V1ct0r Postat Ianuarie 17, 2022 Partajează Postat Ianuarie 17, 2022 Am cumparat pentru iluminat pe rafturi in camara si sub corpurile din bucatarie niste banda LED si o sursa acoperitoare pentru ce imi trebuia. Abia pe urma mi-am dat seama ca pentru a alimenta separat bucatile de banda trebuie sa montez intrerupatoarele pe partea de cc. A mai incercat cineva asa ceva ? Cu succes, nu ca in bancul cu vaca si cu gazul. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2022 Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Dacă ai pune poze cu zona unde vrei să pui întrerupătoarele, am şti ce se potriveşte acolo. Dar în principiu, acolo ar merge întrerupătoare cu montare pe fir, sunt plate şi se pot lipi sub corpuri cu bandă dublu adezivă.Le pui direct pe firul ce alimentează banda.Asta ca să nu dai găuri în corpurile suspendate sau rafturi.Având deja 12V ce trec prin întrerupător, poţi adăuga în carcasa lui şi un led mic înseriat cu o rezistenţă de 1k, care ar lumina continuu pentru o vizibilitate bună a întrerupătorului. https://www.auchan.ro/store/Intrerupator-pe-fir-Strohm-10A-230V/p/309989 Link spre comentariu
V1ct0r Postat Ianuarie 18, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Buna, multumesc mult. De fapt ma gandeam la intrerupatoare modulare (3 sau 4, incastrate) si eram curios daca a mai incercat cineva asa ceva si daca a avut probleme - LED-uri arse, defecte la intrerupatoare, etc. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2022 Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Nu au ce probleme să apară, curentul consumat de banda led e relativ mic.Folosesc aşa ceva sub un corp suspendat la bucătărie şi n-am avut probleme de ani de zile. Link spre comentariu
V1ct0r Postat Ianuarie 18, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2022 Mulțumesc din nou. Sănătate ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum