Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Înlocuire firidă

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu era obligat să pună o diferenţială.Diferenţiala o pui în tablou şi de obicei doar pe circuitul care chiar necesită asta.Adică la baie, la bucătărie pentru maşina de spălat.Ce pericol crezi că te paşte în dormitor, bagi cuiul în prize în timp ce te ţii de pereţi ? În plus, dacă pui o diferenţială pe nişă, rămâi fără curent în toată casa când declanşează protecţia şi nu e de dorit.

Dar nu înţeleg de ce ai creat două topicuri cu aceşaşi subiect....

Link spre comentariu
Acum 43 minute, validae a spus:

Nu era obligat să pună o diferenţială.Diferenţiala o pui în tablou şi de obicei doar pe circuitul care chiar necesită asta.Adică la baie, la bucătărie pentru maşina de spălat.Ce pericol crezi că te paşte în dormitor, bagi cuiul în prize în timp ce te ţii de pereţi ? În plus, dacă pui o diferenţială pe nişă, rămâi fără curent în toată casa când declanşează protecţia şi nu e de dorit.

Dar nu înţeleg de ce ai creat două topicuri cu aceşaşi subiect....

Am creat încă un topic identic pentru ca la primul discuția a deviat ....

Iar aici toată lumea, și mă refer la profesioniști, spune  și am văzut ca așa e , ca în firidă se pune doar RCBO de  32A 300mA....

Editat de trasorv
Link spre comentariu

Dumneata aveai firida tip vechi cu siguranță automată(că în locul siguranței era patron cu liță pus de nea Ion e altă treabă) fără diferențial și alte treburi.S-a înlocuit cu o firidă ce are caracteristici asemănătoare.

Ca să pună diferențial,trebuie să faci cerere la operator și să-ti monteze la limita de proprietate BMP...scoate contorul la poartă........

Și nici să-ți pună nu poate tehnic,pentru că trebuie făcută o mică legătură la pământ pentru diferențial.

Uite cam așa:

BMPM1.png

Uite mai jos,așa fac ăștia în orașul lui Bacovia;separă nulul în 2 direcții-nul de lucru/nul de protecție-înainte de siguranța de branșament(și așa e și la toate blocurile comuniste):

IMG_20220112_171331.thumb.jpg.a64ab46eff4ad364cd1432ab19cd62ed.jpg

Altfel dacă ți se defectează ”ticlăzăul” și scapă faza pe carcasă nu te văd bine.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Am mai scris asta, ce te împiedică să pui câte diferenţiale ai nevoie în tablou ? Am avut o problemă la un coleg de serviciu, care avea BMP-ul în faţa gardului, afară de pe proprietate.Diferenţială de 300mA. Sărea aia în cele mai nepotrivite situaţii, când era plecat de acasă şi găsea frigiderul dezgheţat sau noaptea, de trebuia să iasă cu lanterna la poartă ca s-o armeze.Disperat m-a chemat să văd dacă are ceva aparate care-i ,,dau la masă,,.

I-am măsurat cu MegaOhmmetrul inclusiv firele instalaţiei, nu mai zic de hidrofor, boiler şi ce mai avea.Nu era nicio problemă, iar diferenţiala era instalată de distribuitor, nu puteam să umblu acolo.I-am recomandat să-i cheme pe cei de la deranjamente şi ce crezi că au făcut? I-au înlocuit diferenţiala cu o siguranţă automată simplă.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Am mai scris asta, ce te împiedică să pui câte diferenţiale ai nevoie în tablou ? Am avut o problemă la un coleg de serviciu, care avea BMP-ul în faţa gardului, afară de pe proprietate.Diferenţială de 300mA. Sărea aia în cele mai nepotrivite situaţii, când era plecat de acasă şi găsea frigiderul dezgheţat sau noaptea, de trebuia să iasă cu lanterna la poartă ca s-o armeze.Disperat m-a chemat să văd dacă are ceva aparate care-i ,,dau la masă,,.

I-am măsurat cu MegaOhmmetrul inclusiv firele instalaţiei, nu mai zic de hidrofor, boiler şi ce mai avea.Nu era nicio problemă, iar diferenţiala era instalată de distribuitor, nu puteam să umblu acolo.I-am recomandat să-i cheme pe cei de la deranjamente şi ce crezi că au făcut? I-au înlocuit diferenţiala cu o siguranţă automată 

Foarte interesant, aviz celor care recomandă "la sânge" respectarea Normativului ....

Mulțumesc mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări