Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

presiunea scade in centrala Viessmann


OvidiuMihai

Postări Recomandate

Buna ziua,

 

Va rog frumos sa ma sfatuiti cu urmatoarea problema.

 

In centrala Viessmann 050, daca dau drumul la calorifere presiunea ramane constanta. Cand centrala ajunge la temperatura setata, se opreste (cum este normal) si dupa 30 de minute apa incepe sa se raceasca in instalatie iar presiunea in centrala scade in 30 de minute pana la 0.

 

 

Când apa in instalație este rece, adica cand reglez presiunea apei la 1.5 bar folosind robinetul de umplere, începe sa scadă presiunea in cateva minute și ajunge la 0 in cam 30 de minute, adica se golesc caloriferele, dar când apa este calda, adica dau drumul la încălzire nu scade presiunea, deci cat timp apa este calda presiunea persista.

 

Cand oprim toti cei 4 robineti de la centrala, manometrul arata 1.5 chiar daca apa este rece. Oricand deschid robinetul de tur manometrul scade la 0 in cateva minute.

 

Am testat vasul de expansiune dar când centrala era calda (nu stiu daca conteaza), si a venit cineva de la service centrale, a verificat centrala, (vasul de expansiune, schimbatoarele)  si a zis ca totul este ok si in centrala e uscat înăuntru. De asemenea a venit cineva cu aparatul de termoviziune si se vede doar caldura de la țevi, nu sunt scurgeri in apartament si nici la vecinul de jos. A fost umpluta centrala de mai multe ori, tot nu se vad pete. Nu stim unde se duce apa. Exista un furtun de scurgere a apei in exces (nu stiu exact cum se numeste) care a fost si el verificat si apa nu se duce pe acolo

 

Ce am mai putea sa incercam?

 

Va multumesc,

Ovidiu Mihai

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • doru3160

    2

  • OvidiuMihai

    2

  • validae

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si atunci unde este apa? Nu am gasit nimic in apartament si nici la vecinul de jos. Am verificat cu aparatul cu termoviziune si nu se vede nimic. Tevile sunt toate prin pereti si aptamentul este intr-un bloc nou construit acum 3 ani.

 

Link spre comentariu

Presiunea scade şi dacă nu folosiţi deloc apa caldă menajeră ? Să nu fie o scăpare către circuitul de apă caldă menajeră...

Încercaţi să nu folosiţi apa caldă menajeră câteva ore şi urmăriţi presiunea.E clar că dacă apa nu se pierde pe la calorifere, se duce undeva...iar singurul loc unde ar mai putea e pe circuitul de apă caldă menajeră.

Dacă ar pierde apă prin pereţi, sigur se vedea undeva la vecinul de jos, apărea igrasie, se umfla tencuiala, etc...

Şi vorbim totuşi de o cantitate destul de mare, ca să scazi la zero presiunea trebuie să pierzi nişte litri de apă...

Link spre comentariu

Avantajul instalațiilor îngropate. A spus clar ca robinetii de sub centrala închiși, fac ca presiunea în centrala sa fie fixa. Cat timp robinetii sunt închiși, sistemul se golește, și când deschide robinetii, presiunea scade și în centrala, firesc as zice. De asta concluzia este ca undeva la o sudura în plastic, a apărut o pierdere. Deocamdată cantitatea de apa pierduta este mica și nu se observa, dar în scurta vreme, prin umpleri succesive, va ajunge și la suprafață. Am spus sudura, pt ca am bănuit ca instalația este cu țeavă ppr cu imbinari lipite la cald. 

Ca să probeze centrala, se poate functiona doar și numai pe apa calda, cu robinetii tur-retur închiși. Dacă presiunea rămâne ok, înseamnă că nu are treaba cu schimbător, vas de expansiune sau alte dracovenii. Eu am mers o luna de zile cu caloriferele demontate la curățenie, doar pe apa calda, fără probleme. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări