Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sincronizarea orei locale (Time zone) la ceasul Sencor cu DCF77

DanielC

Postări Recomandate

Depinde de unde ai taiat firul dar, in principiu, se poate lipi cat timp a fost taiat in apropierea cablajului! Niciun ceas controlat radio nu afiseaza in clar fusul orar (cu text in clar) ci, doar cifre precedate de semnul minus daca localizarea ta geografica este la vest de meridianul Greenwich, sau fara semn (asta inseamna cu plus) daca esti la est de acelasi meridian.

L.E.: Am scris eronat faptul ca niciun ceas controlat radio nu afiseaza in clar fusul orar, sunt totusi casuri care afiseaza textul "ZONE" (cum este si al meu).

Pentru dzizolarea firului foloseste aspirina.

L.L.E.: Incearca sa dezactivezi DST, lasa ceasul sa se sincronizeze si vezi care este diferenta de timp intre ce afiseaza si ce ora este in locatia ta.

Modifica TIMEZONE sa fie +diferenta de timp. Si asa ai rezolvat-o cu timpul, iar vara activezi DST si va fi OK.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DanielC

11

• validae

7

• nico_2010

4

• grosu99

3

Top autori în acest subiect

Firul l-am taiat cam la 7-8mm de lipitura de pe plăcuța, nu știu cat de bine se observă în poză https://ibb.co/LnWB1zQ

L-am lipit la loc, m-am chinuit puțin pentru ca nu am avut un letcon mic, sper să  mai meargă  sincronizarea măcar așa pentru experiență.

Acum l-am setat la fel cum il setam și înainte doar sa vad mâine dimineață daca se schimbă iar ora pentru a vedea ca funcționează.

Nu-mi apare nici un indicator pe ecran cu privire la fusul orar, doar cifre de la -12 până la 12, eu îl lăsăm la 0 înainte.

Și nici un alt simbol nu apare când schimb modurile, singurul simbol care apare este o antenă care clipește cand cauta semnalul radio timp de 7 minute, apoi dispare, asta daca apas eu butonul wave sau o face el singur dupa miezul nopții in fiecare ora  de la 1:00am pana la 5:00 am.

https://ibb.co/SQwyqPR
https://ibb.co/X5ZT89g

DST nu cred ca are, sau nici pe ăsta nu îl găsesc prin setări.

Editat de DanielC
Link spre comentariu

In colțul din dreapta sus nu apare nimic special, acelea sunt secundele afișate cu caractere mai mici.

Deocamdată astept până dimineața sa vad dacă se modifică iar ora pentru ca nu mai sunt sigur ca merge sincronizarea chiar dacă am lipit firul la loc, apoi voi seta la 2 si va țin la curent daca va fi ok.

Link spre comentariu

Am verificat ceasul acum si se pare că funcționează sincronizarea:hdgfhgdf, l-am găsit iar cu ora modificată, acum l-am setat la 02 pentru time zone, bănuiesc că e același lucru cu +2, probabil va fi ok așa.

Abia mâine dimineață văd dacă se mai schimbă ora sau nu.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, nico_2010 a spus:

Mda, intr-un din poze Time Zone este 3, in celalalta este 0. Ca urmare, ora va arata orice altceva decat ora din aceasta zona!

Acum am văzut la ce făceați referire cu coltul din dreapta sus, acolo nu apare indiciul pentru Time Zone, acolo sunt afișate secundele de la ceas.

Link spre comentariu

Nu, acolo nu mai apare nimic cand setezi orice, ora, data, etc. 

Secundele acelea apar doar in modul normal de funcționare a ceasului.

Fusul orar se poate seta, este optiunea a doua după alegerea formatului orar 12/24 ore cand se apasa butonul mode, dar sus in dreapta nu apare nimic.

In poza 2 atașată se vede setarea de time zone, am setat la 02,  setarea merge în trepte de la -12 la 0 si de la 0 la 12.

Eu înainte nu știam  ca acolo era setarea de time zone și o lasam default la 0, din cauza aceasta nu mergea cum trebuie, acum probabil e corect asa la 02.

https://ibb.co/9GCpyF1
https://ibb.co/Y21GpVK

Link spre comentariu

Update: se pare că setarea pentru  fusul orar de +2(02 la acest ceas) nu era corectă, dimineață am găsit ceasul cu o oră înainte :)

Acum l-am setat la +1(01) și ora s-a schimbat singura la ora corectă, deci +1 e normal, probabil până la primăvară cand se va face trecerea la ora de vară, atunci va trebui setat iar.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, DanielC a spus:

Update: se pare că setarea pentru  fusul orar de +2(02 la acest ceas) nu era corectă, dimineață am găsit ceasul cu o oră înainte :)

Acum l-am setat la +1(01) și ora s-a schimbat singura la ora corectă, deci +1 e normal, probabil până la primăvară cand se va face trecerea la ora de vară, atunci va trebui setat iar.

Ar trebui sa fac o mentiune referitoare la un aspect pe care l-am ignorat si anume, emitatorul DCF77 este la Mainflingen Germania si, ca urmare, ora transmisa este corespunzatoare Germaniei (ZONE +1). De aici si diferenta de reglaj in Romania (+1) fata de ora Germaniei (nu cum am mentionat gresit +2, care ar fi fost corecta daca DCF77 ar fi fost in Marea Britanie).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări