Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare antena satelit DIGI

Victor1

Postări Recomandate

Acum 3 minute, iuliantv a spus:

te uiti dupa soara la ora 14,cam aia e directia,pui antena drepta,dupa care o inclini putin pe spate,,nu stiu daca conteaza anotimpul.parca era vara.

Degeaba aceste decodoare noi nu au programele prinse pe decodor si nu arata semnalul , cand are programul prins pe decodor dai pe un program si invarti usor pana prinde si se vede programul, altfel nu se poate monta fara programe

si fara aparat, stiu ce spun ca am montat multe decodoare si cele de digi se prind cele mai greu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Victor1

9

• validae

8

• Florinel TV

8

• iuliantv

4

Top autori în acest subiect

O soluţie ar fi să ia împrumut de la cineva un receptor mai vechi de la Digi, cu care să facă reglajul, apoi să pună receptorul nou în loc...am avut două receptoare din alea, dar le-am dezmembrat fiindcă nu aveam ce mai face cu ele.Dar sigur mai sunt în uz sau pe la clienţi Digi....

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Cu aplicatii de genul asta gasesti destul de usor azimutul. Google-map ofera detalii perfecte pentru aliniere.
Iar elevatia o faci cu un raportor.

Am observat ca si aplicatia asta imi arata diferit reglajul antenei in functie de cat de aproape era telefonul de ea. Cu cat era mai aproape telefonul, cu atat imi devia mai mult unghiul. Banuiesc ca e din cauza telefonului. I-am calibrat si compasul, dar tot asa facea. Telefonul e un CAT 62.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am cumparat Sat Finder-ul, am fixat antena pe pozitia cu semnalul maxim (acum merge pana la cap de scala) si cu potentiometrul la minim si pe tv tot nu apare nimic. Am facut reinitializarea cartelei din contul Digi, am sters si contactii cartelei, am pus cartela si cu cipul in sus si in jos, am scos si decodorul din priza 10 minute, am schimbat si setarile LNB-ului, l-am si sucit cate putin stanga-dreapta si ... tot degeaba.  Maine voi suna tehnicul de la care am luat antena pt ca eu nu mai am ce sa-i fac.  

Link spre comentariu

Ai pierdut doua saptamani, cheltuit bani pe satfinder si nervi in plus, abonamentul la Digi presupun ca trebuie platit in continuare, desi nu ai beneficiat de servicii ...  

Eu din cate stiu satfinder ala arata daca exista semnal pe orice satelit, nu doar pe ala care te intereseaza.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Florinel TV a spus:

Eu ti am spus ca Sat Finder-ul ala nu te va ajuta daca esti incepator in a monta antene satelit, uite eu am montat o antena sambata trecuta 

https://imgur.com/a/NPsazKB

Nu inteleg, am gasit punctul cu semnalul cel mai puternic. Ce ar putea fi in neregula cu Satfinder-ul? Nu pot da cateva sute de lei pe un dispozitiv care-l folosesc poate de doua ori in viata. Macar mi-am indeplinit dorinta de a incerca sa prind ceva experienta. Mai departe... sun un "prieten" pe bani (tehnicul digi) :)))

Link spre comentariu

Ai găsit probabil semnalul unui satelit vecin lui Thor 5/6/7 de pe care se emit cel mai bine canalele Digi.Satfinderul tău arată un semnal, dar nu ştie al cui e.

De acolo şi diferenţa de preţ faţă de unul profesional.Dar cum spuneam la început, ai nevoie doar de o busolă şi un raportor.Busola e de bază...

https://www.instalariantenesatelit.com/reglare-service-antena-satelit-digi-tv/

Când umblam cu antena după sateliţi analogici, mi se părea ceva hi-tech un banal Satfinder analogic.Dar găseam de multe ori sateliţii ,,ochiometric,, după ce luam un punct de reper pe direcţia Sud.Avantajul recepţiei analogice e că semnalul apărea cu ,,purici,, chiar dacă erai pe aproape de satelit, cu astea digitale nu recepţionezi nimic până nu atingi pragul (treshold) de decodare.Şi apare şi cu întârziere, deci trebuie reglat cu paşi mici şi sacadat, nu continuu...

Link spre comentariu

Bună seara, eu folosesc pt. poziționat antene satelit receptorul satelit Stong 6355 pe care am memorat programele care sunt la liber de aproape toți sateliții în special pe cei pe care mai sunt transmise programele noaste la liber deci și satelitul Intelsat 1002, satelit pe care emit cei de la Digi, eu vă recomand să instalați receptorul pe un sistem funcțional, să scanati canalele și să activați cartela dacă este necesar(Nota 10)și să încercați cu multă răbdare să o poziționați și la dumneavoastră, o condiție de bază este suportul să fie perfect vertical și să fie deschidere către Sud iar ca program folosiți Pro TV sau Antena 1,deoarece au un transponder cu semnal mai puternic, iar referitor la Satfinder acesta,, vede,, semnal dar nu și pe satelit este poziționată antena, multe dintre transpondere mai precis caracteristicile de emisie adică frecventa de emisie, polarizare, SR, FEC, nu diferă foarte mult depe satelit pe altu, unele find aproape identice, deaceea la dumneavoastră el arată semnal dar receptorul nu recepționează programele, mult succes vă doresc cu respect Cosmin. 

Link spre comentariu

Când ai îndemânare îţi iese cam orice, aşa cum sunt oameni care dau de zece ori de permis până reuşesc (uneori nici atunci) aşa şi cu sateliţii.Când ,,nu le ai,, nu le ai...

S-au dat toate soluţiile posibile, am amintit şi varianta cu receptorul preprogramat deja pe Digi, până la urmă tot ,,băiatul de la cablu,, îl rezolvă..

Link spre comentariu

Ba nu d-le Validae, nu-l rezolva nimeni pt ca l-am rezolvat eu. :)))))) M-a "suparat" asa de tare afirmatia ta, incat m-am imbracat si m-am apucat iar de reglat antena la ora 22.30. Si mi-a reusit. Intradevar, eu o pozitionasem pe alt satelit. Stiu ca initial ii facusem o tura mai mare de azimut sa vad daca mai suna si prin alta parte Satfinder-ul si nu sunase, dar poate nu am miscat eu suficient de fin. De data asta insa, am gasit mai multi sateliti, iar "Digi" e intradevar cam pe pozitia soarelui la ora 14-15. Multumesc tuturor pt sfaturi, am invatat mult despre fixarea unei antene si nu-mi pare rau ca a durat atat. Acum va trebui sa o duc la destinatia finala ( in alta localitate) si va trebui din nou sa dau testul reglajului. De data asta voi fi relaxat pt ca ..."am talent". :))))))

Link spre comentariu

si uite asa va apucati de,,business,,e greu la inceput.eu acum cca 15 ani.poate mai bine.i.mi facusem propiul meu satfinder ,,profi,,un monitor de 7 inch la 12v.un receiver silvercrest la 12v,un acumulator 12v 12ah.si un sitefinder clasic cu ac,destul de bun.si in cateva minute eram pe pozitie.cateva mici reglaje si totul era simplu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări