DanielC Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 (editat) Salutare! Postez pentru prima dată pe acest forum un speranța ca voi gasi un răspuns la problema mea cu un ceas Sencor care se pare ca are acest DFC77. Am cumpărat ceasul cu mai mult de 1 an în urmă si am observat de atunci că nu-l pot seta să rămână ora României pe el orice i-aș face. Dacă-l reglez la ora corectă dupa un timp maxim 1 ora sau de obicei după trecerea noptii il găsesc setat cu o ora în urmă, respectiv dacă il pun la ora 8, a doua zi îl găsesc serat la ora 7. Ce pot face sa nu se mai si sincronizeze cu acest sensor DFC77 ? Am desfăcut ceasul si am văzut acolo acea bara de ferita despre care se vb aici, daca întrerup(tai un fir) de la acea bobina de cupru, va mai funcționa acest DFC77 sau e posibil să-l stric și să nu mai mearga deloc ? Până acum l-am folosit doar pentru termometru, ceasul din păcate nu merge la ora corectă, probabil merge după ora Germaniei, eu nu înțeleg de ce se comercializează asa ceva în România dacă nu funcționează corect pentru ora României. Atașez si câteva poze cu ceasul. Va rog sa-mi spuneți dacă se poate face ceva sau nu cu privire la această problemă. https://ibb.co/cvvJZVm https://ibb.co/5jPv1hY https://ibb.co/RvhtmMt Editat Ianuarie 13, 2022 de DanielC Pozele atașate nu se vedeau. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Încearcă să-i decalezi mecanic limba orarului cu o oră înainte.Adică o depresezi cu grijă de pe ax şi o fixezi la ora reală.Astfel vei beneficia de precizia dată de semnalul de sincronizare extern. Probabil mecanismul are un reper intern faţă de care ştie ce oră reală arată ceasul.Sper ca reperul să nu fie tocmai limba orarului..dar aş zice că mai degrabă e pe mecanismul intern. Link spre comentariu
DanielC Postat Ianuarie 13, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 (editat) Este ceas electronic cu termometru, nu este cu limbi, analogic, l-am dat si așa cu 1 oră înainte în speranța ca în momentul sincronizării sa afiseze ora corectă dar nu merge, se setează singur pe ora Germaniei probabil, întotdeauna cu 1 ora în urmă. Poze: https://ibb.co/bsyrq5W https://ibb.co/bX3rZtW Editat Ianuarie 13, 2022 de DanielC Inserare linkuri poze Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Nu se poate seta fusul orar? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Dacă e vândut în magazinele de la noi, sigur se poate seta pe fusul nostru orar.Trebuie doar văzut cum în instrucţiuni.Vezi mai jos o captură din instrucţiuni.Trebuie setat corect ,,Time zone,, pentru fusul orar. Eu nu văzusem pozele cu ceasul, credeam că-i analog şi de aceea dădusem rezolvarea ,,mecanică,,. Ceasul are de altfel şi posibilitatea dezactivării sincronizării radio.Când caută semnalul, apeşi butonul ,,wawe,,. Link spre comentariu
DanielC Postat Ianuarie 13, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Pai de la noi l-am cumpărat, se găsește încă acest model, eu l-am luat din Carrefour. Am citit manualul dar nu scrie nimic de fus orar ci doar de schimbarea de afișare a limbii zilelor săptămânii, română nu are. Acesta este ceasul Sencor SDC 1200 https://www.sencor.com/alarm-clock-with-thermometer/sdc-1200-b Link spre comentariu
DanielC Postat Ianuarie 13, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Acum 23 minute, validae a spus: Ceasul are de altfel şi posibilitatea dezactivării sincronizării radio.Când caută semnalul, apeşi butonul ,,wawe,,. Da, bineînțeles că am procedat cum scrie acolo dar degeaba, ceasul cauta semnal in fiecare zi chiar daca dezactivez prin apăsarea butonului wave. "RC signal searching will start everyday automatically. Automatically searching radio signal to adjust time: 1:00 am, 2:00 am, 3:00 am, 4:00 am, and 5:00 am. If the signal is received successfully once a day, the remaining radio signals on that day will be ignored. The process will be repeated every day. RC time searching will last 7 minutes." Eu nu găsesc setarea de time zone! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 În instrucţiuni apare ca fiind setarea de după 12/24 (AM/PM).Apoi ar trebui să se seteze ,,Time zone,, apoi ora, minutele, etc.Vezi că poate ,,time zone,, nu-l afişează pe display-ul principal, ci pe undeva pe un afişaj mai mic şi de aia nu vezi setarea...de exemplu poate fi indicele din colţul dreapta-sus. Dacă tot nu reuşeşti, pune link cu o filmare de aproape cu setarea succesivă a timpului, de la început la sfârşit. Poate vedem ce ţi-a scăpat... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 In setarea "Time zone" urmareste indicatia DST (coltul din dreapta sus) sub ea ar trebui sa indice + sau - 1 , 2, etc. Aceasta indicatie este zona in care te afli si ar trebui sa fie +2. Cel putin la al meu (nu este SENCOR, dar principiul este acelasi). Si da, stiu, DST inseamna "Daylight Saving Time" si o serie de explicatii privind setarile ceasurilor controlate prin radio: https://help.ambientweather.net/help/radio-controlled-clock-daylight-saving-time-or-standard-time-did-not-set/ Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Time zone trebuie sa fie +2 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 E clară situaţia, exact cum i-am spus de fapt.Indicele ,,Time zone,, nu e afişat central, ci în colţul dreapta-sus şi de aceea nu era observat în timpul reglării ceasului.Şi nu e setat la (+2) de aceea nici ora nu e corect sincronizată. Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 (editat) Daca nu e,nu e ! Poate sa verifice mai multe setari.Ceasul meu Casio se seteaza la +2 si face automat trecerea la ora de vara ! Asta o fi altfel ! Editat Ianuarie 14, 2022 de grosu99 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Mda, intr-un din poze Time Zone este 3, in celalalta este 0. Ca urmare, ora va arata orice altceva decat ora din aceasta zona! Link spre comentariu
DanielC Postat Ianuarie 14, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Aveți dreptate cred, vazusem la un moment dat niste cifre cu minus si nu stiam exact de la ce sunt, cred ca acolo era setarea pentru time zone, problema e ca aseară m-am enervat si am taiat un fir de la antenă, dimineață arata ora bună pe care o setasem, nu am nevoie de sincronizare, acum nu știu daca se mai poate lipi la loc acel fir și dacă aș face setarea de time zone la +2 sa vad dacă ar funcționa corect. Ideea e că nu scria nimic de fus orar sau time zone, trebuia sa deduc eu sau sa fi așteptat raspunsurile voastre. Mulțumesc tuturor pentru lămurire si explicații! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Se poate lipi la loc firul bineînţeles, e recomandabil să laşi să meargă şi sincronizarea fiindcă ea corectează automat abaterile ceasului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum