Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Preamp RIAA pe Lampi...

Усилитель

Postări Recomandate

Intrucat am luat viniluri engros ( west )  , clasica ,jazz , formatii retro , etc ,cam 80 buc , am nevoie si de restul lantului ,ca sa fie complect pe tuburi .

Ca stil vreau ceva sa se potriveasca cu proiectul PP cu EL84 ,Lady-M rebotezat RESPEKT ...

Deocamdata am gasit pt  cutie una de DVB complecta, marca romtelecom ,la o baza de reciclare , 10 lei ,:n1mi-a convenit marimea ,nici mare nici mica ( nu-mi place inghesuit ,dar nici labartat... ) 

Am scos "matzele " ,ramane cablul de alimentare si mufele RCA .

Am gasit acasa un transformator interesant ,primarul ramane , voi face secundarele pt filament si anodica .Am pus manual 10 spire ,ca sa stiu cum stau  cu transformarea .

Desfacutul a fost cel mai usor ,doua mici ciocanituri ,lacul a crapat ,si traful a fost desfacut ,nici 10 secunde ! Tolele sunt in 2 pachete compacte  , "Nord si Sud ", nu sunt intretesute .....( am avut traf cu care m-am chinuit o zi....) 

Daca stie cineva ce tole sunt ......multumesc.....interesant ca are 4 suruburi pt strans pachetul de tole ,dar nu are pt strans cele 2 sectiuni ....sper sa nu Bazae....:26

riaa10.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

29

• appme

12

• THOMAS

7

• Ovidanie

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am luat de la un coleg de forum 2 placute circuit, in care merg 2 tuburi, 

ECF - PCF 802.Am inteles ca a fost construit de mai multi, si-mi place ca este mai nonconformist ( nu ECC 82-83) 

Traful va avea 2x 6.6 V si 2x4.7V, cu priza de mijloc la masa, incerc "clasic" filamente in CA. 

va duce ambele tuburi, va avea si comutator 6.3 - 9 V. 

Eventual ceva sugestii, experiente de la cine a construit 

corectorul RIAA cu 802, schema finlandeza,. 

Link spre comentariu

Eu as face alimentarea filamentelor in CC. Mai ales ca-i vorba de un preamplificator pentru doza. Daca ai emotii legate de "polarizarea" sau "magnetizarea" sau alt efect advers legat de alimentarea in CC a filamentelor, poti sa alimentezi lampa de pe canalul drept cu + la pinul 4, iar pe canalul stang alimentezi cu  +la pinul 5. Periodic schimbi lampile intre ele.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, Усилитель a spus:

Intrucat am luat viniluri engros ( west )  , clasica ,jazz , formatii retro , etc ,cam 80 buc , am nevoie si de restul lantului ,ca sa fie complect pe tuburi .

Ca stil vreau ceva sa se potriveasca cu proiectul PP cu EL84 ,Lady-M rebotezat RESPEKT ...

Deocamdata am gasit pt  cutie una de DVB complecta, marca romtelecom ,la o baza de reciclare , 10 lei ,:n1mi-a convenit marimea ,nici mare nici mica ( nu-mi place inghesuit ,dar nici labartat... ) 

Am scos "matzele " ,ramane cablul de alimentare si mufele RCA .

Am gasit acasa un transformator interesant ,primarul ramane , voi face secundarele pt filament si anodica .Am pus manual 10 spire ,ca sa stiu cum stau  cu transformarea .

Desfacutul a fost cel mai usor ,doua mici ciocanituri ,lacul a crapat ,si traful a fost desfacut ,nici 10 secunde ! Tolele sunt in 2 pachete compacte  , "Nord si Sud ", nu sunt intretesute .....( am avut traf cu care m-am chinuit o zi....) 

Daca stie cineva ce tole sunt ......multumesc.....interesant ca are 4 suruburi pt strans pachetul de tole ,dar nu are pt strans cele 2 sectiuni ....sper sa nu Bazae....:26

riaa10.jpg

Pai se rezolva simplu.Pui consumator serios pe sec,si stringi atunci suruburile.Se va "'regla" de la sine...:

Editat de overdrive
Link spre comentariu

Preamplificatorul cu ECF PCF 802 este foarte bun.........alimentati filamentele in CC...altfel o sa aveti brum. 

Stiu foarte bine acest preamplificator.  Folositi componente de calitate, nu folositi condensatori ceramici. In rest sigur merge la prima cheie daca aveti tuburi bune.

Legati la masa unul dintre pinii filamentului. Nu va trebuie alte artificii.

Daca doriti alte informatii...va rog mesaj privat.

Link spre comentariu

http://www.hovirinta.fi/audio/putkitekniikka/HIFI_vahvistimet/RIAA-korjaimet/puoliaktiivinen_PCF802/kuvat/RIAA-korjain 2xPCF802 jpeg.jpg

Schema din stânga.

Mai este cineva Vlad1980 care vinde kituri pe diyaudio....tot aceași schema .

https://www.diyaudio.com/community/threads/kit-mm-tube-phono-stage.348332/

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări