Vizitator Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Nu este cazul sa scoti doua fire. Firul activ este suficient. Si poti lasa tubul cinescop alimentat la HV. In felul asta vezi pe ecran (online) si activitatea din teren Link spre comentariu
zero patrat Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Faina ideea cu tubul alimentat, o sa incerc Cum adica sa scot un singur fir? Mie imi trebui un + si un -...? Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Pe tub e un ham metalic legat la masa generală a tv-ului....acela e minusul iar sonda FIT este plusul.... Link spre comentariu
zero patrat Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Acuma dubito ergo cogito si eu... chiar citeam despre liniile de medie/inalta tensiune bipolare, si se pare ca pe una din ele (bipolarele, adica), la o putere data, tensiunea e jumatate din cealalta. Adica sonda ar fi plusul (100% - 10kV) si hamul ar fi minusul (50% - 5kV)? E corecta treaba asta? Sau nu se aplica in situatia data? Citat din Wikipedia: "Deoarece pentru o putere dată, în cazul liniilor bipolare, printr-un conductor se transmite doar jumătate din energia corespunzătoare unei linii bipolare, costurile liniilor sunt mai scăzute." Intrebarea mai e motivata si de gardurile electrice bipolare, modelele mai noi, care la fel, au un plus pe 100%, minus pe 50% si impamantare. Ghinion ca nu au si frecventa potrivita, ar fi fost prea simplu sa scap cu un generator bipolar de gard electric si doua Cockroft-Walton "un pic" diferite... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Acum 31 minute, zero patrat a spus: Cum adica sa scot un singur fir? Mie imi trebui un + si un -...? Ai "minus" de la pamant. Oriunde pe planeta. Cand vrei invers, inversezi dioda redresoare (PY88) si devine pamantul +. Link spre comentariu
zero patrat Postat Ianuarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Sincer, pt cei ca mine cu 3 in teze la fizică, nu e simplu deloc. Așa că am făcut și eu ce face orice român, am sunat un prieten. După o oră de discuții și durere de cap, el a realizat că de fapt îmi trebuie o sursă simetrică?! Asta cum se face?... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2022 Partajează Postat Ianuarie 21, 2022 Sursă simetrică....pentru ce ? Credeam că am explicat destul de simplu, se ia un transformator ridicător de tensiune, secundarul se conectează la un multiplicator Cockroft-Walton şi ai o tensiune continuă înaltă.Prezenţa transformatorului asigură izolarea faţă de faza reţelei. Uite colea explicaţie: (sper că bunghiţi oleacă din limba lui Shakespeare) https://energyeducation.ca/encyclopedia/Electrostatic_precipitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum