Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect complex

zero patrat

Postări Recomandate

Nu ştiu de ce se pune problema curentului periculos.Aici e vorba pur şi simplu de diferenţă de potenţial.Practic e o încărcare electrostatică a unor electrozi.

La genul ăsta trebuie căutat un model de separator electrostatic industrial,pentru inspiraţie...Mai apoi problema principală este construcţia separatorului şi izolarea acestuia.Ca să nu fie letal...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zero patrat

14

• validae

9

• BRANCA

3

• valivoi

3

Top autori în acest subiect

Acum 52 minute, BRANCA a spus:

Nu ştiu de ce se pune problema curentului periculos.Aici e vorba pur şi simplu de diferenţă de potenţial.Practic e o încărcare electrostatică a unor electrozi.

Pentru că e un risc similar sau mai mare decît în cazul electrocutării de la un tub TV, de exemplu. Chestiile care pun viaţa în pericol nu sînt glumiţe.

Link spre comentariu
4 hours ago, validae said:

Vedeţi că aceste ,,transformatoare de aprindere,, nu dau curent continuu, ci impulsuri în cel mai bun caz.Lucru ce nu ar fi de dorit la o aplicaţie ce necesită curent continuu.

Daca frecventa este suficient de mare, adica peste 100Hz, nu mai e o problema, in sensul ca particula de fum incarcata pozitiv va ajunge tot la electrodul negativ, si trecerea ei printre electrozi dureaza mai mult de 10 microsecunde. Teoretic, zic. Practic, vom vedea.

Aspectul letalitatii este critic la orice DIY, din punctul meu de vedere, si cu atat mai mult la tensiune inalta, pt ca e suficient sa te apropii prea tare de un electrod ca sa ai o surpriza. SIgur, la 10kv deja inveti repede, dar prefer sa am sansa sa invat... si sa mai gresesc odata :)

De unde pot sa aflu ce tensiune scoate asa ceva:

https://www.mag-pro.ro/romanian/101002.html

Am aflat - de la distribuitor. Nu se stie tensiunea, in schimb frecventa e foarte joasa, 2-3/sec.

Editat de zero patrat
Link spre comentariu

Din păcate nu e bun. Nu are doi poli, ci doar unul și descărca pe masă. Am vorbit cu un domn de la link dezactivat la cerere, foarte amabil, care m-a scutit de o cheltuială inutilă.

Devine frustrant, totuși. Nu exista nici un aparat cu tensiune de +10 și -10kv pe 2 electrozi, in DC, fie și pulsat la 100 per secundă?

5 hours ago, BRANCA said:

Zero.Ce-i aia "safe"?La tensiune înaltă nimic nu e safe!Poate vroiai să întrebi dacă e bun la ce vrei tu...

Gardul electric e safe...

Link spre comentariu

Se poate genera tensiune înaltă cu un traf de linii TV.Are redresare internă, trebuie doar alimentat cum e şi în televizor.

Vedeţi globurile cu plasmă ,,Plasma globe,,.Au un generator de HV cu traf de televizor mic, dacă se redresează tensiunea înaltă cu dioda TV18 aveţi exact ce vă trebuie...

Link spre comentariu

Mulțumesc, caut un tv mic, in felul asta e deja in cutie, practic găuresc  carcasa, scot 2 fire izolate pt 20kv, conectez cu șurub pe placa pcb, elimin orice puncte ascuțite, construiesc o cutie pe langa electrozi că sa elimin riscul de arc între electrod și cercetător, și... Cam asta ar fi, nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări