Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonerie la rețea

Lukducu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• adydep

2

• yokoono

1

• Lukducu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Exact, tensiunea pe linia telefonică (analogică) în st-by (linie liberă) e de circa 48-50Vc.c. Când ridici receptorul telefonic scade la circa 20V funcţie de consumul (rezistenţa internă) a receptorului folosit.Când se primeşte un apel, centrala trimite 100Vc.a.  pe linia apelatului.Cel puţin asta era funcţionarea centralelor analogice.La digitale nu se mai trimite tensiune alternativă ridicată, ci un tren de impulsuri care activează soneria apelatului.Soneriile telefoanelor clasice se decuplau de curentul continuu al liniei prin înseriere cu un condensator nepolarizat de circa 1uF.Când venea semnalul alternativ de 100V de apel, acesta trecea de condensator şi acţiona soneria, fie electromagnetică (clopoţei) fie electronică.

E important de aceea de ştiut la ce sonerie se referă userul.Dacă e cu clopoţei, poate fi acţionată doar prin înserierea cu un condensator de 1uF/400Vc.a.

Dacă e electronică, se poate alimenta şi dintr-o sursă de c.c. cu tensiune potrivită integratului folosit.Dar asta după ce vedem ce are...

Link spre comentariu

1996-2000 am făcut Liceul PTTR în Bacău.Acum după 22 de ani constat că am făcut școala degeaba...nimic din ce am învățat nu se mai regăsește în telefonia de azi.

Piesa de rezistență în toate cursurile era telefonul cu disc EM72 :rade: .

Singurul avantaj a fost pe lângă diploma de bac atestatul profesional de electronist,pe baza căruia m-au autorizat când mi-am deschis atelierul,și mi-am mâncat aproape 20 de ani din viață cu meseria de depanator.Bine că am scăpat :49.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări