Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Salutare Rog o părere avizata de la colegii care se pricep, despre difuzoarele de bas din incintele meloman electronica industriala. Daca au greșit inginerii care le_au proiectat. Nu cum au fost executate, asta știm, cum se lucra atunci. Trebuia sa ai mare noroc sa sune 2 la fel. Menționez ca basii mei din incinte sunt impecabili, Neatinsi de dorel. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Sunt difuzoare decente, pentru vremea lor. Evident ca piesele din filtru influenteaza raspunsul boxelor per ansamblu. Ce conteaza este daca iti place tie cum suna si ce iti permiti tu. Altfel, restul sunt doar speculatii. Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Am și incinte mai bine cotate. Una dintre ele este sony ss g5. Întrebarea mea este dacă s_a greșit din punct de vedere constructiv:piese polare, spiedere, suspensii, membrana. Aștept părea cuiva care înțelege ce am intrebat Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Pai daca tu chiar intelegi ce ai intrebat, iti raspund. 1. Piesele polare nu utilizeaza designul japonez, in sensul ca chiar conteaza daca polii sunt orientati transversal sau longitudinal. Solutia Meloman nu prea aliniaza polii ca la carte. 2. Cand cauti o solutie de performanta, e de prefarat ca suportii spiederelor sa vina in numar impar. Nu e cazul aici. 3. Suspensiile sunt ordinare, nu foarte rigide, dar fac bine treaba. 4. Membrana nu are ranforsari, precum difuzoarele de perfotmanta, dar prezinta rigiditatea necesara. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 (editat) Nu s-a gresit, asta daca vorbim despre difuzoare corect realizate nu despre unele cu probleme, si ne referim la designul de acum 3-40 de ani si clasa in care se dorea sa fie (nu unde erau considerate a fi de catre "sefi") Editat Ianuarie 19, 2022 de sesebe Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 4 minute, Mircea a spus: Pai daca tu chiar intelegi ce ai intrebat, iti raspund. 1. Piesele polare nu utilizeaza designul japonez, in sensul ca chiar conteaza daca polii sunt orientati transversal sau longitudinal. Solutia Meloman nu prea aliniaza polii ca la carte. 2. Cand cauti o solutie de performanta, e de prefarat ca suportii spiederelor sa vina in numar impar. Nu e cazul aici. 3. Suspensiile sunt ordinare, nu foarte rigide, dar fac bine treaba. 4. Membrana nu are ranforsari, precum difuzoarele de perfotmanta, dar prezinta rigiditatea necesara. Ok Am inteles și nu prea. Intrebare:bobina este aliniata corect, lipita pe membrana? Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 4 minute, sesebe a spus: Nu s-a gresit, asta daca vorbim despre difuzoare corect realizate nu despre unele cu probleme, si ne referim la designul de acum 3-40 de ani si clasa in care se dorea sa fie (nu unde erau considerate a fi de catre "sefi") Multumesc, de răspuns. Deci sa înțeleg ca inginerii Cind le_au proiectat nu au făcut greșeli de proiectare. Cum au fost fabricate de către muncitori, aia e alta treaba. Am auzit păreri de la meșteri, reparatorii de difuzoare, ca acești basi sunt greșiți proiectați,si la 30 w distorsioneaza. De aia aveam o nelămurire, am făcut o proba la boxele mele cu un amplificator cu rezerva de putere.. La 100 w reali nu distorsioneaza, nu se îneacă. Eu de obicei nu ascult la mai mult de 5 w, în apartament. Multumesc de răspuns, V_am urmărit postările dumneavoastră vis_a_vis de difuzoare Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 1 hour ago, Nelu Velciu said: Ok Am inteles și nu prea. Intrebare:bobina este aliniata corect, lipita pe membrana? Daca nu ar fi aliniata si lipita, tu cum crezi ca functioneaza motorul difuzorului? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 55 minute, Nelu Velciu a spus: Am auzit păreri de la meșteri, reparatorii de difuzoare, ca acești basi sunt greșiți proiectați,si la 30 w distorsioneaza. Daca mesterii nu spun povesti ... nu sunt mesteri. Daca vii cu un egalizator si fortezi bass-ul la 20Hz e clar ca distorsioneaza si sub 30W. Cand mai auzi mesteri care fac afirmatii, cere-le detalii. Altfel analizam situatia: bunica a facut paine. Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 25 minute, Mircea a spus: Daca nu ar fi aliniata si lipita, tu cum crezi ca functioneaza motorul difuzorului? Problema este in felul urmator:și eu am desfacut și reparat niște difuri la viata mea. Un mare meșter din bucuresti susține sus și tare ca este o greșeală grava de proiectare și anume :bobina este lipita necorespunzător și atinge de bolț. Mai susține și ca acești basi sunt un compromis transformate din difuzoare de banda larga. Repet, și eu am reparat difuzoare la viata, dar nu ma consider de meserie. Acest lucru vreau sa înțeleg, dacă piesele polare, bobina, suspensii, membrana, sunt gindite și proiectate corect. Acum 31 minute, merck a spus: Daca mesterii nu spun povesti ... nu sunt mesteri. Daca vii cu un egalizator si fortezi bass-ul la 20Hz e clar ca distorsioneaza si sub 30W. Cand mai auzi mesteri care fac afirmatii, cere-le detalii. Altfel analizam situatia: bunica a facut paine. Corect. Asa M_am gindit și eu. Dar acest meșter e cunoscut în bucuresti. O fi fumat leuștean!!? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 9 minute, Nelu Velciu a spus: bobina este lipita necorespunzător și atinge de bolț. Adica este descentrata sau cum "atinge de bolț"? Pun aici o schita sa putem discuta (bolț banuiesc ca este pole piece) sau asta: Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 (editat) Acum 20 minute, Nelu Velciu a spus: Acest lucru vreau sa înțeleg, dacă piesele polare, bobina, suspensii, membrana, sunt gindite și proiectate corect Nu prea inteleg ce nu intelegi. Crezi ca pe acest forum sunt prea multe persoane care au proiectat difuzoare ? Proiectanti , sigur sunt. Dar ca sa se poate exprima trebuie sa vada "proiectul". Ai proiectul acestui tip de difuzor ? Altfel, ce discutam ? Calitatea materialelor , aspectul, probatul suspensiei si al alinierii cu forta degetor ... Si ce zice nea mesterul bobinator si datator cu lac. Editat Ianuarie 19, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Acum 8 minute, merck a spus: Adica este descentrata sau cum "atinge de bolț"? Pun aici o schita sa putem discuta (bolț banuiesc ca este pole piece) sau asta: Da. Se susține ideea ca difuzorul este prost proiectat și, la volum mai mare, bobina atinge back plate. Am luat special un difuzor de meloman, l_am desfacut sa ma conving. Nici vorba. Daca suspensia și Spiederul sunt în parametri nu va atinge niciodată. Acum 6 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Nu prea inteleg ce nu intelegi. Crezi ca pe acest forum sunt prea multe persoane care au proiectat difuzoare ? Proiectanti , sigur sunt. Dar ca sa se poate exprima trebuie sa vada "proiectul". Ai proiectul acestui tip de difuzor ? Altfel, ce discutam ? Calitatea materialelor , aspectul, probatul suspensiei si a alinierii cu forta degetor ... Si ce zice nea mesterul bobinator si datator cu lac. Am inteles ideea. Multumesc Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2022 Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Singura parere avizata se poate prezenta daca vedem piesa in discutie. Adica, se ia difuzorul, se dezlipeste membrana si suportul si se pun masuratorile tuturor elementelor constructive (inclusiv distantele/spatiile) dintre componente. Se va face o simulare in 3D si vedem ce atinge, in ce conditii Xmax e depasit, etc. Link spre comentariu
Nelu Velciu Postat Ianuarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2022 Mulțumesc colegilor pentru răspunsuri. In special domnuluiSESEBE Link spre comentariu
Postări Recomandate