Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 La 25.01.2022 la 21:01, merck a spus: PCM MB3-A m-au surprins!!! Au bass de 12" (as fi pierdut un pariu ) Celelalte sunt asa cum am banuit (bass mai deficitar). ATC SCM40 Drivers: HF ATC 25mm Neodymium, Mid 75mm ATC Soft Dome, LF ATC 164mm SC Matched Response: ±0.5dB Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz Dispersion: ±80° Coherent Horizontal, ±10° Coherent Vertical Sensitivity: 85dB @ 1W @ 1metre Max SPL: 112dB Recommended Power Amplifier: 75 to 300 Watts Nominal Impedance: 8 Ohm Crossover Frequencies: 380Hz & 3.5kHz SCM50SL (Passive) Drivers: HF 25mm Mid 75mm LF 234mm Super Linear Amplitude Linearity ±2dB: 70Hz – 20kHz Frequency Response -6dB: 40Hz & 25kHz Matched Response: ±0.5dB Dispersion: ±80° Coherent Horizontal ±10° Coherent Vertical Sensitivity (sine wave): 85dB @ 1W @ 1m Max continuous SPL @1m: 112dB SPL Crossover Frequency: 380Hz & 3.5kHz Adam S3V nu il bag in aceeasi oala ca mi se pare a fi difuzor normal (cu un dustcup mai mare). Este si de 4". Mediile calota se opresc la 3". Astea de la Adam au mediile hibride. Adica e o combinatie intre calota si con. Din cauza asta e calota asa mare, este fix cat bobina difuzorului. Mediile de tip calota sunt bune, suna foarte bine datorita greutatii mici a conului, insa nu coboara foarte jos in frecventa deoarece, cum a precizat si Claudiu, au camera din spate foarte mica. In general mai jos de 400 hz nu prea merg. Desigur probabil mai sunt si exceptii. Link spre comentariu
alexy Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 (editat) Prima oara am facut teste ,cu hornul si montat un driver 2.000Hz-20.000Hz 98dB ( nu am avut un driver de la 600Hz -18khz HF200 Faital Pro sau alte drivere Altec,JBL samd,special pentru horn )hornul este construit special pentru medii de la 500Hz in sus (voce) cu driver mi sa parut sunetul cam tipator(obositor) bineinteles din cauza driverul de 98dB si frecventa la care lucreaza , iar cu Philips AD 0211 sq4 si horn mia placut mai mult cum se aude , sunetul mai clar mai dedaliat,cald adica nederanjant,deschide vocea , iar teste fara horn cu Philips AD 0211 sq4 se aude foarte bine si mediile si putin inalte vocea este altcumva fata de un difuzor normal ,mai clar ,ca filtru am pus asa cum este in documentatie , am sa incerc sa fac un filtru pentru 6 dB/octava si 12 dB/octava ,ati putea va rog sa imi simulati o schema de filtru pentru Philips AD 0211 sq4 pentru 6 dB/octava si 12 dB/octava.Vreau sa folosesc hornuriile numai pentru medii .Va multumesc Cam asa ceva as vrea sa fac,,,,,,,,,,,,, Editat Ianuarie 27, 2022 de alexy Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Ai masurat cand ai facut testele? Link spre comentariu
alexy Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 momentan nu am masurat Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Atunci e degeaba testul. Urechea nu este un instrument asa precis. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 1 oră în urmă, Mihai Cimpoeru a spus: Mediile de tip calota sunt bune, suna foarte bine datorita greutatii mici a conului, insa nu coboara foarte jos in frecventa deoarece, cum a precizat si Claudiu, au camera din spate foarte mica. In general mai jos de 400 hz nu prea merg. Desigur probabil mai sunt si exceptii. Da, subscriu si eu cu ce am pus in bold. Pai sunt multe woofere de 10" care urca fara probleme pana la 400Hz, doar sa prinzi o medie calota care "poate" de la 400Hz, ca eu daca imi aduc bine aminte am vazut ca astea de 2" merg de la 850Hz in sus. Alea de 3" au graficul cam nasol (cum zicea si @sesebe). Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 (editat) Acum 58 minute, alexy a spus: ca filtru am pus asa cum este in documentatie , am sa incerc sa fac un filtru pentru 6 dB/octava si 12 dB/octava ,ati putea va rog sa imi simulati o schema de filtru pentru Philips AD 0211 sq4 pentru 6 dB/octava si 12 dB/octava.Vreau sa folosesc hornuriile numai pentru medii .Va multumesc Pana la ce frecventa vrei sa lasi sa urce media calota Philips AD 0211 sq4? (cu ce tweeter vrei sa il imperechezi?) Pentru 6dB/octava in loc de 50uF + 1,6mH ar trebui sa pui doar un condensator de vreo 73uF dar nu as risca cu un filtru de ordinul I (dai un pic mai tare si ai ars media calota). De test poti incerca un filtru de ordinul I (6dB/octava) insa as anticipa ca va distorsiona (vei avea "joase" pe media calota). Personal as lasa taierea de jos cu ordinul 2 (12 dB/octava) care este si in pdf, adica 50uF + 1,6mH si apoi as incerca sa il las sa urce pana pe la 5kHz. Daca ai un condensator de 6uF si o bobina de 0,2mH poti face un test (urca pana aproape de 5000Hz) Editat Ianuarie 27, 2022 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Acum 3 ore, merck a spus: Ar fi interesanta o comparatie cu si fara horn. P.S. Btw frumos hornul! Mie mi se pare hidos, dar depinde de gusturi. Pt mine o boxa trebuie sa "se piarda in peisaj", nici sa nu o observi in camera (cum am patit acum citiva ani cind a venit un prieten la mine si a inceput sa se uite pe pereti dupa boxe) nu sa fie primul lucru pe care il observi cind intri intr-o incapere. Pe de alta parte, daca este o incapere special destinata doar auditiilor HiFi, un ansamblu de hornuri frumos realizate (ca cel din imaginile de mai sus) sint perfect adaptate. Link spre comentariu
alexy Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Poate este off topic , am doua boxe JBL E100 care ascult pe statie cu lampi la boxe , as vrea sa modific boxele in felul urmator sa las numai difuzoarele de bass ( sa elimin mediile si inaltele originale de la JBL E100,difuzoarele vor ramane pe boxe ) si mediile vor fi cu hornuri+Philips AD 0211 sq4(sau alt difuzor) , inaltele cu difuzoare Scanspeak D2905/9700 si waveguide WG 148 R sau WG 300 monacor ( optiunea mea ar fii cu waveguide WG 148 R) mam uitat putin pe schema de la JBL E100 as vrea sa ramana filtru original ( Crossover Frequency 1000Hz, 5000Hz), pentru medii taierea este M.F. Aural Sweep Test 5.0V Input 1kHz to 5kHz si pentru inalte H.F. Aural Sweep Test 2.83V Input 5kHz to 20kHz , momentan nu am testat cum se aude cu filtrul original si difuzoarele de medii si inalte care vreau sa le schimb, ati putea sa imi simulati un filtru de ordinul 2 (12 dB/octava) pentru difuzoarele de medii Philips AD 0211 sq4 si inalte Scanspeak D2905/9700 JBL E100.pdf Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 WG nu are sens la o taiaere a tw la 5000Hz Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 (editat) Ba poate avea sens: din punct de vedere estetic. Ps: Acum am vazut postarea ta de pe celalalt topic. Se pare ca ne-am gindit la acelasi lucru. Editat Ianuarie 27, 2022 de sesebe Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Are sens din punct de vedere al directivitatii, insa e pacat sa tai la 5000 hz un tweeter capabil de o taiere mult mai joasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum