Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator

Chriss37

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Chriss37

9

• Shambala

5

• validae

2

• KISS

2

Top autori în acest subiect

Am avut si eu aceste incinte, din pacate ale mele erau intr-o stare jalnica, desi aratau impecabil, inaltele si mediile au fost schimbate iar difuzoarele de bass dupa putina vreme au inceput sa faca probleme la firele leonice, adica au inceput sa cedeze. 

Din cate stiu eu boxele sunt pe 4 ohm,trebuie sa ai grija ce amplificator alegi, dintre saraciile SH japoneze, putine amplificatoare suporta pt.timp indelungat aceasta sarcina.Mai departe tine de gusturile tale, nu orice amplificator suna la fel...

Link spre comentariu

De fapt este putin mai rau de atat.  Boxele nu au 4 ohmi, acea valoare este cel mult o medie a impedantei pe tot spectrul audio reprodus.

Problema la boxele de "4ohmi", in special la cele cu doua woofere in paralel este ca la anumite frecvente (in special joase), prezinta minime de impedanta sensibil sub 4 ohmi, cel mai adesea spre 2,5 sau chiar 2 ohmi.

Asa ca pt a nu pune in dificultate prea mare amplificatoarele (in caz ca se asculta putin mai tare) trebuie ales un model care sa aiba 8 tz. finali (cate 2 in paralel) - in general spre capetele de serie ale marcilor.  Si de dorit ca finalii sa fie macar de 150W fiecare si nu de 100W.  

Daca se asculta incetisor, se poate folosi si amplificatorul multicanal existent.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Shambala a spus:

De fapt este putin mai rau de atat.  Boxele nu au 4 ohmi, acea valoare este cel mult o medie a impedantei pe tot spectrul audio reprodus.

Problema la boxele de "4ohmi", in special la cele cu doua woofere in paralel este ca la anumite frecvente (in special joase), prezinta minime de impedanta sensibil sub 4 ohmi, cel mai adesea spre 2,5 sau chiar 2 ohmi.

Asa ca pt a nu pune in dificultate prea mare amplificatoarele (in caz ca se asculta putin mai tare) trebuie ales un model care sa aiba 8 tz. finali (cate 2 in paralel) - in general spre capetele de serie ale marcilor.  Si de dorit ca finalii sa fie macar de 150W fiecare si nu de 100W.  

Daca se asculta incetisor, se poate folosi si amplificatorul multicanal existent.

Ms mult de sfat. Am un prieten care e cam nebun dupa amplificatoare, boxe, etc. Mi-a dat un Onkyo Integra A-8450. Sunetul este redat de pe un pc ( pe audio are condensatori Elna ). Sa caut ul alt amplificator sau e bun si acesta?

Link spre comentariu

Pai depinde ce doriti sa obtineti. Cred ca toti redam muzica de pe pc, colectia de flac-uri, etc fiind incomparabila cu cea de cd-uri (cam la toata lumea). O placa de sunet f buna sau si mai bine un DAC extern bun pot face pc-ul un sistem destul de performant.

Daca se redau mp3-uri, nu prea mai conteaza restul lantului audio, poate doar daca se doreste putere, caz in care sunt mai potrivite un amp si 2/4 boxe pro.

Onkyo A-8450 nu e un amp prost dar nu e din gama de varf (nici macar din cea medie).  Un A-9911 sau 9711 sau macar 8780 ar fi fost mai potrivite.  La fel si la toate celelalte marci.  La 250-300 euro se incadreaza o multime de amplifuri bunisoare.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Shambala a spus:

Pai depinde ce doriti sa obtineti. Cred ca toti redam muzica de pe pc, colectia de flac-uri, etc fiind incomparabila cu cea de cd-uri (cam la toata lumea). O placa de sunet f buna sau si mai bine un DAC extern bun pot face pc-ul un sistem destul de performant.

Daca se redau mp3-uri, nu prea mai conteaza restul lantului audio, poate doar daca se doreste putere, caz in care sunt mai potrivite un amp si 2/4 boxe pro.

Onkyo A-8450 nu e un amp prost dar nu e din gama de varf (nici macar din cea medie).  Un A-9911 sau 9711 sau macar 8780 ar fi fost mai potrivite.  La fel si la toate celelalte marci.  La 250-300 euro se incadreaza o multime de amplifuri bunisoare.

Multumesc pt ponturi! Am sa caut ce mi-ai propus! Am ceva flac pe pc, in general ani 80, 90! Pt un novice ca mine e destul. Ms mult inca o data!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am facut rost de un Marantz PM-80mk II si misca altcumva boxele. Se aude superb. Dar mi se pare ca un canal se aude un pic mai incet. E posibil asa ceva? La ce ar trebuii sa ma uit! Mulțumesc 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Chriss37 a spus:

Am la munca solutie pentru contacte si wd 40. Cu care pot da?

Cu niciuna.Vei compromite potenţiometrul.Eu în cazuri de uzură la potenţiometre, dau jos capacul şi cu un creion HB dau de câteva ori pe traseul cursorului, unde se uzează de obicei.

Link spre comentariu

Depunerea de grafiut de pe creion nu sta, cade destul de rapid  (cateva zeci de miscari) cand este parcursa de pinul de citire.

Exista solutii lichide pt lipirea cursoarelor din grafit intrerupte, dar costul lor si munca le fac sa nu merite, mai bine inlocuiesti potentometrul.

Cred ca o simpla spalare buna cu alcool ar fi suficienta. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări