djgabryel Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 Salut, vreau sa iimi fac 2 sub-uri mai maricele si cu ceva putere si nu stiu ce difuzor sa aleg. Oscilez intre 18g550 de la Beyma si SD 18el paudio. Preturile sunt aproximativ la fel iar diferenta e ca 18g550 are 900w si 13 kg iar sd-ul 700w si 18 kg. care credeti ca e mai bun pt un sub?Multumesc. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 Pune parametrii la amandoua difuzoarele si o sa-ti spunem.Dar mai intai spune si in ce tip de incinta vrei sa le pui. Banuiesc ca vrei bassreflex, nu ? Link spre comentariu
djgabryel Postat Noiembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 18g550 Link spre comentariu
djgabryel Postat Noiembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 sd18el Link spre comentariu
djgabryel Postat Noiembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 Da intr-o incinta bassreflex. Care ar fi mai bun pt o astfel de incinta? Link spre comentariu
Vizitator mariusradulescu1990 Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 sd18el suna demential :rolleyes: Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 din cate vad eu SD18-EL coboara cel mai bine in frecventa si pare oricum mai solid. Pentru ambele tipuri de difuzoare e recomandat bassreflex. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 sd18el suna demential :rolleyes:L-ai ascultat ?Pai ar iesi mai avantajos P Audio, el fiind intrecut doar la Xmax, unde la Beyma este de 7 mm, iar la P Audio este de 6.25 mm, deci se poate lua ca fiind la fel. La Beyma Qts-ul este mai mare, deci va suna un pic mai bubuit, dar nu neaparat in sensul rau.Puterea nu prea isi are rostul a fi comaprata, deoarece ambele difuzoare au bobine de peste 4", aici fiind in avantaj P Audio.Eu as merge pe P Audio, dar al el un lucru nu-mi place: nu au grafic pt power compresion, ceea ce scade un pic credibilitatea firmei.Iti spun si ca nu le-am asculta deloc. :smt006 Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 din parametri nu poti spune ca e mare diferenta.Sd18 e ceva mai puternic, are Qes mai mic si bobina e un pic mai mare in dimensiuni. beyma poate ar cobora mai bine deoarece are Qts-ul mai potrivit pt bass reflex.Inductanta cum e mai mica ar fi un indiciu ca s-au folosit inele de Cu care sa previna aparitia curentilor paraziti indusi de bobina prin circuitul magnetic => distorsiuni mai reduse. Oricum astea sunt presupuneri, PA ca deobicei nu spune prea multe in foaia de catalog, iar BEyma masoara distorsiunile la 1W.Ambele sunt difuzoare bune, nu poti decat sa mergi la risc. Daca vrei sa stii care e mai bun atunci trebuie sa le iei pe amandoua si sa le evaluezi. :weedman: Link spre comentariu
djgabryel Postat Noiembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 daca ajung sa merg la risc o sa risc pe beyma pt ca astia dau toate detalile despre difurile lor si parca am mai multa incredere in ei. daca ziceti ca sunt aproximativ la fel o sa incerc beyma ca este si mai usor :smt005 Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 din cate vad eu SD18-EL coboara cel mai bine in frecventa si pare oricum mai solid. Pentru ambele tipuri de difuzoare e recomandat bassreflex.Tu de unde ai tras concluzia asta?Ma indoiesc ca e asa. In general difurile cu Qts f mic nu mai coboara asa bine. Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 din cate vad eu SD18-EL coboara cel mai bine in frecventa si pare oricum mai solid. Pentru ambele tipuri de difuzoare e recomandat bassreflex.Tu de unde ai tras concluzia asta?Ma indoiesc ca e asa. In general difurile cu Qts f mic nu mai coboara asa bine. Nu zic ca nu gresesc, dar parerea mea: SD-ul are banda mai ingusta de frecventa si un fs usor mai mic deci rezulta ca reda cu usurinta mai mare frecventele joase. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 Cum adica are banda mai ingusta de frecventa ?Le-ai masurat ?Daca te referi la faptul ca in pdf scrie doar 20-400 Hz pt SD nu inseamna ca si beyma nu ar fi putut trece la fel, pt ca la amandoua de poate observa ca graficul este destu de liniar pana la 1 kHz.SI fs-ul ala mai mic nu inseamna mai nimic, deoarece la difuzaorele din aceeasi serie, indiferent de firma, poti gasi difuzoare al caror fs poate varia chiar si cu 10-15%. :yawinkle: Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 ok. i got it :partyman: Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 8, 2007 Partajează Postat Noiembrie 8, 2007 fs e mai mic cu 0.1Hz. :weedman: Diferenta e infima. Toleranta de productie de mult mai mare.am mers sa mananc, a postat snake pana m-am intors sa dau submit. :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum