Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas de la conex cu 89c51

pid

Postări Recomandate

Ma intereseaza si pe mine softul de ceas 24 ore cu secunde si termometru, kitul realizat de conex electronic cnx 120Bam un astfel de kit si as mai vrea unul sau mai multe dar din pacate conex nu mai vand iar softul cica este proprietate.am posibilitatea de a programa 89c51 si am cateva circuite de acest fel dar sunt cam bata la microprocesoare si nu stiu cum sa concep un astfel de soft.am postat la atmel deoarece 89c51 e facut de atmel (chiar daca are arhitectura clasei 8031 cu memorie proprie) dar nu e ca celelate atmeluri (AVR)in concluzie ma poate ajuta cineva cu un soft sau are cineva cunostinta de un proiect asemanator cu 89C51(daca e nevoie pun la dispozitie articolul scanat si revista conex cu ceasul respectiv)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pid

3

• criss

2

• edy_wheazel

1

• wbg_1000

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator AndreisS

eu nu inteleg de ce te complici.uite un proiect de ceas..se ia un ATMEGA8.. costa 6ron, se ia un cristal de ceas de 3.2768Mhz costa 2ron.. cateva rezistente, condensatori..ce mai trebuie sa zicem 3ron mai iei un LCD daca vrei sa arate bine..costa 30ron.. sau mai multe 7seg display..sa zicem 10ron, un senzor de temperatura 4ron... si cam atat. stai 2,3 zile si inveti putin AVR-uri si gata. gasesti toate documentatiile pe net (vezi avrfreaks...)--- programelul proprietate privata conex :)))) ma tavalesc pe jos de ras. de ce nu iti dau doar hexul ?... ce uameni domle.

Link spre comentariu

Ba e chiar mai simplu de atat Se gasesc niste integrate RTC real time clock care au nevoie de quartz de 32khz standard si se ocupa ele cu toata problema: ceas calendar alarme etc Au si alimentare secundara unde se poate coencta o baterie in caz ca sursa principala cadeComunica cu microcontrollerul prin SPI sau I2C

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

as mai avra o intrebareas vrea sa demultiplexez iesirile microprocesorului pentru a putea folosi un atlfel de afisaj.m-am gandit sa folosesc pentru fiecare display cate un 74hc573 (octal transparent d latches) numai ca nu stiu cum sunt semnalele de la microprocesor (sunt sincrone, toate o data) sau cum se face multiplexarea pe mine m-ar interesa sa apara intai datele pentru segmente apoi sa iau un impuls de comanda a digituluicum pot sa fac treaba asta? ce intarzierei imi trebuie?a mai demultiplexat cineva astfel de aplicatie? (schema e mai sus... multumiri lui criss)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări