Cortex Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Salutare, studiind puțin piata legat de pompele de caldura,din start pretul de achizite m-a facut sa inchid ochii,insa randamentul este uluitor, asta ma impinge sa construiesc una, nu mi se pare greu insa ca si cunoștințe frigotehnice ...tind spre novice. Daca avem colegi care stiu " cu ce se mananca" , asteptam informații, mulțumesc Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Simplu, ai o valva/vana care schimba sensul refrigerantului in circuit. In loc sa bagi rece in evaporator, bagi cald. https://highperformancehvac.com/converting-air-conditioner-heat-pump/ Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Principiul de functionare ( generic) l-am inteles. M-ar interesa : ce compresor sa achizitionez, vana expansiune, refrigernati, schimbatoare de caldura ( in placi ..sau..diy)( ma intereseza in special pompă apa-apa) . Ce-a mai simpla varianta pentru mine ar fi sa iau un AC si sa ma joc cu el ..undeva la 1200 ron..e doar un exemplu Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 https://engineer.decorexpro.com/ro/eco-energy/teplovye-nasosy/teplovoj-nasos-svoimi-rukami-iz-starogo-xolodilnika.html Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 @Cortex, daca cumperi la bucata te costa mai mult. Ideea era sa iei un split si sa te joci cu el. Grija mare cu pompa de caldura, daca nu vrei sa auzi un compresor mergand 4 luni pe an in continuu. Si nu vorbesc de perioada verii. Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Spatiu e..apa e.. Caldura ( mai ieftin) trebe' . Din ce am vazut, ca preturi,un compresor bun spre foarte bun( scroll) se invarte in jurul a 500..800 e, poate chiar si 1000 e daca renteaza. Un driver pt motor trifazat 300-600 e, 100 e o valva de expansiune. Schimbatoarele de caldura le construiesc . Placere si ambitie am . Ideea e sa nu arung banii pe geam inspre un esec total ( gen sa stric conpresorul) si nici sa nu depășească prețul unuia de magazin, astept un raspun si de la românașii nostrii de la termocasa, daca cel diy, ochiometric, trece de 10000 lei..clar nu are rost Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Iti mai trebuie teren, intre 25mp/kw la case foarte bine izolate si 75mp/kw lapierderi mari. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 '''''Pompele de caldura apa-apa cu circuit deschis Pompele de caldura cu circuit deschis sunt considerate a fi una dintre cele mai performante tehnologii. In ceea ce priveste principiul de functionare al acestora, trebuie sa stiti ca in cazul de fata apa freatica este transportata din subteran catre pompa de caldura, iar apa racita este evacuata intr-un al doilea put. Asadar, retineti faptul ca pompele de caldura cu circuit deschis presupun, in primul rand, forarea a doua puturi. Unul pentru colectare si altul pentru evacuare. Modul de functionare al pompelor cu circuit deschis Captarea energiei: Conductele de colectare a apei extrag apa calda (12 – 14 grade Celsius) din panza freatica si o transporta catre pompa de caldura; Transformarea energiei: Pompa de caldura transforma energia respectiva prin intermediul compresorului. Apa racita este eliminata in cel de-al doilea put; Transmiterea caldurii: Se realizeaza la fel ca in cazul pompelor de caldura cu circuit inchis. '''' https://ondrill.ro/pompe-de-caldura/alegerea-tipului-pompa-caldura-pdc-apa-apa-sol-apa/ Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Ok ok ..pana aici mi-e clar . Ce nu stiu : ce tip/model de compresor se pretreaza mai bine pentru a incalzi Ce tip de valva de expansiunesa aleg ( de preferat eletronica Ce tip de freon Ce ulei Cat de mult conteaza/ conteaza? lungimea/ diametru tevilor de la compresor pana la schimbatoarele de caldura ? Detalii dintr-acestea... principiul l-am înțeles perfect Pana acum am socotit compresor, valva, driver compresor, țevăraie..~5000 lei..pret bun pana acum Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Cred ca nu ati citit atent, stiti cam cat costa forarea a 2 puturi de cel putin 50m adancime cam la 50 m unul de celalalt circuit deschis?Sau un put de 100m pentru sonda U, circuit inchis? Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 ..nimic concret pana acum Tre' sa sapi..tre' sa dai gauri Domnilor, ma intereseaza chestii de finete " secrete" la cum pot construi singur agregatul nu mai conteaza de unde iau caldura si unde o bag...cu toate ca am zis mai sus..apa e , spatiu e . Ca idee,am fantana la 12 m adâncime. Suprafața gadinii are peste 1600 mp . Detalii tehnice despre functionare, concret, astea ma intereseaza. Mulțumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Cauți niște cursuri de frigotehnie online și le urmezi, sau plătești o firma / om specializat să-ți facă proiectul. Secrete de finețe nu se dau la gratis pe forumuri. Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Într-adevăr , partea de lipire a tevilor ar fi o mica problema, necestia scule si gaze Ma mai documentez! Spor in toate Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 @cortex, eu am un aer conditionat de 9000BTU, pe care vreau sa fac incercari. Daca gasesti ceva documentatie interesanta, te rog, trimite-mi adresele. Multumesc. Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Vera, sunt o gramada de video-uri pe yt pe aceasta tema, doar cautand "heat pump" , intocmai ceea ce m-a facut sa prind curaj sa incerc sa fac si eu unul , m-am documentat la ce inseamna o lipitura aferent frigorificelor, cam greu unui novice, insa se poate cu materiale care le poti bricola si pe acasa, Vera, daca ti s-a " casunat" pe acel AC, ideea mea ce-a mai simplista era sa iau o pompa de caldura pt incalzit piscine , (pana in 3000e am gasit de peste 20 kw) pe vaporizator ( serpentina aia de afara,ventilata) sa ma lipesc cu alte tevi prin care trec apa extrasa din sol, restul,,,e la gata, cum ar veni asta ar fi ce-a mai simpla idee si fara batai de cap. Inca mai rumeg ideea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum