Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri betoniere

robert1000

Postări Recomandate

As avea nevoie de o betoniera pt a face reparatii la casa, care e foarte veche si cu fundatia subreda si mi-e ca cade pe mine:)) Are nevoie de intarit fundatia, peretii in partea de jos, etc. Vreau o betoniera mai ieftina ca nu ma dau banii afara din casa, dar nici sa se rupa de la primul sac de ciment facut. 

Astea Limex sunt bune de ceva? Din ce am inteles toate ar fi echipate cu motoare asincron chinezesti, care se incalzesc chiar si in gol. E adevarat ? E mai buna cu ceva o Limex decat una de 600-700 de lei no name, de la Hornbach de exemplu? sau dau banii in plus degeaba? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

4

• validae

3

• darius_bv

1

• Ujio

1

Top autori în acest subiect

Nu s-a inventat ieftin si bun.Ce gasim in magazinele de profil sunt chinezarii ieftine,ce valoreaza putin,asa comerciantii isi pot pune adaos comercial.Voi fi in aceeasi situatie curind,si sunt preocupat.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

Ia o betonieră de 130L cu motor de 800W Alltrad.E făcută cu simţ de răspundere, coroană de fontă.Am luat-o de la Brico, dar poate au şi alţii..

Pai Limex e de la Altrad. Dar cum e motorul, e asincron? se incalzeste si in gol?

Acum 29 minute, Ujio a spus:

Nu s-a inventat ieftin si bun.Ce gasim in magazinele de profil sunt chinezarii ieftine,ce valoreaza putin,asa comerciantii isi pot pune adaos comercial.Voi fi in aceeasi situatie curind,si sunt preocupat.

Din pacate nu sunt din Brasov, nici macar din apropiere. Dar multumesc frumos pentru gest, apreciez. Multa sanatate va doresc, Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Link spre comentariu
Acum 12 minute, validae a spus:

Toate au motor asincron.Nu-ţi face griji de motor, am tras pe ea toată ziua în plin soare şi n-a sughiţat.

Dar se incalzeste repede motorul? Am vazut ca de alea no-name zice lumea ca dupa cateva sarje facute trebuie lasate sa se raceasca. Asta tot asa? Multumesc pt informatii domnul Vali.

Link spre comentariu

Nu am sesizat să se încălzească dar nici nu am stat cu mâna pe el.Are doi ani garanţie, nici nu-mi pasă.....iar modelul ăsta mi l-a recomandat unul care trăieşte din construcţii.

Link spre comentariu

Am o varianta de Limex de acum vre-o 20 ani.

Am facut casa cu ea si am si imprumutat-o, pana cineva a adus-o cu motorul ars. Nu stiu cum a reusit.

La mine a mers fara probleme.

I-am schimbat motorul original(sarbesc) cu unul chinezesc identic ca date si aspect.

La mine merge ok.

O fi chestie de bafta.

Oricum se numesc,  ce se gaseste pe la noi sunt facute prin vecini cu piese de China, asa ca nu prea ai de ales.

Link spre comentariu

Eu folosesc  LIMEX 190 L LS cu o mica modificare pentru a inclina cuva un pic mai mult pentru randament sporit la malaxare. Sunt foarte multumit, vad ca acum s-au scumpit .Nu am observat probleme cu incalzirea motorului , am tencuit o casa cu ea .Un avantaj e faptul ca se gasesc piese de schimb 

Editat de iora
Link spre comentariu

Eu folosesc tot Limex, un 190 ls si nici vorba sa se incinga motorul desi au fost zile la turnat cand a mers incontinuu.  Eu i-am rupt cuva de pe ax ca am tras pe ea, s-a rezolvat cu o cuva noua, sudura nu tine acolo.

Asta-i si motivul pentru care am luat-o, se gasesc piese de schimb. Fara piese de schimb celelalte sunt de unica folosinta.

Link spre comentariu

- am fost surprins să văd că o betonieră mică, de 140 sau cam așa ceva, face față cu succes la 3 inși. Până atunci mă gândeam că "mai mare e mai bună". Trebuie luat în calcul și manevrarea materialului făcut - până îl cari, până îl așezi, etc. La curte nu apuci să stai după una mică, că trebuie să faci mai multe lucruri.

- la muncă, alea de 350 litri erau mici, umpleam și patru pe oră, dar industrial e una, acasă e altă treabă. Le foloseam la tencuială mecanizată, băgam pe o parte, vărsam pe partea ailaltă (în pompă), nu făceam altceva.

- pentru problema răcirii, recomand ventilatoarele de baie, nu sunt scumpe, consumă puțin și au debit bun. Am la congelatoare două, la compresor unu, la mașina de spălat (semiautomată) unu. Urmează să pun unul și pe aparatul de sudură, am deja ventilatorul cumpărat. Sunt mare jmecherie pentru motoarele care se încălzesc repede.

Verificați prețurile locale, există și ventilatoare gen cooler de PC, care merg la 220.

- de uitat la betonieră cum are gura, în alea cu gura largă bagi mai ușor, dar face mai puțin, că dă pe afară, fiecare alege ce-i trebuie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut din nou. Revin cu un nou comentariu pe subiect. Am achizitionat o Limex 125LS, pentru ca are review-uri bune si se gasesc piese de schimb pentru ea.

Acum voi scrie cateva impresii si observatii :

- cuva nu a fost livrata dintr-o bucata, cum vad ca au primit altii pe youtube. A venit in 2 bucati, fara niciun fel de garnitura sau pasta de etansare pentru asamblarea celor doua bucati. Am folosit silicon. La alea ieftine am inteles ca exista o garnitura in pachet, aici nu.

- piesele erau puse in cutie una peste alta, fara sa fie vreo folie pe ele sau ceva, s-au zgariat componentele una de alta. 

- cuva la interior nu e vopsita, fundul cuvei nu e cu suruburi, e sudat. 

- la invartire se observa ca cuva nu e perfect rotunda, dar pinionul calca bine pe coroana

- coroana e din fonta, e solida si e facuta din 4 bucati, pinionul tot din fonta, rotile din plastic.

- motorul asincron e de 700w si vine de la firma Fabrika din Danemarca.

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări