Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect complex

zero patrat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zero patrat

14

• validae

9

• BRANCA

3

• valivoi

3

Top autori în acest subiect

Acuma dubito ergo cogito si eu... chiar citeam despre liniile de medie/inalta tensiune bipolare, si se pare ca pe una din ele (bipolarele, adica), la o putere data, tensiunea e jumatate din cealalta.

Adica sonda ar fi plusul (100% - 10kV) si hamul ar fi minusul (50% - 5kV)?

E corecta treaba asta? Sau nu se aplica in situatia data?

Citat din Wikipedia: "Deoarece pentru o putere dată, în cazul liniilor bipolare, printr-un conductor se transmite doar jumătate din energia corespunzătoare unei linii bipolare, costurile liniilor sunt mai scăzute."

Intrebarea mai e motivata si de gardurile electrice bipolare, modelele mai noi, care la fel, au un plus pe 100%, minus pe 50% si impamantare. Ghinion ca nu au si frecventa potrivita, ar fi fost prea simplu sa scap cu un generator bipolar de gard electric si doua Cockroft-Walton "un pic" diferite...

Link spre comentariu
Acum 31 minute, zero patrat a spus:

Cum adica sa scot un singur fir? Mie imi trebui un + si un -...?

Ai "minus" de la pamant. Oriunde pe planeta.
Cand vrei invers, inversezi dioda redresoare (PY88) si devine pamantul +.

Link spre comentariu

Sincer, pt cei ca mine cu 3 in teze la fizică, nu e simplu deloc.

Așa că am făcut și eu ce face orice român, am sunat un prieten. După o oră de discuții și durere de cap, el a realizat că de fapt îmi trebuie o sursă simetrică?! Asta cum se face?...

Link spre comentariu

Sursă simetrică....pentru ce ? Credeam că am explicat destul de simplu, se ia un transformator ridicător de tensiune, secundarul se conectează la un multiplicator Cockroft-Walton şi ai o tensiune continuă înaltă.Prezenţa transformatorului asigură izolarea faţă de faza reţelei.

Uite colea explicaţie: (sper că bunghiţi oleacă din limba lui Shakespeare)

https://energyeducation.ca/encyclopedia/Electrostatic_precipitator

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări