ceva . PS2 : după punte am două condensatoare de 10.000 uf . Știu că nu se văd dar sunt acolo înghesuite între panou și radiator .Nu mi-au mai ajuns firele . Editat Ianuarie 29, 2022 de mariobe Link spre comentariu
mariobe Postat Februarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2022 (editat) Zicea un tip pe YouTube că " you can't have ground loop if there's no ground" .Nu stiu dacă are legătură cu subiectul postării dar eu nu am împământare decât în bucătărie la aragaz așa că cel mai probabil că nu era buclă de masă ci era o bâzâială de la firele haotic așezate în carcasă . M-am gândit totuși să revin cu rezultatul muncii mele .Mai lucrez la redresare,am comandat niște cablaj imprimabil ,momentan am făcut o improvizație pe niște plăci dar care tehnic funcționează .Nu am bâzâieli pe boxe ci doar un fâșâit pe sateliții din spate când nu rulez conținut media 5.1(Netflix în 99% din cazuri) .Am folosit un transformator pentru partea de stereo și unul pentru celelalte 3 canale cu întrerupătoare separate . Rezultatul mă mulțumește până peste măsură cu atât mai mult pentru că am lipit toate componentele personal (chiar dacă a durat ore bune) . Numai făcusem asta de la clubul pionerilor . Mulțumesc tuturor pentru intervenții Editat Februarie 7, 2022 de mariobe corectare Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 7, 2022 Partajează Postat Februarie 7, 2022 Ce zice ala pe YT este incorect. Si sa nu-ti vina idei sa deconectezi impamantarea vreunui aparat prevazut cu impamantare. Citeste "ilimzn’s Excellent Posts on Ground Loops" aici ca sa intelegi de ce. Link spre comentariu
mariobe Postat Februarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2022 Acum 9 ore, Mircea a spus: Ce zice ala pe YT este incorect. Si sa nu-ti vina idei sa deconectezi impamantarea vreunui aparat prevazut cu impamantare. Citeste "ilimzn’s Excellent Posts on Ground Loops" aici ca sa intelegi de ce. Apartamentul unde locuiesc are vreo 60 de ani . Nu are impamantare la nici o priza cu exceptia bucatariei doar pentru priza speciala de aragaz . Cred ca sunt in siguranta maxima Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 7, 2022 Partajează Postat Februarie 7, 2022 Aparatele cu stecher fara impamantare sunt izolate, prin conceptie ca sa nu ai nevoie de impamantare. Cele cu carcasa conectata la firul de impamantare din cablu te pot expune la electrocutare daca nu sunt impamantate si apare un defect de izolatie. Link spre comentariu
mariobe Postat Februarie 7, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2022 Acum 11 minute, Mircea a spus: Aparatele cu stecher fara impamantare sunt izolate, prin conceptie ca sa nu ai nevoie de impamantare. Cele cu carcasa conectata la firul de impamantare din cablu te pot expune la electrocutare daca nu sunt impamantate si apare un defect de izolatie. Cel mai probabil frigiderul e singurul care prezintă risc dar e destul de nou . Încerc să fiu optimist . Mulțumesc Mircea . Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 7, 2022 Partajează Postat Februarie 7, 2022 Nu spun ca e imposibil, dar totusi, comunistii puneau nul de protectie la toate prizele din bucatarie si la cea de pe holul de la baie. In camere, intr-adevar, nu se punea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum