Kostas1 Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 (editat) Buna ziua! Am achizitionat un aparat rusesc Volhova RP-202-1. Lungimi de unde UM+US, facut dupa 1990. Radioului ii lipseau tranzistoare din partea audio. Cateva erau tip KT315, inlocuite de mine cu unele bune, recuperate din alte aparate. Problema este ca mai am de inlocuit tranzistorul VT1, de tipul KT681A. Am cautat echivalente europene, am gasit doar pentru KT315- BC547. Pentru acesta nu am gasit nimic. Partea buna este ca partea de radio functioneaza, am cules semnal de la potentiometru si l-am bagat prin boxe de calculator. Pe UM prinde normal si sensibil posturile. Pe UL nu prinde nimic, doar paraziti. In concluzie: - care este echivalentul lui KT681A? - de ce nu functioneaza pe UL? Bobinele circuitului de intrare sunt ok, terminalele lipite pe placa. Comutatorul l-am dat cu spray, este oricum nou si neoxidat dar tot nu functioneaza, nu am nici macar paraziti la comutare. P.S. Ar fo ok sa renunt la tot si sa ii montez un TDA7052 si am rezolvat cu AAF-ul, sau sa incerc sa-l repar astfel incat sa ramana circuitul original? Multumesc anticipat de raspunsuri! Editat Ianuarie 27, 2022 de Kostas1 Corectura Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 KT681A = SS9012D Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Pe vremuri inlocuiam piesele rusesti dupa regula(personala) KT3...,KT6... cu BC-uri iar seriile KT8... cu BD-uri. Seria KT9... e de radiofrecventa si de putere, necesita mai multa atentie. Mai chinui niste terminale uneori, dar functioneaza. Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Amateur Radio Portal (radiohata.ru) aici am vazut ceva cataloage de echivalente....trebuie tradus cu google Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Ceramicii "patratel rosu" trebuiesc inlocuiti, unul se vede ca e ciobit, oricum au curenti de fuga mari, daca puneti multistrat ceramici sau cu folie, castigati sensibilitate. Din fericire, electroliticii sunt doar pentru decuplarea etajelor la masa, pot avea pierderile in dielectric oricat de mari(si aia...chiar au!), dar trebuie verificati daca mai au ceva capacitate, sau sunt complet uscati. KT681A=2N2905A, KT680A=2N1711(sau perechea BC327/BC337). Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Eu as cauta originalii...au farmecul lor acolo. Este imposibil sa nu gasesti. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Perechea BC368/369. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Kostas.Ceva e în neregulă cu postarea ta.Spui că trebuie înlocuit VT1 care e KT681...În schema KT681A este VT11! Ai luat semnal de pe potenţiometru?Să înţeleg că nu merge blocul audio?Pe final poţi pune şi pereche BD-uri,în afară de ce s-a recomandat. Semnalul pe UL îl urmăreşti cu ceva gen signal tracer. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Ianuarie 29, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Dl Branca, asa este, scuze, VT11 nu VT1, greseala mea. O sa incerc asa cum mi-ati spus. Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum