Mircea Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) E gresit sa asumi ca cine face bani si-i cheltuie pe "arogante" face din furt. Din pacate, cine face bani legal cumpara nu jucarii de 230k, ba chiar yachturi de 600M (noi cautam sa cumparam masti, Bill Gates isi cumpara yacht). Altii (Musk) isi permit sa piarda 50 de miliarde ca aveau ceva de spus pe Twitter - evident ceva stupid, samd. Vorbim de alta clasa sociala. Legat de costul acelei jucarii, eu fac calcule si nu da 2 300 (adica a suta parte din pret), ba chiar 2 300 este doar salariul platit celora care lucreaza in fabrica la o boxa (asta considerand o taxa orara sub 30 euro, ceea ce este putin pentru un muncitor care lucreaza manual la astfel de nivel). Un calcul grosier zice ca boxa aia il costa pe patron mai bine de 10k, si nici n-a iesit boxa din curtea lui. Dar chiar 10k si tot e mult pentru 99,99% din populatie. Acuma diferenta pana la 230k este un calcul pentru avizati, si bravo lui daca le si vinde la pretul ala! Un caz personal: am un coleg de munca (cam cu acelasi salariu ca mine, probabil 10% mai mult - grila de salariu e afisata, deci d-acolo stiu) are o suma similara (adica cu 5 zerouri) bagata in "jucarii" pentru adulti. Masina de colectie, scule audio (din cele audiofile, azi cumpara o scula, in 5 luni o vinde ca a venit alta comanda facuta inainte chiar sa cumpere si scula precedenta, dar nu putea astepta - genul de scule care se revand in magazinul unde se si cumpara) si video (sala de cinema acasa), etc. Eu nu as cheltui nici 5% din ce cheltuie el pe "jucarii", insa fiecare are placerile lui si modul de a si le satisface. Iar respectivul e departe de a fii prost, ba chiar a cochetat si cu avioane RC (dar din cele de 2m anvergura aripilor). Editat Ianuarie 20, 2022 de Mircea Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Despre ce discutam oare aici? Am plecat de la niște amarite de boxe, și ajungem sa vorbim boxe de 230000 euro. Alea nu sunt boxe! Alea sunt niște accesorii pentru snobi.. Difuzoarele alea au tot o membrana și o bobina. E la fel cum potipoancele își etalează nasul proaspăt chiuretat cu masca indigo... In audio, pentru unii un difuzoras de 5cm reprezinta nirvana și pentru alții un lighean de 15 este the best, Se aude misto guta... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 22 minute, Mircea a spus: E gresit sa asumi ca cine face bani si-i cheltuie pe "arogante" face din furt. Ba nu e greșit deloc. Am cunoscut destui oameni care au muncit și au dezvoltat o afacere care le aduce bani, și care nu sunt dispuși sa arunce cu ei în câini. Convinge tu pe Bill Gates să-ți dea un sfert de milion pe o pereche de boxe, nu câteva milioane pe un iacht. Știi ceva? ai tu dreptate, și eu liniște. Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Se poate inchide acest topic. Multumesc Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 4 ore, Nelu Velciu a spus: Se poate inchide acest topic. Multumesc Rog a se închide acest topic... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Daca se inchide acest topic deschid eu unul identic! Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 7 minute, merck a spus: Daca se inchide acest topic deschid eu unul identic! Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 (editat) Mircea poate firma plateste 3 000 dar angajatul ia mult mai putin. In urma cu mai bine de 15 ani am avut un coleg la munca, un bulgar ce a lucrat inainte la o linie de montaj boxe Focal, Infinity. Omul povestea ca salariul a fost mai mic ca la noul job adica sub 1500 euro. Totusi ca o paranteza, cine crede ca doar in Romania se scoteau suruburi pe linia de productie, se inseala, omul mi-a facut cadou atunci cateva difuzoare, din pacate unele desperecheate. Editat Ianuarie 20, 2022 de AlpHs00 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 13 ore, Nelu Velciu a spus: Mulțumesc colegilor pentru răspunsuri. In special domnuluiSESEBE Sa inteleg ca ar trebui sa ma simt "flausat" (flatat conform DEX) ? Mai ales ca am fost catalogat aici pe forum ca as fi haudiofil desi eu combat majoritatea miturilor haoudiofile. As spune altfel: in general nu exista proiecte gresite, din mai nici un domeniu, ci proiecte unde s-au facut compromisuri gresite, in unele cazuri fatale. Un inginer/proiectant bun stie sa faca compromisurile corecte astfel incit produsul final sa corespunda tehnic datelor de intrare. Daca este sa ne legam de domeniul audio un exemplu concludent o reprezinta modul de alegere a puterii transformatorului de alimentare pt un amplificator audio de putere. Daca alegi sa mergi pe ideea de forta bruta atunci unui amplificator de 2x100W ii trebuie un traf de minim 1000W si tot nu-i suficient dar daca "gindesti inginereste" vezi ca un traf de sub 200W este suficient daca amplificatorul este folosit la ascultat muzica "normala" ce are un crest factor de macar 3. Exemplu calcul: 200W(2 canale de 100W) x 1/3 (crest factor) x 2 (50% randament) = 133W Rezulta ca un traf de 200W poate face fata chiar la un crest factor de 2 unde se poate incadra peste 90% din muzica actuala. Legat de difuzorul in discutie, atita timp cit tii cont ca este un midwoofer si nu un woofer sau chiar subwoofer cum ii cer unii sa performeze atunci este un difuzor corect proiectat pt vremurile alea. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Difuzoarele din discutie sunt 100% romanesti sau mai au si ceva inspiratie vestica precum cele ovale de 6w copiate dupa Rft sau alea hexagonale copiate dupa Philips, s.a.m.d? Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 9 minute, sesebe a spus: Sa inteleg ca ar trebui sa ma simt "flausat" (flatat conform DEX) ? Mai ales ca am fost catalogat aici pe forum ca as fi haudiofil desi eu combat majoritatea miturilor haoudiofile. As spune altfel: in general nu exista proiecte gresite, din mai nici un domeniu, ci proiecte unde s-au facut compromisuri gresite, in unele cazuri fatale. Un inginer/proiectant bun stie sa faca compromisurile corecte astfel incit produsul final sa corespunda tehnic datelor de intrare. Daca este sa ne legam de domeniul audio un exemplu concludent o reprezinta modul de alegere a puterii transformatorului de alimentare pt un amplificator audio de putere. Daca alegi sa mergi pe ideea de forta bruta atunci unui amplificator de 2x100W ii trebuie un traf de minim 1000W si tot nu-i suficient dar daca "gindesti inginereste" vezi ca un traf de sub 200W este suficient daca amplificatorul este folosit la ascultat muzica "normala" ce are un crest factor de macar 3. Exemplu calcul: 200W(2 canale de 100W) x 1/3 (crest factor) x 2 (50% randament) = 133W Rezulta ca un traf de 200W poate face fata chiar la un crest factor de 2 unde se poate incadra peste 90% din muzica actuala. Legat de difuzorul in discutie, atita timp cit tii cont ca este un midwoofer si nu un woofer sau chiar subwoofer cum ii cer unii sa performeze atunci este un difuzor corect proiectat pt vremurile alea. Nu trebuie sa va simtiti"flautat". Departe. Am deschis un topic în care am spus ce și cum ma interesează.in principal am cerut o părere avizata de la cine are habar. Dar, cum este la noi, Romanul se pricepe și la zugraveala, difuzoare și operații ginecologice. Apreciez raspunsul dumneavoastră, pentru ca am inteles ca știți ce este un difuzor, și cu ce se mananca Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 13 minute, AlpHs00 a spus: Difuzoarele din discutie sunt 100% romanesti sau mai au si ceva inspiratie vestica precum cele ovale de 6w copiate dupa Rft sau alea hexagonale copiate dupa Philips, s.a.m.d? Toate Difurile romanesti au licență philips. Afirm asta cu siguranță, cu dovezi, nu din auzite. Cunosc oameni care au lucrat efectiv în Baicului, de unde am luat diferite kituri și difuzoare romanesti Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 27 minute, sesebe a spus: Sa inteleg ca ar trebui sa ma simt "flausat" (flatat conform DEX) ? Mai ales ca am fost catalogat aici pe forum ca as fi haudiofil desi eu combat majoritatea miturilor haoudiofile. As spune altfel: in general nu exista proiecte gresite, din mai nici un domeniu, ci proiecte unde s-au facut compromisuri gresite, in unele cazuri fatale. Un inginer/proiectant bun stie sa faca compromisurile corecte astfel incit produsul final sa corespunda tehnic datelor de intrare. Daca este sa ne legam de domeniul audio un exemplu concludent o reprezinta modul de alegere a puterii transformatorului de alimentare pt un amplificator audio de putere. Daca alegi sa mergi pe ideea de forta bruta atunci unui amplificator de 2x100W ii trebuie un traf de minim 1000W si tot nu-i suficient dar daca "gindesti inginereste" vezi ca un traf de sub 200W este suficient daca amplificatorul este folosit la ascultat muzica "normala" ce are un crest factor de macar 3. Exemplu calcul: 200W(2 canale de 100W) x 1/3 (crest factor) x 2 (50% randament) = 133W Rezulta ca un traf de 200W poate face fata chiar la un crest factor de 2 unde se poate incadra peste 90% din muzica actuala. Legat de difuzorul in discutie, atita timp cit tii cont ca este un midwoofer si nu un woofer sau chiar subwoofer cum ii cer unii sa performeze atunci este un difuzor corect proiectat pt vremurile alea. Corect Este midwoofer și, din filtru de fabrica este tăiat corespunzător. La 800 hz, parca. Spun asta pentru cei care, tot ce este romanesc le pute. Cine a gindit incinta, a știut ce face acolo. Nu cum am mai auzit, ca basul este tăiat asa de sus pentru a ajuta media. Alta afirmație, de la unii, care, culmea se dau mari specialiști în filtre și boxe..... Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 20, 2022 Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Iar o băgăm la haudiofilie?!Câţi avem super ureche muzicală?Sau măcar una muzicală de "începător"?Vă garantez că sunetul este auzit,interpretat,diferit de fiecare persoană!Fiecare ureche umană percepe diferit... Mai apoi,pentru peste 90% din ascultători,muzica este pentru dans,antren,fond sonor de relaxare...Contează atât de mult fidelitatea?Ca să nu mai vorbesc de sursa de muzică care,aproape tot timpul,nu are calitatea unui disc de vinil măcar! Miturile haudiofilice despre boxe au fost şi vor fi o mină de aur pentru producători şi vânzători!... Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 5 minute, BRANCA a spus: Iar o băgăm la haudiofilie?!Câţi avem super ureche muzicală?Sau măcar una muzicală de "începător"?Vă garantez că sunetul este auzit,interpretat,diferit de fiecare persoană!Fiecare ureche umană percepe diferit... Mai apoi,pentru peste 90% din ascultători,muzica este pentru dans,antren,fond sonor de relaxare...Contează atât de mult fidelitatea?Ca să nu mai vorbesc de sursa de muzică care,aproape tot timpul,nu are calitatea unui disc de vinil măcar! Miturile haudiofilice despre boxe au fost şi vor fi o mină de aur pentru producători şi vânzători!... Mare adevăr. Dar ie niște unii care se cred pintea Viteazu și demiurgii audiofiliei, nici nu le vezi de nas și sa nu_i contrazici ca că se covideaza instant.. Și în același timp.. !!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate