franzm Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 2 ore, Nelu Velciu a spus: Toate Difurile romanesti au licență philips. Afirm asta cu siguranță, cu dovezi, nu din auzite. Putem sa le vedem si noi, dovezile? Va ca ati început topicul din postura unuia care cere ajutorul celor avizati pentru ca mai apoi sa ne luati de urechi. Mai fu unul pe aici care la fel facu, ala cu puterea maxima pe care o suporta difuzorul fara lada. Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 48 minute, franzm a spus: Putem sa le vedem si noi, dovezile? Va ca ati început topicul din postura unuia care cere ajutorul celor avizati pentru ca mai apoi sa ne luati de urechi. Mai fu unul pe aici care la fel facu, ala cu puterea maxima pe care o suporta difuzorul fara lada. Q. E. D ....... Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 5 hours ago, AlpHs00 said: Mircea poate firma plateste 3 000 dar angajatul ia mult mai putin. In urma cu mai bine de 15 ani am avut un coleg la munca, un bulgar ce a lucrat inainte la o linie de montaj boxe Focal, Infinity. Omul povestea ca salariul a fost mai mic ca la noul job adica sub 1500 euro. Stii bancul cu strainii care se mira de garda inalta a masinilor romanesti. "Romanii ar face orice doar sa nu repare strazile". 1. Pretul unui produs e definit de costul platit de patron. 2. La o afacere similara celei in discutie banii indicati se distribue la mai multi angajati. Unul cumpara material, unul taie, unul lipeste, etc. Domnul Patronescu e platit din profit. 3. Ca nu ajungi la 230k din costuri, e clar. Eu zic ca se ajunge spre 10k. 5 hours ago, AlpHs00 said: Totusi ca o paranteza, cine crede ca doar in Romania se scoteau suruburi pe linia de productie, se inseala, omul mi-a facut cadou atunci cateva difuzoare, din pacate unele desperecheate. Asa ceva se intampla in firme unde se tolera "completarea" din cauza de salarii de rahat. Caz concret: firma cu valoare de piata de cateva zeci de miliarde $. Undeva in Asia, probabil India/Pakistan un angajat e concediat, iar "furtul" lui inclus pe pagina Intranet ca un caz de "lectie de invatat". Ce furase ala? Din containerul de reciclat cupru luase ca sa vanda la centru reciclari bucati de cupru in valoare de... stati bine pe scaun... in jur de 10$. Da, 10$. Si ce tam-tam pe subiect, ca iti pierzi jobul pentru 10$. NB: Ca am fost "acuzat" ca nu las osul. Eu nu vreau sa fortez pe nimeni sa accepte opinia mea, insa e clar ca uneori nu ne raportam la cazuri aplicabile. Experienta personala, sau cunostintele in domeniu, pot sau nu sa fie pertinente. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Omul nu era genul care sa fure, difuzoarele alea au fost luate cu stirea sefilor, cine stie ce resturi a cules si bulgarul ca mie mi-a dat cateva descompletate. Tin minte ca printre altele am primit doar o bucata focal 8w5411 si de ciuda ca nu gaseam sa-i cumpar perechea l-am facut si eu cadou mai departe... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 4 ore, BRANCA a spus: Iar o băgăm la haudiofilie?!Câţi avem super ureche muzicală?Sau măcar una muzicală de "începător"?Vă garantez că sunetul este auzit,interpretat,diferit de fiecare persoană!Fiecare ureche umană percepe diferit... Bine ca nu a inceput inca filozofia "educarii urechii". Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Singurele "urechi" care aud tot timpul aceleaşi sunete sunt traductoarele/microfoanele din camerele de testare!La producători... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Si, poate, urechile liliecilor. Altfel banuiesc ca multe tamponări ar avea loc cand zboara in stol si aude fiecare altceva. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 No stai sa vezi când iasa la primblare liliecii haudiofili si nu corespunde saundsteigiul. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Ca tot suntem la pareri dufuzoare, poate sa-mi zica careva ce model sunt aceste incinte de la fostex? : i2301396451.webp Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Atata discutie pt niste difuzoare obosite si depasite moral. Legat de salarii, pai e normal ca un tamplar sa fie platit de tamplar. De acolo vanzatorii umfla pretul. Printre altele mai sunt si nsite costuri mari de cercetare si dezvoltare, cel putin asa sper. Adica la banii aia sper ca se folosesc echipamente de zeci de mii euro, fie inchiriate fie cumparate si ingineri pe masura. Nu e vreun mester audiofil care masoara in sufragerie in alea 30 minute cat are chef sa lucreze intr o zi. Dar cere de te doare capul. Plus mult marketing si mult trombon. De vinzi boxa aia la 50k nu se cumpara ca e prea ieftina si n are cum sa fie buna! N are rost sa te compari cu cei care isi permit asa ceva. Te poti compara fiziologic, ca aceleasi urechi au si ei ca si tine, dar au bani prea multi de spart asa ca incep sa aiba auzenii cand schimba cate un cablu. Plus mai e o treaba, cand esti habarnist tehnic dar ti se repeta la nesfarsit aberatii e o chestiune de timp pana pui botul. Mai ales ca vanzatorii la nivelul ala sunt f versati te iau cu vorba dulce, te simte, iti canta in struna, nu te jumulesc direct. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Acum 12 ore, AlpHs00 a spus: ce model sunt aceste incinte de la fostex Care? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Aici cred ca se vede: https://photos.app.goo.gl/2wDHWvXg1Qed98B89 Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 (editat) Alea sunt incinte DIY. Tweeterele sunt Fostex T845. Basii cred ca sunt Fostex L477. Editat Ianuarie 21, 2022 de merck Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Am mai urcat cateva poze in care apar elemente ce nu par a fi diy. S-au alea se gaseau in comert? Link spre comentariu
Postări Recomandate