petrutz2003 Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Salut. Locuiesc cu chirie intr-un bloc si am loc de parcare inchis cu o poarta automata. Se deschide doar din telecomanda sau introducand pe padul de pe stalpul portii codul. Nu am telecomanda, mi s-a dat doar codul. Am intrebat la agentie de telecomanda si mi-au dat un pret imens: in jur de 180 lei. Am vazut ca firma portii este Came. Am cautat si am gasit telecomenzi universale Came la doar 20-30 lei. Dar imi trebuie o telecomanda de la un vecin sa o pot programa pe a mea in aceeasi frecventa. Nu prea cunosc vecinii si nici nu am curaj, desi dureaza 10 secunde. Telecomanda functioneaza in 433 Mhz. Intrebare: pot sa-mi programez telecomanda fara a avea o alta telecomanda? Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Nu prea.Frecvenţa purtătoare e 433 MHz dar codul de deschidere poate fi generat doar de o telecomandă potrivită.Cred că s-ar putea ,,intercepta,, şi înregistra cumva codul în timp ce este emis de cineva cu telecomandă, dar asta e din filmele ,,Misiune imposibilă,,...ai avea nevoie de un receptor de telecomandă pe 433MHz, de un osciloscop DSO performant şi de momentul oportun când un vecin emite codul.Apoi s-ar putea recrea secvenţa potrivită.Dar e mai ieftin să rogi pe un vecin să-ţi împrumute telecomanda un minut. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Ar fi o varianta dar care impune sa umbli la receptorul instalat in cutia de automatizare a portii. Exista un buton pentru inrolarea telecomenzilor. Dar, daca nu imprumuti o telecomanda programata pentru 1 minut, vei umbla la poarta sub ochii vecinilor care nu stiu ce ganduri ai? A, mai iti trebuie si cheia... Link spre comentariu
petrutz2003 Postat Ianuarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Dar poarta nu emite un semnal? nu pot dupa semnalul emis de poarta sa programez telecomanda? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 De ce ar emite poarta semnal ? Telecomanda fiecărui locatar emite semnal şi poarta recepţionează şi se ridică, dacă secvenţa e corectă.Nu are niciun rost să emită....ea are un receptor şi un decodor. Link spre comentariu
petrutz2003 Postat Ianuarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Ma gandeam ca poarta poate receptiona tot timpul semnal. Telecomanda, da, emite doar cand se apasa pe buton. Deci, ma gandeam ca poate se poate afla secventa corecta cum spui tu in functie de ce asteapta poarta sa primeasca. Multumesc oricum de raspunsuri, nu cunosc electronica, doar am niste curiozitati... Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 (editat) Va salut, Daca telecomanda e cu cod fix, se poate clona. Daca foloseste cod schimbator (rolling code), treaba e mai complicata. Telecomenzile pentru masini folosesc coduri schimbatoare de foarte multi ani. Nu ar fi de mirare ca tehnologia sa fi ajuns si in zona portilor telecomandate. In ambele cazuri, frecventa de operare este numai o parte a problemei. In toate cazurile aveti nevoie de ajutorul unei persoane care intelege foarte bine cum functioneaza sistemul. "Ajutorul" e posibil sa coste mai mult decat o telecomanda programata si garantata de firma producatoare. Un raspuns la o intrebare asemanatoare, care intra putin in detalii tehnice. https://security.stackexchange.com/questions/219511/how-do-rf-remote-clones-manage-to-clone-rolling-codes L.E. Revin cu cateva detalii "pe bune", adica masuratori facute de mine, nu "povesti cu pesti" de pe net. Din pura curiozitate am incercat sa decodez semnalul transmis de telecomanda masinii cu un stick SDR. Am constatat ca foloseste cod schimbator, transmite cam 1000 de biti in 0.25 secunde (viteza = 4Kbps) si foloseste modulatie de frecventa. Aveti mai jos grafice cu semnalul "decodat" in urma apasarii succesive de 3 ori a butonului de deschidere a usilor. Graficul de sus reprezinta semnalul complet de aprox 1000 de bitisori. Semnalele captate sunt suprapuse (3 grafice unul peste altul) Graficul din mijloc contine marita zona in care datele par sa fie identice. Probabil ca este un preambul. Am decalat semnalele pe verticala ca sa fie usor de observat Graficul de jos arata detalii dintr-o zona in care datele transmise sunt diferite. Aceeasi telecomanda, 3 apasari succesive, datele sunt diferite. Ideea e ca treaba nu e chiar asa de simplu de destelenit. Editat Ianuarie 22, 2022 de cirip Link spre comentariu
petrutz2003 Postat Septembrie 14, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2023 Update: un vecin care s a mutat mi a dat telecomanda lui. A mers jumatate de an. Apoi au facut revizia la poarta si cred ca au schimbat frecventa. Si nu mai merge. Mi am cumparat un Flipper One. Am copiat semnalul unui vecin pe Flipper. Merge bine. Am incercat sa clonez semnalul de pe Flipper pe telecomanda dar nu vrea. Nu pot decoda semnalul inregistrat pe Flipper cu Flipper. Eu dorescvsa folosesc telecomanda sa deschid poarta, nu Flipper ul. Exista vre o varianta ? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2023 Partajează Postat Septembrie 15, 2023 Colegul @cirip a explicat în penultima postare cum stă treaba la unele telecomenzi.Nu e simplu deloc.Mai ales dacă folosesc cod schimbător... Poate iei legătura cu dânsul și te poate ajuta cu decodarea semnalului, dacă poate.Până atunci, folosește Flipperul. La cât ai dat pe el trebuie să-și scoată banii, nu ? Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 15, 2023 Partajează Postat Septembrie 15, 2023 Cat ai dat pe Flipper (peste 150 euro) mai bine cumpărai 3-4 telecomenzi Came. Aia îți cer atât pentru o telecomanda pentru că nu le clonează ci le înrolează in receptorul porții și asta înseamnă să plătească un tehnician care se deplasează la fața locului. Când nu ți-a mai mers telecomanda înseamnă că au șters toate telecomenzile și le-au înrolat doar pe cele plătite. Telecomenzile cu cod săritor există de multi ani atât la automatizările de porți cât și la receptoarelor universale. Uneori firmele care instalează automatizări montează un receptor universal pentru a folosi telecomenzi mai ieftine. De exemplu și în România firma Roel a produs receptoare Telcom TC15CU și telecomenzile erau cu cod săritor. Se puteau clona și acestea dar nu prea renta, telecomenzile originale erau ieftine însă trebuiau înrolate in receptor. Microcontrollerul dedicat din interiorul telecomenzii de Telcom era din familia HCS de la Microchip. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 15, 2023 Partajează Postat Septembrie 15, 2023 Apelează la un "hacker"! Pe italianul nostru din Severin,cel cu reciclările,l-au "făcut" cu maşina lui bengoasă în Italia.În câteva minute,cât a băut o cafea presto,i-au "curățat" maşina şi cardul!! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2023 Partajează Postat Septembrie 15, 2023 Păi și Flipperul ăla e tot o unealtă de hacking.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum