Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare radio rusesc- echivalente tranzistoare

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am achizitionat un aparat rusesc Volhova RP-202-1. Lungimi de unde UM+US, facut dupa 1990. Radioului ii lipseau tranzistoare din partea audio. Cateva erau tip KT315, inlocuite de mine cu unele bune, recuperate din alte aparate. Problema este ca mai am de inlocuit tranzistorul VT1, de tipul KT681A. Am cautat echivalente europene, am gasit doar pentru KT315- BC547. Pentru acesta nu am gasit nimic. Partea buna este ca partea de radio functioneaza, am cules semnal de la potentiometru si l-am bagat prin boxe de calculator. Pe UM prinde normal si sensibil posturile. Pe UL nu prinde nimic, doar paraziti. 

In concluzie:

- care este echivalentul lui KT681A?

- de ce nu functioneaza pe UL? Bobinele circuitului de intrare sunt ok, terminalele lipite pe placa. Comutatorul l-am dat cu spray, este oricum nou si neoxidat dar tot nu functioneaza, nu am nici macar paraziti la comutare.

P.S. Ar fo ok sa renunt la tot si sa ii montez un TDA7052 si am rezolvat cu AAF-ul, sau sa incerc sa-l repar astfel incat sa ramana circuitul original?

Multumesc anticipat de raspunsuri!20220127_142517.thumb.jpg.92a9560b3399bea8c8ef97389a517565.jpg20220127_142504.thumb.jpg.e383a95aa01aedf343f7643f08434ca1.jpgVolhova.jpg.152ced6128d2e2693791561a875386b9.thumb.jpg.43780725ffd67522c4cda23f4fd8707a.jpg

Editat de Kostas1
Corectura
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

2

• yo7lhe

1

• validae

1

• grosu99

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe vremuri  inlocuiam piesele rusesti dupa regula(personala) KT3...,KT6... cu BC-uri iar seriile KT8... cu BD-uri. Seria KT9... e de radiofrecventa si de putere, necesita mai multa atentie.

Mai chinui niste terminale uneori, dar functioneaza.

Link spre comentariu

Ceramicii "patratel rosu" trebuiesc inlocuiti, unul se vede ca e ciobit, oricum au curenti de fuga mari, daca puneti multistrat ceramici sau cu folie, castigati sensibilitate.

Din fericire, electroliticii sunt doar pentru decuplarea etajelor la masa, pot avea pierderile in dielectric oricat de mari(si aia...chiar au!:da), dar trebuie verificati daca mai au ceva capacitate, sau sunt complet uscati.

KT681A=2N2905A, KT680A=2N1711(sau perechea BC327/BC337).

Link spre comentariu

Kostas.Ceva e în neregulă cu postarea ta.Spui că trebuie înlocuit VT1 care e KT681...În schema KT681A este VT11!

Ai luat semnal de pe potenţiometru?Să înţeleg că nu merge blocul audio?Pe final poţi pune şi pereche BD-uri,în afară de ce s-a recomandat.

Semnalul pe UL îl urmăreşti cu ceva gen signal tracer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări