BASTANU1960 Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti si mie care este valoarea rezistentelor R4-1 si R4-2 din aceasta placa de alimentare. Va multumesc mult. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 47 Ohmi/5W cum a scris şi colegul mai sus.Atenţie însă la faptul că arderea acelor rezistenţe e cauzată de contacte compromise la releul de softstart. Acel releu trebuie înlocuit în acest caz.Iar arderea siguranţei generale de 10A (în poză e ştrapată cu fir) e cauzată de unul din cele trei microcontacte ale uşii care fie are momente când nu se închide bine, fie momente de blocare când nu se deschide la timp.Trebuie verificate fiecare şi văzut şi dacă palpatoarele de plastic ale uşii le acţionează ferm.Uneori acele două palpatoare de pe uşă se deformează, se rup sau se uzează prin frecare şi nu mai acţionează cum trebuie de fiecare dată microcontactele simultan.Asta duce la un scurtcircuit total între fază şi nul şi arderea aleatoare a siguranţei de 10A. Am avut un caz cu un Samsung care făcea defectul acesta din cauza carcasei din tablă extrem de proaste, se deforma din balamale când închideai uşa. Link spre comentariu
BASTANU1960 Postat Ianuarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Acum 7 minute, validae a spus: 47 Ohmi/5W dacă nu mă înşel.Atenţie însă la faptul că arderea lor e cauzată de contacte compromise la releul de softstartAcel releu trebuie înlocuit în acest caz.Iar arderea siguranţei generale de 10A (în poză e ştrapată cu fir)e cauzată de unul din cele trei microcontacte ale uşii care fie are momente când nu se închide, fie momente de blocare când nu se deschide.Trebuie verificate fiecare şi văzut dacă palpatoarele de plastic ale uşii le acţionează ferm.Uneori acele două palpatoare de pe uşă se deformează, se rup sau se uzează prin frecare şi nu mai acţionează cum trebuie de fiecare dată microcontactele simultan.Asta duce la scurtcircuit total între fază şi nul şi arderea aleatoare a siguranţei de 10A.Am avut un caz cu un Samsung care făcea defectul acesta din cauza carcasei din tablă extrem de paste, se deforma din balamale când închideai uşa. Contact usa schimbat, releu sudat schimbat, rezistentele erau scrum. Vă multumesc ambilor pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum