Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

penseta buna și hemostat

waverider

Postări Recomandate

Buna ziua,

Va rog sa imi recomandări o penseta buna de la TME (aici urmează sa pun o comanda) cu care pot sa tin ferm o componenta.

Am ceva mizerii de la Leroy și flambeaza, e elastic metalul lor și nu-s bune de nimic.

Inca ceva, nu știu cum sa caut la TME pense (in engleză “hemostat”), un clește mic cu blocare, similar cu ce se folosește in chirurgie.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• waverider

4

• BRANCA

2

• Mircea

1

• vlad228

1

Top autori în acest subiect

Hemostat clamp.

Insa, faptul ca metalul e elastic e normal. Pe vremuri am folosit foarfeci si cleme ca cea cautata de tine, provenite din material medical de spital, si erau elastice. Altfel s-ar rupe.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Oare “pensete de precizie” am nevoie? Așa sună.

Imi aduc aminte de o penseta din copilărie care era cu vârful subțire și ferm. Astea de la Leroy sunt bune de cântat dacă le lovești ușor cu degetul.

Normal ca orice metal are un grad de elasticitate, dar astea de la Leroy sunt inutilizabile ca sa prinzi o componenta.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, gigimargaus a spus:

Cred ca defapt cauti  o pensa kocher.

Pean ("pensa anatomica"). Kocher ("pensa chirurgicala") are "gheare" si nu prea merge la prins terminale sau componente.

În piata de vechituri, cautati pense nemtesti "Blausiegel" sau chinezesti "SMIC". Sunt mai elastice decât cele românesti de pe vremuri, care se deformau plastic.

Link spre comentariu

Cu clestisorii astia faci bucati majoritatea componentelor SMD daca le stringi pina se blocheaza penseta. 

Am multe pensete pt SMD-uri din multiple surse si majorittea sint suficient de bune daca stii sa le manevrezi. Smecheria sta in forma virfului si forta de stringere. Daca virful este deformat si/sau stringi prea tare este normal ca sa-ti sara componentele din penseta.

Link spre comentariu

Sesebe.După cum a pus problema omul e clar că vrea ceva pt tht,cu blocare.Port acul e cel mai bun la aşa ceva.La smduri clar că aşa ceva nu merge.Numai dacă vrei să le fărâmiţezi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări