Hoffmann Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Supun analizei dumneavoastră pertinente această schemă. https://i.postimg.cc/65BhwLB4/Sugestie.gif Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Iata ce stie schema: Intrare direct in etajul defazor tip cuplaj catodic realizat cu tubul ECC83 care asigura amplificare suficienta cu generator de curent constant cu MOSFET astfel creste rezistenta dinamica din catozii ECC83.Cuplajul direct la grile ECC82 nu sunteaza anozii defazorului iar ECC82 in prefinal cu un curent anodic mai mare cam 6mA ,poate ataca in forta finale EL34. Ceea ce nu-mi place modul de aplicare al RNG pe grila defazorului nu e sanatos, dar in aceasta iMplementare nu este alta cale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) Daca nu este prea offtopic. De ce nu este decuplat rezistor 270 (grila ECC83/2) ? LE: Acum vad ca are decuplare. Prin secundar si difuzor. Da nu este cumva variabila ? Editat Ianuarie 20, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Remus Ionescu Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Buna seara, Ar fii interesanta o simulare . La ECC 82 un CCS ar ajuta ? Marile firme NU folosesc PP UL, de ce? https://www.audionote.co.jp/en/products/power_amplifier/melius.html Leben, etc Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 ECC82 au rezistenta de negativare comuna care asigura egalitatea semnalelor in antifaza. Acum 17 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Da nu este cumva variabila ? Este variabila tocmai asa se realizeaza reactia negativa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) Am mai intrebat pe alt topic: "Reactia negativa este in CC,CA sau CC+CA ?" Si am primit raspuns "CC". Din cauza asta am intrebat de ce resistor 270 nu are condensator in paralel. LE: Sau, sunt scheme unde reactia nu este neaparat in CC ? Editat Ianuarie 20, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus: De ce nu este decuplat rezistor 270 (grila ECC83/2) ? LE: Acum vad ca are decuplare. Prin secundar si difuzor. Da nu este cumva variabila ? Condensatorul peste grupul rezistiv din reactie nu este pentru decuplare ci pentru compensarea în frecventa ("condensator antioscilatie", ca sa-l citez pe un clasic în viata). Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus: Daca nu este prea offtopic. De ce nu este decuplat rezistor 270 (grila ECC83/2) ? Te lamureste simularea de mai jos? (am simulat doar defazorul) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Spre rusinea mea, deloc nu-mi lamureste misterul. Si a mai aparut unul (mister): Acum 15 minute, franzm a spus: Condensatorul peste grupul rezistiv din reactie nu este pentru decuplare ci pentru compensarea în frecventa ("condensator antioscilatie", ca sa-l citez pe un clasic în viata). Pai daca este reactie negativa, de unde oscilatii ? Sau se refera la viteza de raspuns a reactiei ? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 9 minute, Liviu.Mihaiu a spus: nu-mi lamureste misterul. Dar acum? (am grila legata la masa si in catod "dau atacul") Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Nu prea inteleg. Cred ca sunt depasit de situatie. Nu vad in simularea de mai sus ca grila este la masa in CA. Eu eram curios cum ar arata sinusoidele in anozi cu un condesator de (sa zicem) 100uF peste 270 din grila. (simularea cu sursa de curent constant) . Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) Acum 26 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Nu prea inteleg. Cred ca sunt depasit de situatie. Nu vad in simularea de mai sus ca grila este la masa in CA. Eu eram curios cum ar arata sinusoidele in anozi cu un condesator de (sa zicem) 100uF peste 270 din grila. (simularea cu sursa de curent constant) . Primul etaj este un defazor. Avem un semnal de intrare sinusoidal si ne trebuie doua semnale sinusoidale de aceeasi amplitudine dar defazate cu 1800 . Circuitul propus de @Hoffmann asa face folosind o sursa de curent constant in catozii celor doua tuburi. Nu se schimba nimic daca pun in paralel cu rezistorul de 270ohmi un condesator: Daca iau etajul doar ca defazor nu conteaza absolut deloc daca am rezistor de 270 de ohmi, rezistor de 270 de ohmi ||condensator sau efectiv leg grila direct la masa. Etajul isi face treaba si furniseaza doua sinusuri defazate la 1800 Rezistorul de 270 de ohmi intervine abia cand in grila tubului vin cu semnal prin reactia negativa. Acel rezistor de 270 de ohmi formeaza un divizor in reactia negativa, dar daca intrerup reactia negativa nu conteaza ce valoare mai are rezistorul de 270 de ohmi ca in grila avem GND. Uite si daca leg grila direct la masa: nimic nu se schimba. Editat Ianuarie 20, 2022 de merck Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) Defazor exceptional,clasic,este un diferential la care pe intrarea neinversoare(+) se injecteaza semnalul util,iar pe intrarea inversoare (-) se injecteaza o fractiune din semnalul de la iesire prin reteaua selectiva de reactie negativa,NFB (Negativ Feedback).Intrarea invesoare se putea conecat direct la masa,insa pentru motivul explicat mai sus,adica aplicarea NFB,este conectata printr-o rezistenta,respectiv cea de 270 ohmi.Reteaua din bucla NFB este selectiva intrucat la frecvente peste cele audio (>20Khz),reactanta capacitiva a condensatorului paralel pe rezistentele din bucla ,tinde catre zero,deci va micsora drastic amplificarea pentru frecventele peste 20Khz,sau peste cele calculate de noi (!!!),frecvente considerate periculoase atat pentru OT cat si pentru stabilitatea intregului amplificator.Rezistenta de 270 ohmi din grila la masa de pe intrarea (-) nu putea fi decuplata cu un condensator pentru motivul explicat mai sus,adica aplicarea NFB.Aplicarea NFB in aceasta maniera este foarte bine aleasa,felicitari! Parerea mea este ca schema este foarte bine pusa la punct si merita luata in considerara cat se poate de serios. L.E in schema simulata de mine,doar defazorul bineinteles,am pus cele doua condensatoare (C2,C3) doar pentru a separa componenta AC de componenta DC si a masura un semnal audio alternativ cu o valoare efectiva.Cat priveste defazarea , PH (Phase Loss) este mult peste orice fel de tip de defazor,adica -2*59',ceea nu poate fi decat exceptional. Editat Ianuarie 20, 2022 de OLIMPIU Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Parca d-l Cârjan a construit ceva asemanator (doua diferentiale plus un etaj final pus-pull. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum