Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode necunoscute

Neagu Raul

Postări Recomandate

Acum 16 minute, Neagu Raul a spus:

Desigur, chiar se merită să fac atâtea pentru o diodă (cu riscul de a o arde) în loc să cer date din catalog! Trebuia să o pun și la osciloscop să văd până la ce frecvență funcționează!:rade:

Draga, cele doua chestii subliniate arata ca nu prea ai treaba cu electronica, dar e de apreciat faptul ca l-ai ajutat pe respectivul!

In rest, am cautat si nici in catalogul din 1979 nu apare DC-1. Dar DC2 si DC-4 sint clar siliciu, asa cum recunoaste si catalogul.

1986 - IPRS Baneasa - Silicon Diodes - color - 300dpi 52.pdf

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Neagu Raul

18

• Marele Savant

6

• Craciun

5

• BRANCA

4

Top autori în acest subiect

Acum 10 minute, icar a spus:

EFD erau diode cu germaniu, adica aveau avantajul caderii mici de tensiune in conductie, in jur de 0,2V, spre deosebire de 0,7V, pentru siliciu. De aici si folosirea lor chiar si in radiourile integral pe siliciu.

E de înțeles atunci de ce se mai foloseau și în modelele care au urmat!

Acum 7 minute, informer a spus:

Frumos din partea acestui domn din UK sa incerce sa faca un istoric al semiconductorilor romanesti. :aplauze... desi-i destul de "saracutz" deocamdata, vorbind doar despre IPRS si doar despre putini tranzistori... dar vedem mai departe.

Oare noi avem pe undeva macar o incercare de a face asta?

Am mai colaborat cu el dar nu am avut până acum să îi dau ceva foarte special (AC180K-ul e de la mine)... Acum cu diodele acestea e altceva, sper să mai pot să fac rost pentru a îi trimite!

Nu știu ce să spun, la noi cum ați văzut se distrug pentru o prostie de pastă cu silicon... asta este!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Marele Savant a spus:

Draga, cele doua chestii subliniate arata ca nu prea ai treaba cu electronica, dar e de apreciat faptul ca l-ai ajutat pe respectivul!

In rest, am cautat si nici in catalogul din 1979 nu apare DC-1. Dar DC2 si DC-4 sint clar siliciu, asa cum recunoaste si catalogul.

1986 - IPRS Baneasa - Silicon Diodes - color - 300dpi 52.pdf 341 kB · 0 descărcări

Faza cu osciloscopul e... sarcasm (o exagerare a situației)

Da, nici eu nu am găsit mare lucru în cataloage. Despre DR370 am găsit ceva în tehnium 7806 pagina 17, în proiectul ”MOBRA 50”: ”Diodele D l , P2 D3 şi D4 sînt de tipul F 407. Diodele Ds, D6, D7 pot fi EFR 136, DR 370; F 057 sau BY 127.

Deci presupun că DR370 este de maxim 50v 500mA...

Link spre comentariu
Acum 36 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Nu cred ca DC1 poate sa fie o dioda cu germaniu.
Cum ar mai functiona T2 care este tot germaniu ?

cred ca la fel ca tranzistoarele pe siliciu care sint termocompensate cu o dioda asemenea! asta, daca celui care le-a avut in mina i-a fost frica sa le masoare pentru a nu le ''arde''!?

Acum 24 minute, Neagu Raul a spus:

Faza cu osciloscopul e... sarcasm (o exagerare a situației)

........

probabil la fel de sarcasm a fost si chestia cu ''diacul''!

''''DR presupun că e diodă redresoare dintr-o familie cunoscută iar DC am citit că este o diodă ”diac” folosită la radioul ”Alfa S-711T” ''

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 18 minute, Marele Savant a spus:

probabil la fel de sarcasm a fost si chestia cu ''diacul''!

''''DR presupun că e diodă redresoare dintr-o familie cunoscută iar DC am citit că este o diodă ”diac” folosită la radioul ”Alfa S-711T” ''

Am spus că nu știu ce poate fi, am presupus greșit, asta este!

Link spre comentariu
Acum 2 minute, yo9hrb a spus:

DZ309 este o dioda zenner.

Da, 9V și 23mA... Dar este din Germaniu sau siliciu? Am auzit că nu există diode zener cu germaniu...

yTIrFjn.png

Link spre comentariu

Din ce mi-aduc aminte diodele zenner DZ erau la putere sub 1W.Nu ştiu în ce perioadă sau produs dar au fost înlocuite cu cele de 1W seria PL.

Acum DZ sunt rarităţi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări