Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare IEMI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 12 minute, djvas a spus:

As vrea sa ma apuc de un nou proiect de restaurare a unui aparat de masura Iemi. Numai ca sunt destul de indecis de care sa ma apuc... Care din ele credeti ca ar merita sau ar trebui sa aiba prioritate ?

Daca ne spuneti si tipul aparatelor ce ar urma  reconditionate, va dam ceva sugestii.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

@Mircea  singurul care s-ar putea califica ar fi E0708. Adevarata nevoie nu am de nici unul... Toate aparatele de care am nevoie sunt mult mai moderne si mai calitative.

@PINTI in afara de osciloscoape cred ca oricare altul ar putea fi luat in calcul.

Totusi nu m as apuca de e0503.. Din urmatoarele motive :

- nu sunt 100% convins ca as fi in stare sa l fac.

- conform cunostintelor mele acest aparat a fost fabricat in serie extrem de mica adica doar vreo 160 de exemplare. Din acest motiv sunt destul de greu de gasit iar preturile cerute sunt astronomice. 

- am doar un singur exemplar 

Link spre comentariu

Referitor la E0503.

Numarul de bucati fabricate a fost cu mult mai mare. Toata reteaua IIRUC a fost dotata cu aceste generatoare. Numai eu am reparat , in locatie, 4 bucati. 

Daca doriti ceva asistenta, va stau la dispozitie. Pentru reparatie completa, il puteti trimite la mine.

Cu stima 

George.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, PINTI a spus:

Referitor la E0503.

Numarul de bucati fabricate a fost cu mult mai mare. Toata reteaua IIRUC a fost dotata cu aceste generatoare. Numai eu am reparat , in locatie, 4 bucati. 

Daca doriti ceva asistenta, va stau la dispozitie. Pentru reparatie completa, il puteti trimite la mine.

Cu stima 

George.

Salut, găsesc și eu la dvs un CV original de reglaj ieșire nivel? 

Link spre comentariu

Am umblat un pic prin tranzistormetrele IEMI pe care le am in idee ca poate ma apuc macar de unul ....

Dar cand gasesc asha ceva in asa zisa carte tehnica ... parca imi piere cheful de orice.  Din cartea lui E0708:

0708-BULLSHIT.png

Sunt curios daca stie cineva care era procedura  de service in acest caz. Exista ceva documentatie suplimentara fata de cea din cartea tehnica ? Ca altfel cei de la metrologie cum procedau ? Imi vine greu sa cred ca trebuiau trimise aparatele inapoi la fabrica pentru etalonare...

Link spre comentariu

Trafo are priză mediană, posibil consumatorii agățați după 1n4001 papă mai mult curent decât cei de pe sursa de negativ (cu efd-uri).

Legat de metrologie....nu e un aparat așa de pretențios. Probabil îl verificau împreună cu un set de rezistențe precise și un voltmetru electronic mai spălat.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, djvas a spus:

Si puntea asta jumate germaniu, jumate siliciu ce gaselnita mai e ? Ca eu nu ma prind.... Sa nu-mi spuneti ca e vb de caderea de tensiune ...

br-bullshit.png

Asta mi se pare super tare. Chiar asa de mare diferenta de pret era intre diodele alea ca sa se justifice o asa timpenie?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări