Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cabluri cu clesti redresor

Ujio

Postări Recomandate

La 23.01.2022 la 18:58, icar a spus:

Din ce stiu, se numea releu conjuctor-disjunctor.

Când tensiunea pe acumulator era sub 14V, conecta alternatorul la baterie si il deconecta când tensiunea bateriei atingea 14 - 14,5V.

Releul conjuctor-disjunctor se folosește exclusiv la dinamuri. 

Pe lângă reglajul excitatiei are rolul de a deconecta bateria de la dinam când motorul este oprit pentru a evita descărcarea. 

La alternatoare nu este nevoie, exista puntea redresoare. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

6

• informer

6

• tenzen

4

• Ujio

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 24.01.2022 la 8:48, Ujio a spus:

Fusei la capitala,am luat doi clesti,nu am gasit cablu cu 8mm,cu izolare rosie si neagra.Mai caut.Intre timp am legat improvizat bateriile ambelor masini simultan la redresorul minune.Redresorul are si reglaj de supraincalzire carcasa,si un comutator plus mufa pentru sonda temperatura ce sta pe baterie.Sonda o s-o cumpar online.

Daca nu gasesti cabluri rosii si negre poti lua orice culoare gasesti si le imbraci cu izolatie termocontractabila. Cauti tuburi rosii si negre de dimensiune potrivita. Eu am luat cablu cu izolatie galben-verde si am pus cite 50cm de tub rosu/negru la fiecare capat plus clestii cu izolatori colorati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări