Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode necunoscute

Neagu Raul

Postări Recomandate

Bună ziua!

Am găsit niște diode pentru care nu am găsit nimic în cataloage...

Sunt în capsulă neagră TO-1 asemenea EFT323 din prima serie ceea ce îmi indică că sunt cu germaniu

diodele sunt: DR370 și DC1

DR presupun că e diodă redresoare dintr-o familie cunoscută iar DC am citit că este o diodă ”diac” folosită la radioul ”Alfa S-711T” 

JZ1Ugt2.jpg

j1lN6D9.jpgH6OaVCD.pngkMmLm1h.jpg

Aștept niște poze cu date din catalog sau măcar numele unui catalog unde se pot găsi date despre acestea, mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Neagu Raul

18

• Marele Savant

6

• Craciun

5

• BRANCA

4

Top autori în acest subiect

OK, presupunând că afli ce-i cu acea diodă ,,antică,,...cu ce te va ajuta ? Sunt componente depăşite tehnic şi moral.Eu din tranzistorii vechi cu Germaniu scot vaselina siliconică când mi se termină stocul, la altceva nu consider că mai sunt utili...

A, mai sunt buni de recuperat cuprul, mai ales la ASZ şi AD-uri..

Link spre comentariu

Diodele DC2 si DC4 sunt diode cu stabilizare termica cu germaniu si gasesti date despre ele in agenda radioelectronistului.

Despre DC1 n-am gasit nimic .

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

DC1 nu are absolut nicio legătură cu un diac.Ce să faci cu un diac la un radio ?.Este o diodă termocompensată din aceeaşi categorie cu DC2 şi DC4 dar cu tensiune scăzută, practic are căderea de tensiune a unei diode cu siliciu, cu care se poate înlocui la nevoie.Aveam pe undeva nişte cataloage vechi pe la serviciu, poate dau de ele...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

OK, presupunând că afli ce-i cu acea diodă ,,antică,,...cu ce te va ajuta ? Sunt componente depăşite tehnic şi moral.Eu din tranzistorii vechi cu Germaniu scot vaselina siliconică când mi se termină stocul, la altceva nu consider că mai sunt utili...

A, mai sunt buni de recuperat cuprul, mai ales la ASZ şi AD-uri..

1. Pe mine nu mă ajută pentru că eu nu am să le folosesc. Ii le-am trimis domnului Andrew Wylie care are un muzeu digital cu semiconductoare românești ”antice” (și nu numai),  aceste caracteristici au să îi fie de folos!http://www.wylie.org.uk/technology/semics/Romania/Romania.htm

2. Decât să stricați acele tranzistoare mai bine mi le dați mie și vă dau eu vaselină siliconată la schimb!

Acum 3 ore, Craciun a spus:

Diodele DC2 si DC4 sunt diode cu stabilizare termica cu germaniu si gasesti date despre ele in agenda radioelectronistului.

BR/Daniel

În care dintre agende? Eu nu am găsit în ediția a 2-a....

Acum 2 ore, validae a spus:

Aveam pe undeva nişte cataloage vechi pe la serviciu, poate dau de ele...

Dacă ați putea găsi ceva în acele cataloage ar fi minunat!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Craciun a spus:

BR/Daniel

Sint cu Ge??? eu traiam cu impresia ca sint jonctiuni provenite din tranzistoarele cu siliciu rebutate!

si nu sint termocompensate, sint pentru termocompensare, adica pentru a fi folosite ca senzori de temperatuta, de aceea sint incapsulate astfel!

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Marele Savant a spus:

Sint cu Ge??? eu traiam cu impresia ca sint jonctiuni provenite din tranzistoarele cu siliciu rebutate!

si nu sint termocompensate, sint pentru termocompensare, adica pentru a fi folosite ca senzori de temperatuta, de aceea sint incapsulate astfel!

Dacă țin bine minte, capsula avea trei picioare dar unul era tăiat la ieșirea din capsulă deci e posibil. Totuși nu mai știu dacă la această diodă sau alta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări